Nyheder

Copenhagen Wolfpack slår Team FOG Næstved efter overtime

24.10.2014

Blot 3 dage efter at have tabt på hjemmebane til Horsens IC, stod Team FOG Næstved igen på banen i Næstvedhallen for at tage imod sæsonens overraskelse indtil videre, Copenhagen Wolfpack.

1. periode 16 - 16: Team Fog Næstved fik en fantastisk start på perioden og kom foran med 9 - 0 efter 2½ minuts spil. Det gav bange anelser med mandagens kamp in mente, hvor Team Fog Næstved også fik en fantastisk start, men endte med at tabe kampen.

Og det gik da også som i mandagens kamp, hvor Team Fog Næstved smed bolde væk ved hasarderede beslutninger og manglende scoringer.

Københavnerne kom tilbage i perioden og fik udlignet Team Fog Næstveds føring.

2. periode 14 - 15: Team Fog Næstved fik en skidt start på perioden, men gejst og fight fik holdet tilbage på sporet. Men bedst som man troede, at nu går det godt for Team Fog Næstved, kom Copenhagen Wolfpack stærkt tilbage og gik til pause med en smal føring på 1 point.

3. periode 22 - 19: Team Fog Næstved fik en god start på perioden, men igen gik det galt på grund af hasarderede beslutninger, boldtab og en scoringspause på et par minutter. Det betød, at københavnerne igen indhentede Team Fog Næstveds føring og endda bragte sig foran. Det virkede på det tidspunkt som om Copenhagen Wolfback var hurtigere i tanke og handling.

Men på vilje, fight og godt spil kom Team Fog Næstved tilbage i perioden, som blev vundet med 2 point. En spændende 4. periode var i vente.

4. periode 25 - 27: 

Team Fog Næstved kom bedst fra start, men Copenhagen Wolfpack blev ved med at hænge på. Perioden blev mere spændende end køn, hvor Team Fog Næstved havde føringen stort set hele perioden - med undtagelse ved periodens slutning hvor Ryan White satte en lang 3`er med 4 sekunder igen.

Kampen endte derfor 77- 77, og Næstvedhallen var dækket om til 5 minutters omkamp.

Overtid 10 - 16: De første par minutter af overtiden var helt lige, hvor holdene skiftedes til at score, gik det helt for Team Fog Næstved ved stillingen 81 - 81.

Copenhagen Wolfpack stjal bolden 3 gange i rap og bragte sig foran med 6 point med 1:23 tilbage af kampen. Og så var løbet kørt for Team Fog Næstved.

Wolfpack vinder kampen med 93-87 og er derved fortsat ubesejret efter 4 runder.

Topscorer for Team FOG Næstved blev Alexander Bak med 21 point, mens Ryan White satte 27 point på tavlen for Copenhagen Wolfpack.

James Vear forlader Aalborg Vikings

23.10.2014

Aalborg Vikings’ cheftræner James Vear må – grundet personlige årsager – forlade klubben før tid.

I sommers tegnede Aalborg Vikings en 2-årig kontrakt med den engelske træner James Vear. Vear var ved roret i sæson 13/14, der var den hidtil bedste sæson for Vikingerne, idet holdet vandt 10 kampe. Samtidig bød sæsonen også på stor personlig succes for Vear, der blev kåret til Årets Træner.

Både klubben og Vear havde ønsket at fortsætte samarbejdet, men personlige årsager gør, at Vear nu må søge hjem til familien i England.

“It is with deep regrets that I am having to step down from my head coaching duties due to personal reasons. It has been a very difficult decision to make but I believe it is what is best for myself personally and the team, I especially want to thank the players and coaching staff I have worked with since I have been here in Aalborg, I could not have wished for a better group of players and coaches to work with.”

Ny træner klar til at tage over.

Vikingerne er allerede klar med en ny mand, der skal føre klubben videre i den indeværende sæson.

Valget er faldet på serbiske Ivan Kuzmanic, der i denne sæson har været assisterende træner for Vikingerne.

Direktør John Bennetsen udtaler:

”Det er rigtigt trist, at vi må afbryde samarbejdet med Vear, men nu må vi se videre, og vi har heldigvis allerede fundet en ny kompetent træner. Valget er faldet på Ivan Kuzmanic, der foruden at have været træner for flere serbiske klubber, også har været elitetræner og ungdomstræner i flere danske 1. divisions klubber.”

Vikingerne og Kuzmanic har i første omgang tegnet en kontrakt, der varer resten af sæsonen. Desuden forventer Vikingerne inden for den næste måned at kunne præsentere nye forstærkninger til klubben.

Horsens IC fighter sig til sejr i Næstvedhallen

21.10.2014

Team FOG Næstved startede som lyn og torden mod Horsens IC, som fik kæmpede sig tilbage med Skyler Bowlin i spidsen og løb til sidst med sejren.

1. periode 27 - 23: Team Fog Næstved fik en rigtig god start på perioden, idet holdet i løbet af godt 2 minutter havde bragt sig foran med 13 - 1. Forrygende.

Men så vågnede Horsens, og holdet åd sig stille og roligt ind på Team Fog Næstveds føring, så den kun var på 4 point ved periodens slutning.

2. periode 21 - 21: En hektisk start på perioden med mange forsøg fra begge sider uden de mange scoringer. Team Fog Næstved begik nogle "dumme" spillemæssige fejl med hasarderede beslutninger, hvor holdet flere gange bragte sig i problemer ved også at smide bolde væk.

Men en lige periode mellem 2 ligeværdige hold, hvor det så ud som om, at Horsens havde lidt flere strenge at spille på.

3. periode 12 - 21: Team Fog Næstved fik ingen god start på perioden, idet holdet fortsatte tendensen fra 2. periode med at smide bolde væk.

Da halvdelen af perioden var spillet, var stillingen helt lige, men så trak Horsens fra til en sikker føring. Mod slutningen af perioden lykkedes det dog for Team Fog Næstved at indhente lidt af Horsens' føring.

4. periode 19 - 23: Var starten på 3. periode ikke god for Team Fog Næstved, var den nærmest katastrofal i denne periode, idet det ikke lykkedes for Team Fog Næstved at score i de første 5 minutter! Så kan man altså ikke vinde, selv om Horsens også holdt lidt igen med scoringerne.

Det kunne Team Fog Næstved da heller ikke, selv om det på et tidspunkt så ud som et come back, da holdet kun var bagud med 4 point. Men det var en stakket frist - Horsens samlede sig og trak fra til en sikker og fortjent sejr med 9 point.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Milan Stanojevic med 23 point men Marquis Addison var bedste mand for Horsens IC med 27 point.

Porta nedlagde Vikingerne

21.10.2014

Med cifrene 75-90 måtte Aalborg Vikings se sig besejret af pokalmestrene Svendborg Rabbits.

En kamp, hvor Antonio Porta viste, hvordan man med kløgt og snilde kan vinde en kamp.

1. periode blev en spændende affære, hvor de to hold fulgtes godt ad. Craig Pedersen havde som sædvanlig godt styr på tropperne, og den Sydfynske angrebsmaskine var som sædvanligt velsmurt. Antonio Porta gjorde hvad der passede ham, og lagde han ikke point i kurven, så havde han sidst hånd på en målgivende aflevering. Vikingerne fulgte fint med og perioden ender 14-17 til Svendborg.

I 2. periode begyndte Svendborg langtsomt at trække fra, og igen var det Porta, der styrede tempoet i kampen med hård hånd. Svendborgs pick n’ roll spil voldte Aalborggenserne store problemer, og var det ikke et porta layup, så var det en afslutning fra Will Paul eller Ivo Höger, der gav head coach James Vear grå hår.

Ved halvegen var stillingen 42-51. Nick Okorie, der ellers havde en ret anonym kamp tråfte for alborg i karakter i denne periode med flere flotte scoringer og assists. Svendborg formår dog igen at unytte de mange huller i Vikinge-forsvaret og 15-18 ender perioden.

Bagud med 12 point går Vikings ind til 4. periode. En tæt kamp bliver det dog aldrig og Svendborg kører langsomt, men sikkert 2 point ind på kontoen og vinder også 4. periode og samlet kampen med 90-75.

Topscorer for Vikings blev Nick Okorie 15 point mens Rabbits bedste pointplukker blev Antonio Porta med 27 point og 5 assists.

Slaget om Nordsjælland vundet af Værløse BBK

21.10.2014

Værløse BBK vinder 76-69 anført af en storspillende Drew Maynard sin første sejr i Farum Arena siden BF Copenhagen dagene i starten af nullerne.

Et naboopgør hvor begge hold kommer ind til kampen med 3 nederlag i 3 kampe og spejder efter sæsonens første sejr. Hørsholm har mødt den hårdeste modstand og lidt hæderfulde nederlag til de forventede tophold fra Randers og Svendborg. Værløse fik en lektion hjemme mod Horsens IC, men har været godt med til sent i 4. periode i udekampene mod Team Fog Næstved og SISU.

Værløse giver debut til point guard Rob Woodson, mens  Hørsholm er uden Alejandro Rodriguez og Daniel Mortensen, der begge står over med skader. Ærgerligt for Hørsholm og unge Daniel, der ellers er kommet forrygende fra start og snitter 22 point i de første kampe. Men selv uden Daniel in action, er der masser af ungt talent til skue for de 502 tilskuere denne mandag aften i Arenaen. Og gratis slush-ice og fadøl fra det lokale mikrobryggeri.

1. periode Frederik HN åbner med at finde Kovacs til en treer og Axel Karason svarer straks igen, så hjemmepublikum kan sætte bagenden i de lyse træsæder. Rob Woodson sætter Victor Hjorth op til et lay-up til 5-5. For Hørsholm er det meget Kovacs her i starten, mens Værløses Drew Maynard stempler ind med lange 3'ere og energiske power lay-ups.

De unge viser sig også frem: Flot assist fra Sikander Nielsen til Anders Høier under kurven. I den anden ende trækker Emil Henningsen fejl på stribe  og sætter 5 af 6 straffekast. Hørsholms amerikanske small forward Derek Semenas ,lukker en underholdende periode med et lay-up på buzzeren til 25-23. Publikum er godt underholdt og kampen er helt åben. 

2. periode Jævnbyrdigheden fortsatter. Intenisteten i forsvaret skrues op og spillet bliver mere rodet. Værløse kan ikke rigtig løse Hørsholms match-up zone(r) og perioden præges mere af enkeltmandspræstationer fra Semenas og Værløses power forward Drew Maynard. Det flydende holdspil forsvandt sammen med fadøllet og slush-icen. Værløses Rob Woodson må sætte sig på bænken med sin tredje fejl og har endnu ikke rigtig markeret sig. 36-39 til gæsterne ved halvleg. 

3. periode Hørsholm forbliver forståeligt nok i zonen og udbygger føringen til 8 point midt i perioden  på ryg mod ryg scoringer af Kovac. Værløse kæmper fortsat med at finde rytmen i angrebet og holdes kun opp af Drew Manyards energi under kurven. Tobias Tita og Kaptajn Karason supplerer med angrebssrebounds og bringer lidt energi ind i hjemmepublikummet. Værløses angrebssspil savner tempo og der tøves når man endelig får spillet sig frem til åbne kig mod kurven. 52-58 til Hørsholm inden sidste periode.

4. periode Mange kampe afgøres i 3. periode, men denne var ikke een af dem. Rob Woodson virker forsat tynget af forventningerne i sin debutkamp, mens Maynard forsat kværner løs og ene mand bringer Værløse tilbage i opgøret til stillingen 60-60 med 7 minutter igen.

Hørsholm tager timeout og coach Ramos' store spanske bogstaver runger ud over arenaen. Lige lidt hjælper det og Tobias Tita bringer Værløse foran 61-60 på straffekast. Hørsholm begår 24 sekunder efterfulgt af et mega klumpspil med Værløses Victor Hjorth  i centrum. Tobias Tita øger til 65-60 på baseline jumper og endnu en timeout til HBBK.

Karason scorer på en treer fra Woodson inden håbet bringes tilbage for Hørsholm med 2 Semenas straffekast efterfulgt af et Kovacs lay-up. Drew Maynard rydder den sidste tvivl af vejen på en flot baseline fade away jumper på skuduret og kan selv slå de sidste søm i på straffekast angrebet efter til 71-64. Maynard fejler ud med et minut tilbage og modtager stående klapsalver.

Kampen ender 76-69 til Værløse.

Vendepunkt: Med 4:39 af kampen lykkes Rob Wodson endelig med en afslutning og scorer på en floater i feltet til 63-60. Herfra tog Værløse kontrol over kampen og så sig ikke tilbage.  

Statistik lyver ikke: Værløse dominerer kampen igennem på glasset og vinder reboundstatistikken stort med 39-25. 
Man of the match: Det letteste valg nogensinde: Drew Maynard med 43p  17/25 på toere, 2/9 på 3ere, 19 (nitten!) rebounds og 5 steals.

Top performers Værløse: Drew Maynard 43 point 19 rebounds, Axel Karason 11p, Emil Henningsen 7p, Tobias Tita 5p 2r, Rob Woodson 4 points 4 assist

Top performers Hørsholm: Atila Kovac 21 points 8 rebounds, Derek Semenas 21 points  5 rebounds.  Frederik Hougaard Nielsen 7 point 6 assist 2 reb

Bears besejrer SISU

21.10.2014

Der var tale om kamp nr. 136 mellem de to mest vindende hold i dansk herrebasket en mandag aften i Vejlby Risskov Hallen – og det var med lidt usikkerhed deres referent tog plads i hallen.

Var det en kamp, som Bakken Bears ville dominere, ville hjemmeholdet have tilstrækkelig vilje og koncentration – eller kunne et undertippet hold fra Gentofte overraske??

Om første periode kan vel primært berettes, at SISU absolut ikke havde til hensigt at ligge sig fladt på maven – der blev fightet og kæmpet om hver eneste bold. Fysikker var i fokus og begge hold skiftede flittigt ud for at holde momentum. Men Bakken synes trods alt at have flere strenge og fører efter 10 minutter med 19-12.

En hurtig 3’er gjorde det til 22-12 og jeg tænkte kort at kampen måske allerede var afgjort. Her tog jeg så fejl. Et par besynderlige kendelser (begge veje) og et meget ukoncentreret Bakken Bears betød, at kampen skiftede med SISU pludselig foran med 28-29. Ikke mindst Darryl Partin gjorde det onde ved hjemmeholdet.

Men i slutminutterne kom hjemmeholdet igen i kontrol, og kunne trods en rodet indsats gå til pause foran 43 mod 37.

Der er ingen tvivl om, at coach Ville Tuominen fra Bakken Bears talte med STORE bogstaver i omklædningsrummet i bestræbelserne på at banke ny energi og ikke mindst koncentration ind i sine spillere. Sebastian Åris må have hørt efter – og kvitterede med en super indsats og 9 point i 3. periode. Også Jonas Zohore – der ikke havde sin bedste kamp – vågnede op og stemplede ind. Modsat så det lidt ud til, at SISU var ved at miste troen (også her fik jeg ikke ret) – og Bakken Bears bragte sig foran med 15 point efter 30 minutter – 69 mod 54.

Nej – kampen var bestemt ikke afgjort. SISU kæmpede flot og bed fra sig hver gang hjemmeholdet slappede af. Og efter nogle ukoncentrerede minutter var stillingen pludselig 80-75. Bakken Bears havde i hele kampen problemer fra straffelinjen med kun 21 for 35 = 60% (dog ikke i de døende minutter).

I de sidste fem minutter var der rigtig mange spilstop (læs: fejl af begge mandskaber) – men da det endelig gjaldt viste nøglespillerne både vilje og evner – Nicolai Iversen, Semaj Inge, Morten Sahlertz og Thomas Lærke – godt suppleret af Sebastian Åris.

For gæsterne var de mest scorende Darryl Partin med 24, David Harder med 23 og Daryl McCoy med 18 point.

Hos Bakken Bears var pointene godt fordelt med Semaj Inge og Sebastian Åris hver med 19 point og Nicolai Iversen med 13 point.

Næste hjemmekamp er den 1. november kl. 15.00 mod Copenhagen Wolfpack – men allerede onsdag er der en SUPER VIGTIG pokalkamp ude mod Randers. SISUs næste kamp er pokalkamp i Aarhus imod EBAA torsdag, mens næste ligakamp også er imod Copenhagen Wolfpack – 30. oktober.

Hjemmesejr i flot kulisse i Skovlunde Hallen

19.10.2014

Wolfpack tog sejr hjemme imod favoritterne fra Randers hvor tæt på 400 tilskuere i hallen så en flot en præsentation sóm satte stemningen og tændte hjemmeholdet.

Det er også hjemmeholdet der kommer bedst fra start med flot holdspil hvor alle kommer på tavlen. Randers Charlie Burgess har dog storspillet klar og næsten ene mand sørger han for remis efter første periode 27-27.

Wolfpack fortsætter det flotte spil og i flere perioder løbes gulvet så godt at det ser ud til at kampen knækker til Wolfpack´s fordel. Jyles Smith kommer dog tidligt i fejlproblemer og generelt har Randers held med at komme på linien. Dette holder dem inde i kampen som fortsat er tæt efter 2 perioden. 53-46 fører Wolfpack ved pausen.

Iffe Lundberg og Ryan White hiver storspillet frem i 3 periode hvor Ryan har flere flotte scoringer sidst på uret og Iffe flere flotte transition spil (bla. to dunk!) Andreas Meilby spiller flotte 40 min. og specielt i de perioder hvor Jyles Smith er ude tager han over inside.

Chanan Colman holder Randers tæt på og generelt har Randers force inside imod Wolfpack, det virker dog som om at det ikke helt vil klikke. 70-60 inden de sidse 10 minutter.

4. periode bliver en neglebider, hvor Wolfpack igen ligger bedst ud og specielt Casper Hesseldal har flere flotte spil i begge ender og blandt andet et dunk.

Efter 4 minutter er Wolfpack oppe med 17 point,  86-69 men Wolfpack scorer kun 7 point resten af kampen. Flot forsvarspil af Randers men også flot angreb af Bonell Colas og Ivan Miscovic der tager over i feltet, gør at Cimbria kommer tættere og tættere på. Wolfpack ridder dog stormen af til sidst og tager sejren på 93-87.

Topscorer for Wolfpack: Ryan White 31,  Iffe Lundberg 18, Andreas Meilby 17, Casper Hesseldal 10, Christian Thomsen 6 og Jyles Smith 4 point

Topscorer fra Randers Cimbria: Chris Nielsen 10, Joe Benjamin 4, Jamar Thorpe 16, Charlie Burgess 23, Dragan Petrovic 4, Chanan Colman 13, Bonell Colas 14 og Ivan Miskovic 9 point

Værløse BBK – Hørsholm 79’ers vises live på Kanalsport.dk

17.10.2014

Mandag aften kl. 19.00 er der dansk basketball på topniveau, når Værløse BBK tager imod Hørsholm 79’ers og du kan se med via Kanalsport.dk fra kl. 18.50.

Alt dette kræver blot, at du har en konto på Kanalsport.dk. Når du opretter dig på KanalSport.dk får du samtidig også en betting-konto hos den danske bookmaker Bet25.dk. Det er fortsat gratis, men dit login giver dig nem adgang til at spille på f.eks. klubbens kampe på Bet25 – uden at forlade KanalSport.dk – hvis du skulle have lyst til dette.

Bet25.dk, er det eneste sportsbetting selskab i Danmark, der automatisk donerer penge direkte ud til dansk sport vi Klubbet. Bet25 giver nemlig 25% i støtte direkte ud til de danske sportsklubber – og kunderne bestemmer hvem Bet25 skal støtte.

Du kan læse mere om Klubbet her: www.klubbet.dk

Pligt sejr mod Aalborg Vikings

17.10.2014

Randers Cimbria vandt torsdag aften 96-65 over Aalborg Vikings efter en affære, hvor Vikings bed godt fra sig i de tre første perioder og spillede godt og fysisk basketball, mens Cimbria til tider gik i stå i forsvaret.

Første periode endte 23-20 i en periode, der var for Cimbria var noget rodet og specielt Vikings Nicolas Okorie viste sit værd med tre 3-points skud.

Anden periode var lige så rodet, med masser af Cimbria afslutninger inde i feltet, mens skudende ude fra ikke blev skudt. Således vandt Cimbria anden periode knebent med 23-22 og kunne gå til halvlegspausen med en snæver føring 46-42.

Tredie periode viste lidt mere fra Cimbria, der satte sig mere på kampen, men langt fra imponerede i en kamp hvor de på forhånd var favoritter. Randers vandt tredje periode 19-12 og kunne gå til sidste periode med en 65-54 føring.

Sidste periode blev noget anderledes end de tre første. To 3-pointsscoringer fra Charlie Burgess i starten af perioden gav lidt luft, efterfulgt af 3 dunk af Adrian Casas, der leverede en meget flot indsats i kampen, sammen med blandt andet 10 point af Joe Benjamin i perioden, gav en periode sejr på 31-11 og en samlet score på 96-65 til Randers Cimbria.

For Randers Cimbria scorede Jahmar Thorpe 22 points, Ivan Miskovic 20, Joe Benjamin og Chris Nielsen 13, Charlie Burgess 9, Adrian Casas 6, Bonell Colas 5 points.

For Aalborg Vikings havde Nicolas Okorie 24 points, Mike Dejworek 17, Søren Sørensen 15, Jack Stannard 5, Alassan Touray og Brandon Bjerre 2 hver.

Næste opgave for Randers Cimbria er på lørdag aften, hvor holdet drager til Skovlunde og spiller mod Copenhagen Wolfpack.

Sikker sejr til Bakken Bears

17.10.2014

I et velbesøgt Forum Horsens vandt Bakken Bears i dag med 93-77 (16-19, 22-17, 23-29, 16-28) i en kamp hvor der ikke var meget flot spil, men til gengæld var der fart over feltet.

I første periode havde begge hold svært ved at score. For HIC skulle der gå ca. 4 minutter før første scoring kom på tavlen. Det var Skyler Bowlin der ramte de første 2 point fra Horsens efter han kom ind fra bænken.

Baye Keita fik hurtigt to fejl, og det var noget Chris Christoffersen kunne lide. Den store bornholmer dominerede under kurven og scorede 6 point. Perioden sluttede med et lille run fra Bakken og de var foran med 19-16 efter første periode.

HIC havde også store problemer med at score i anden periode, især skuddene udefra ville ikke gå i. Bakken Bears dominerede, men på straffekast og Bakken turnovers holdt HIC sig inde i kampen. Mod slutningen af perioden laver HIC et run og er trods dårligt spil foran med 38-36 ved pausen efter en buzzer beater af Marquis Addison. Mest scorende for HIC var Skyler Bowlin med 10 point, mens Chris Christoffersen scorede 12 for Bakken.

Efter pausen kommer HIC ud som lyn og torden og bringer sig foran med 45-38. Bears tager time out og kommer hurtigt på et 8-0 run. Holdene følges ad det meste af perioden, dog med Bakken i førersædet. Efter tredje periode var stillingen 65-61. For Bakken scorede Iversen og Zohore begge 8 point i perioden, mens Gospic lavede 8 fra HIC.

I sidste periode følger HIC med til 73-69, hvorefter Bakken laver et run og bringer sig afgørende foran. De sidste minutter er kampen afgjort, og Bakken kører sejren sikker hjem.

HIC var hårdt ramt af, at Baye Keita var i fejlproblemer og kun spillede 11 minutter. Det resulterede i, at Bears vandt rebound statistikken med 48-32. Samtidig ramte Marquis Addison og Vedran Borovcanin ikke deres sædvanlige høje niveau. Bedste for HIC var Skyler Bowlin med 17 point, mens Emmanuel Mbe spillede sin vel nok bedste kamp i HIC trøjen med 12 point.

For Bakken var der gode præstationer af Kaido Saks og Chris Christoffersen, men især Sebastian Åris spillede godt, og det gjorde at tabet af en skadet Thomas Lærke ikke blev så mærkbart.

Næste kamp for HIC er på mandag, hvor de gule skal en tur til Næstved.

Topscorer HIC: Skyler Bowlin 17 point
Topscorer Bakken Bears Kaido Saks 18 point