Nyheder

HIC vinder let over 79ers

05.01.2015

Det var top imod bund, da HIC i dag tog imod Hørsholm 79ers. Hørsholm var svækket til kampen, da både Frederik HN og Rob Fields sad over med skader.

Det var et HIC hold der skulle revanchere sig efter en noget sløj indsats mod Randers i forrige kamp, og fra starten var det et meget tændt HIC mandskab der var på banen.

Efter tre minutter var HIC foran med 12-0 og Hørsholm måtte tage timeout. Det hjalp dog ikke meget. De gule HIC spillere var meget tændt og Hørsholm havde mere end svært ved at komme til gode afslutninger. Efter godt fem minutter bragte HIC sig på 19-0 og kampen virkede allerede afgjort.

Derek Semanas scorede Hørsholms første fire point, men der stod HIC på det hele. Efter første periode var stillingen 32-8 i en meget ensformig affære. Skyler Bowlin var topscorer for HIC med 12 point.

I anden periode trådte HIC lidt på bremsen og Hørsholm kom lidt mere med i kampen. Baye Keita dominerede for HIC med flere dunk, mens Daniel Mortensen ramte to treere for Hørsholm. Derudover viste Ante Gospic også solidt spil. Ved pausen var føringen udbygget til 57-27.

Efter pausen kom HIC igen ud med stor energi, og igen havde Hørsholm meget svært ved at komme til scoringer. HIC gik på et 17-9 run og bragte sig foran med 74-36. Ante Gospic fortsatte det gode spil, men også Marquis Addison spillede solidt. Forspringet blev yderligere udbygget og med to minutter igen var HIC foran med 82-40 og kampen var for længst afgjort.

Resten af kampen var en noget rodet affære, uden den helt store intensitet. Hørsholm skal dog have stor ros for at blive ved med at kæmpe og ikke ligge sig helt ned. I fjerde periode får Hørsholm en lille smule oprejsning og vinder perioden med 21-12. Det ændrer dog ikke på at HIC vinder stensikkert med 94-64 og dermed forsvarer anden pladsen.

For HIC blev spilletiden fordelt på mange spillere. Bedste spiller var Skyler Bowlin, tæt forfulgt af Baye Keita. For Hørsholm var bedste mand Derek Semenas.

Næste kamp for HIC er 12 januar, hvor SISU venter på udebane. 

Bears slår Værløse BBK sikkert

04.01.2015

Det var top mod bund – det var søndag eftermiddag i en flot fyldt Vejlby Risskov Hal!

Det store spørgsmål er om favoritterne fra Bakken kan holde fokus og bevare energien i forsvar og angreb.

Starten på kampen var først og fremmest kendetegnet ved to hold, der begge kom frisk fra start og stort set fulgtes ad de første 10 spilminutter.

For hjemmeholdet var det ikke mindst Thomas Lærke og Kaido Saks, der gjorde sig bemærket. For Værløse var det specielt David Knudsen, der stort set scorede efter behag.

Bakken Bears gjorde det fint i angrebet, men i forsvaret manglede koncentrationen og større konsekvens. Stillingen efter de første quarter var 22-22.

I anden periode blev forsvaret straks noget bedre og kommunikationen fungerede. Dog fik David Knudsen fra Værløse fortsat for let spil, hvilket i flere omgange (bestemt også senere i kampen) fik head coach Ville Tuominen op i det røde felt. Det lykkedes dog Bakken Bears at slå et mindre hul og halvlegen sluttede med Bears i front med 44-36.

Efter pausen fortsatte dette mønster – hele tiden med et tophold, der på de fleste områder var bedre end gæsterne fra Værløse, der dog skal roses for at kæmpe og holde koncentrationen.

Havde Bakken ikke 3-4 gange dummet sig med unødvendige boldtab ved fastbreak kunne de 28-14 (som perioden sluttede med) endda været blevet noget større. Nu var stillingen i stedet ”kun” 72-50 og kampen syntes endelig afgjort.

For begge hold var fjerde periode stort set noget, der ”blot” skulle afsluttes – men alligevel så vi Ville Tuominen et par gange vise sit engagement, når ikke han var helt tilfreds med det, der foregik indenfor linierne. Alligevel var der fight og temperament på banen i en kamp, der sluttede med en sejr til hjemmeholdet på 88-66.

Jonas Zohore, Morten Sahlertz og en fortsat varm Kaiko Saks bag linien holdt dog fast – og perioden sluttede 16-16. Da der manglede 3-4 minutter fik de helt unge chancen og sikrede Bakken Bears en forventet og fortjent sejr, der sluttede med en smuk detalje af Sebastian Aaris og efterfølgede layup.

Det skal noteres, at Bakken Bears scorede ikke mindre end 14 af ”de lange” bag 3-pointslinien mod gæsternes mere beskedne 5.

Hos Værløse scorede David Knudsen og Drew Maynard begge 23 point – og det var bemærkelsesværdigt, at hele fire spillere bidrog med over 32 minutter på banen.

For Bakken Bears scorede Kaiko Saks 20 point (seks 3’ere) og Thomas Lærke 15 point – desuden have Maurice Acker 10 assists.

Januar bliver brugt på at bringe bjørnenes nye amerikaner – Jo Harris – klar (det forventes han kan spille sidst på måneden) – og desuden har holdet fire udekampe i træk mod henholdsvis Svendborg, Horsens, Næstved og Randers. Næste hjemmekamp er den 12. februar kl. 19.00 mod Horsens. Værløses næste opgave er torsdag hjemme imod SISU.

Rabbits-sejr i tæt opgør

03.01.2015

I årets første kamp i 2015, blev det til en sejr i topopgøret mod Copenhagen Wolfpack.

En sejr, der først blev en realitet efter et tæt opgør i Svendborg Idrætscenter, hvor der blev kæmpet om hver eneste bold, og slutresultatet blev 81-78, efter perioderne: 21-16, 19-24, 23-26, 18-12.

Første periode var tæt i starten, men ved stillingen 8-7, scorede kaninerne 3 3-ere i træk ved Will Paul og Magaard (2 stk)og vandt denne periode 9-3 og kunne vinde perioden 21-16.

Ocana startede 2.periode med en tæt scoring efterfulgt af en 3-er, og 26-16 var også den største føring i kampen. Wolfpack svarede hurtigt igen med en 3-er af både Ryan White og Christian Thomsen, og gæsterne pressede mere i forsvaret og generelt tempoet lidt op og samtidig måtte Svendborgs Chaed Wellian tage plads på bænken efter sin 3. fejl, fejl der især skyldtes at Wolfpack også fik spillet bolden flot ind til Casper Hesseldahl og Jyles Smith – stillingen helt lige ved halvleg 40-40.

I 3. periode startede gæsterne bedst, og Svendborg halsede lidt bagefter i forsvaret, og Casper Hesseldahl kunne med en tæt scoring efterfulgt af en 3-er, kickstarte Wolfpack. Men med en aggressiv Damian Ocana (13p i perioden – 3stk 3-ere), der blev spillet fri flere gange, kunne kaninerne indhente bagspringet midt i perioden, og var før sidste periode bagud med 63-66.

Sidste periode blev tæt hele vejen igennem, og spændingsniveauet for kampen syntes nu at sænke scoringsprocenterne for begge hold, især sidste halvdel.

Efter 6 min var stillingen 71-73, men med en sidste kraftanstrengelse af Johnell Smith og Antonio Porta i angrebet, hvor de fik trukket vigtige fejl og kom på straffelinien og scorede, og af Chaed Wellian i forsvaret med et par vigtige bolderobringer, vandt Rabbits de næste 3 min 10-2, før Iffe Lundberg satte en sidste 3-er i sidste sekund til slutresultatet 81-78.

For Rabbits scorede: Johnell Smith 20p, Damian Ocana 20 og Will Paul 17 (10reb)

For Wolfpack scorede: Ryan White 25 og Casper Hesseldahl 13

TFN sejrer ude hos vikings

03.01.2015

275 tilskuere i Aalborg Stadionhal dannede rammen om lørdagens eftermiddagskamp imod Team FOG Næstved.

Trods en Vikinge-indsats af Aalborg mandskabet var det ikke nok til en sejr, og Næstved kunne tage hjem til Sydsjælland med en 61-84 sejr.

Aalborg Vikings måtte til dagens kamp undvære de nye amerikanske stjernefrø Trey Sumler og Javorn Farrell, men det til trods endte kampen med at være ganske spændende.

Næstved lagde bedst fra start og særligt i spillet under kurven havde Næstved en stor fordel. Den sydafrikanske center Chris Gabriel lagde flere nemme point i kurven og var dominerende i reboundspillet.

For Aalborg-Vikings var det træfsikkerheden bag 3 points linjen, der sørgede for, at Vikingerne – i kampens første halvdel – var godt med i kampen. Således ramte holdet på 6 ud af 14 forsøg bag 3 points linjen.

Ved halvegspausen var stillingen 35-37 til gæsterne fra Næstved og det til trods for at de vandt reboundkampen med hele 11-20!

I anden halvleg får gæsterne fra Næstved gang i fast-break spillet og et par uprovokerede turnovers fra Aalborg gør, at Næstved bringer sig foran med 41-48 efter 5 minutter spillet af 3. periode og efter et yderligere et par nemme scoringer må coach Dejworek tage 2. halvegs første timeout ved stillingen 43-52. Storspil fra Rune Lauridsen kan således ikke forhindre, at det er Næstved, der for alvor tager føringen og ender med at vinde perioden med cifrene 13-21.

Ved starten af 4. periode er stillingen 48-58 og efter et par flotte scoringer fra Alexander Bak får Næstved udbygget føringen til 52-68. Herefter bølger kampen frem og tilbage – for Aalborg er det Jeppe Kristiansen, der får vist træfsikkerheden bag 3-points linjen, mens det for Næstved er Alexander Bank, der spiller bedst. Perioden ender 13-26 og slutstillingen bliver 61-84.

Bedste Viking: Jeppe Kristiansen med 20 point

Bedste Team Fog spiller: Christoffer Gabriel med 23 point, 14 rebounds

Ny dommer i BL

02.01.2015

Men virkning fra 2. januar er Christian Hansen blevet indlemmet i gruppen af de dommere som dømmer i BL.

Christian er 27 år og fra Aarhus og studerer til dagligt til skolelærer.

Christian har i denne sæson dømt i 1. Division Herrer og Dameligaen og er udtaget til at passe fløjten i damernes pokalfinale den 18. januar i Forum Horsens. Denne kamp bliver således Christian sidste damekamp for denne gang inden det går løs i BL.

I BL-gruppen erstatter Christan, Mads Vestergaard Bonde som ikke længere kan afse den fornødne tid, som det kræves at en BL-dommer.

Rodet kamp endte med smal HIC-sejr

30.12.2014

Inden dagens svære hjemmekamp, var det selvsagt, at de tilbageværende Randersspillere skulle præstere på deres absolutte topniveau for at være i stand til at spille op med dagens modstander Horsens IC, som på nuværende tidspunkt er at finde på en andenplads i ligaen.

Randersspillerne præsterede ikke på deres topniveau, men det gjorde spillerne fra Horsens bestemt heller ikke.

Det var en noget rodet affære, som endte med en sejr til Horsens IC på 72-81. Forhåbentlig bliver den forestående pokalfinale mellem de to mandskaber mere velspillet end aftenens kamp.

Randers Cimbria havde store offensive problemer i starten af kampen, og der skulle gå næsten fem minutter, før Mike Nielsen scorede hjemmeholdets første rigtige scoring. På dette tidspunkt førte gæsterne 4-9, da deres offensive spil var betydeligt bedre end hjemmeholdets i periodens første minutter. Hjemmeholdet hentede dog hurtigt denne føring – Mike Nielsens otte point sørgede for, at hjemmeholdet kunne gå fra første periode med en smal føring på 15-13.

De første minutter af anden periode virkede en smule kaotiske, og de virkede som om, at hjemmeholdets gode takter fra slutningen af den foregående periode var forsvundet igen, mens gæsterne fra Horsens heller ikke formåede at udnytte deres chancer. Tre 3-pointsscoringer fra Mikael Wied var med til at udbygge hjemmeholdets føring, og Horsens IC tog en time-out ved stillingen 27-20.

De medrejsende Horsens-fans forsøger at heppe holdet fremad, men Randers holder fast i deres føring. Hjemmeholdet tog en time-out med knap tre minutter igen, hvorefter gæsterne hentede en smule ind på hjemmeholdet. Perioden endte dog med en føring til hjemmeholdet på 39-31.

Horsens startede tredje periode med et yderst offensivt forsvar, hvilket forstyrrede hjemmeholdets offensiv, som ellers lige var begyndt at fungere. Gæsternes angrebsspil var betydeligt mere effektivt end tidligere i kampen, og en trepointsscoring fra Jahmar Thorpe var yderst tiltrængt i hjemmeholdets kamp om at bevare deres svindende føring.

Efter knap fire minutter havde Horsens IC indhentet hjemmeholdets forspring, og ved stillingen 42-42 tog hjemmeholdet en time-out. Efter timeouten blev hjemmeholdets spil betydeligt bedre – både offensivt og defensivt, hvilket tvang Horsens IC til at tage en time-out med knap to minutter igen ved stillingen 55-46. Perioden endte 59-51, og det var tydeligt at intet var afgjort før kampens sidste periode.

Horsens’ offensiv var endnu engang blevet effektiviseret i starten af sidste periode, og gæsterne halede langsomt ind på hjemmeholdet endnu en gang. Med endnu en trepointsscoring sendte gæsterne sig foran 63-64.

Herefter var spillet bestemt ikke kønt, og der blev kæmpet om hver eneste bold, mens begge hold kæmpede med at få bolden i kurven. Især hjemmeholdet havde problemer, og ved stillingen 69-71 tog Randers Cimbria en time-out. Herefter trak gæsterne dog en smule fra og med knap et enkelt minut tilbage var stillingen 69-75. En trepointsscoring fra Casper Stage får gæsterne til at tage en time-out inden kampens sidste minut. Desværre forsvandt spændingen hurtigt igen efter en Randersfejl, og gæsterne fra Horsens vinder kampen med 72-81.

Topscorer i kampen blev for Randers Cimbria: Chris Nielsen 25, Mike Nielsen 10 point og Casper Stage 10 point.

For Horsens IC blev de bedste pointslugere Marquis Addison med 24 point men Skyler Bowlin satte 19 og Ante Gospic 12 point.

Team FOG besejrer 79ers

30.12.2014

I en velbesøgt Næstvedhal tog Team FOG Næstved mod Hørsholm 79ers i 2014 sidste kamp i BL.

For TFN handlede det om en sejr i bestræbelserne op at klatre højere op i tabellen og for 79ers betød en sejr vigtige point i bundkampen med Værløse BBK og Aalborg Vikings.

1. periode 34 - 21: Hvilken periode set med Team Fog Næstved-øjne. En forrygende start - ikke mindst takket være Chris Gabriel, som scorede Team Fog Næstveds 8 første point - og godt spil gjorde, at Team Fog Næstved midt i perioden trak fra til en meget sikker føring.

Mod slutningen af perioden kom Hørsholm lidt tilbage i kampen, indtil Milan Stanojevic sænkede en 3'er på periodens sidste kast.

2. periode 19 - 17: Team Fog Næstved fortsatte, hvor holdet slap i 1. periode medrigtigt godt spil, hvor føringen blev udbygget.

Mod slutningen af perioden kneb det lidt med træfsikkerheden hos Team Fog Næstved, hvilket gjorde, at Hørsholm indhentede lidt af Team Fog Næstveds føring, så perioden endte næsten lige.

3. periode 24 - 25: Hørsholm kom bedst fra start, men Team Fog Næstved svarede dog godt igen i en meget lige periode, hvor holdene fulgtes ad gennem hele perioden.

Det lykkedes dog for Hørsholm at vinde perioden med et enkelt point.

4. periode 15 - 18: En meget hektisk periode uden de mange scoringer. Med Team Fog Næstved-øjne sad man med bange anelser, for Hørsholm kom faretruende tæt på, og da Team Fog Næstved tidligt i perioden blev ramt af holdfejlproblemer, blev det ekstra problematisk for holdet, da Hørsholm-spillerne var forholdsvis sikre fra straffekastlinjen.

Det lykkedes dog for Team Fog Næstved at ride Hørsholm-stormen af til en sejr på 11 point, 92-81.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Chris Gabriel med 24 point mens O'Karo Akamone scorede 25 point for Hørsholm 79ers.

Bears knuser Vikingerne i 1. periode

30.12.2014

En historisk første periode indledte et opgør totalt blottet for spænding, men med en masse fine detaljer.

Aalborg Vikings scorede kun to point i første periode – begge på straffekast, og selvom det ikke er rekord i Basketligaen, så er pointforskellen på 39 point på bare ti minutter det i hvert fald i Bears-historiebøgerne.

Aalborg stillede op uden holdets to nye udenlandske spillere (manglende spilletilladelse), Niels Kock (skadet), Mike Dejworek (skadet og coachende) og Alassan Touray (årsag ukendt), og det i sig selv indikerede ikke en spændende kamp. At Bears sparede Nicolai Iversen, Aladdin Barakeh var skadet og Jo Harris uden spilletilladelse kunne ikke opveje Aalborgs spillersavn.

I første periode tromlede Bears som nævnt afsted, Kaido Saks var forrygende med 12 point, og skuddene regnede i fra alle vinkler.

I anden periode kom Aalborg bedre med og nordjyderne tabte kun perioden med tre point, 23-26. Alligevel var halvlegsstillingen 67-25 overbevisende og spændingen forduftet. For Aalborg var Rune Lauridsen klart bedste mand i første halvleg, mens det blev noteret at Simon Bjørnebo, der har været skadet det meste af de første halvandet år af hans Bearsliv, kom på banen.

Efter pausen var Bears igen klart bedst og vandt perioden 31-16, mens fjerde periode blev mere lige, dog med Bearssejr på 13-11. Fra anden halvleg blev det noteret at Simon Bjørnebo kom på scoringstavlen med to treere, mens Sebastian Åris overgåede sine vildeste drømme med et dunk og 13 assists.

Bears sluttede 2014 med en overbevisende sejr – nummer 12 i 13 Basketligakamp, og dermed en førsteplads i ligaen, to point foran Horsens IC. Aalborg derimod må erkende at det kun kan blive bedre efter nytår efter det 14. nederlag i lige så mange kampe.

Thomas Lærke og Kaido Saks blev mest scorende for hjemmeholdet med 17 point – alle esterens point faldt inden pausen, mens Rune Lauridsen og Demetrius Philips scorede 14 for udeholdet.

Kaninerne løber fra Værløse

30.12.2014

En speciel kamp for Værløses kaptajn Axel Karason, der spiller mod sin islandske landsholdscoach Craig Pedersen.

Island har på imponerende vis kvalificeret sig til EM-slutrunden i sensommeren 2015. Island er kommet i fornemt selskab i gruppe B, der afvikles i Berlin fra den 5. september 2015: Spanien, Serbien, Tyrkiet, Italien og Tyskland.

1. periode: Johnell Smith er hurtigst oppe af kaninhullet med et back-cut og scorer Svendborgs første 8. Værløse tilskuerne står op i 2 besiddelser inden Rob Woodson finder Axel Karason under kurven. Will Paul byder ind og midt i perioden checker Damien Ocana ind for forward Chaed Wellian og sætter et lay-up.

Basketligaens flotteste fuldskæg sidder på Claus Magaard, der byder ind med hans specialitet:  En 3'er. Kaninerne sætter sig sig igennem og holder Værløse fra afslutninger. Mod slutningen af perioden lyser David Nørby Knudsen op med en 3'er, rebounds og solidt forsvar. Svendborg i front 11-23.

2. periode:  Marinus Mouboe og Jonas Schaarup får tid og begge gør det det godt under kurven. Wellian samler sin tredje fejl op og må tage plads på bænken. Drew Maynard får fat og bringer VBBK tilbage angrebsmæssigt. I den anden ende huserer Will Paul og Johnell Smith med mid-range scoringer, mens Antonio Porta støber kuglerne (9 assist i 1. halvleg).

Mod slutningen trækker Svendborg fra på gode aktioner fra Mouboe og Ocana og David Nørby Knudsen lukker halvlegen for Værløse med 2 scoringer fra straffelinjen. 29-45.

3. periode:  Guards  stepper op i begge ender. Rob Woodson sætter 3 stk treer på kontoen, mens  Johnell Smith og Antonio Porta giver opvisning i effektivt guard spil i Svendborgs angreb.

Periodens highlight: Porta no-look bag om ryggen aflevering i fuld fart i et fast break til en helt fri Ocana under kurven. Axel Karason får sin fjerde fejl og giver plads til unge Mads Enoch der kommer på banen sammen med en anden årgang 96'er, Rabbits Mathias Kelly. Kaninerne slutter perioden i kontrol oppe med 22.

4. periode:  Porta fortsætter med lækkerierne. Alle unge point guards burde kigge med her. David Nørby bringer lidt liv i Søndersøhallen med en lang 3'er. Maegaard og Kelly slår de sidste søm i med yderligere et par 3'ere inden bænkene ryddes og flere unge spillere kommer på banen.

Malthe Hansen og Jens Thygesen får tid fra Svendborg, Kasper Christiansen, Frederik Stuhde, Mads Enoch og Patrick Gloyne fra Værløse. Emil Henningsen sætter kampens sidste 3'er og kaninerne kan hoppe hjem til Svendborg med en stensikker sejr på 60-86.  

Man of the match: Antonio Porta, Svendborg 11 points, 5 rebounds og 14 assists fulgt til dørs af Værløses Rob Woodson med 11 points, 3 rebounds og 8 assists

Kampen om København part 2.

30.12.2014

Der var her til aften et vaskeægte lokalopgør i Basketligaen da Copenhagen Wolfpack tog imod SISU på hjemmebanen i Bülowsvejshallen.

Det var udeholdet der kom til kampen med en sejr i deres seneste kamp mod Wolfpack og hjemmeholdet var klar på at tage revanche efter at have ført i store dele af den første kamp.

Det skulle ligge op til at blive en god kamp med en masse intensitet fra første fløjt. Sådan starter kampen også med en masse kampgejst fra begge sider og de to hold følges stort set ad i de første fem minutter. Wolfpack begynder dog så småt at trække fra efter aggressivt forsvarsspil der ledte til gode afslutninger i den anden ende. SISU's Darryl Partin slutter 1. periode af med en 3 pointer, og perioden ender 24-17 til Wolfpack.

Darryl Partin blev for alvor varm i 2. periode med en række 3 points scoringer på trods af godt individuelt forsvar af Iffe Lundberg der skulle holde Partin nede.

SISU spilleren ender på 22 point ved halvlegen og står stort ser for al SISU´s produktion i 1. halvleg kom fra amerikaneren. Wolfpack holder konstant et forspring på omkring de 10 point ned til SISU i 2. periode igen pga. et aggressivt forsvar og kan gå til pause med en føring på 52-39.

I 3. periode begyndte de andre SISU spillere at komme bedre ind i kampen, og får lagt et større pres i forsvaret. Midtvejs i perioden får SISU kæmpet sig op på stillingen 56-52 på to treere af Fredrik Rungby og en enkelt af Partin. Wolfpack får hurtigt bidt fra sig igen med to scoringer af Christian Thomsen og Andreas Meilby, og holder SISU fra at score i de efterfølgende to minutter. På en løbende buzzerbeater scorer Ryan White en treer og Wolfpack fører 73-60 efter tre perioder.

Sidste periode skulle vise sig at blive en sand fight. Udeholdet starter med en treer af David Harder og får svaret hurtigt igen. Kampen kommer til at bølge frem og tilbage da Wolfpack ikke for alvor kan komme helt af med SISU og da udeholdet ikke formår at mindske hjemmeholdets forspring til mere end 10 point. Wolfpack sikrer sejren på to straffekast af Ryan White og de vinder kampen 94-81 foran 473 tilskuere.

Topscorer for Wolfpack: Ryan White 21 og Christian Thomsen med 20 point.

Topscorer for SISU: 
Darryl Partin 27 og Frederik Rungby 14 point.