Nyheder

Det regnede med 3-point scoringer i Amagerhallen

16.10.2020

Bakken Bears satte ny BL-rekord i antal scorede 3-pointer i  samme kamp da holdet hertil aften var på besøg hos BK Amager i Amagerhallen.

Ikke alene vandt Bakken Bears en knusende sejr på 128-59 (37-14, 25-15, 40-14, 26-16) men holdet formående også at scorer hele 26 3-pointer undervejs i kampen på 51 forsøg.

Den tidligere rekord for flest 3-pointer i samme tilhørte også Bakken Bears som den 13. februar 2020 i en kamp mod Randers Cimbria scorede 22 3-pointer.

Anja Press runder 200 kampe i BL

14.10.2020

Endnu en dommer har rundet en milepæl i antal dømte kampe i BL.

Aarhusianske Anja Press dømte nemlig sin kamp nr. 200 i BL da hun var på sidelinjen i kampen mellem Horsens IC og BK Amager.

Den 44-årige adjunkt fik sin debut i BL i 2012 og er en af de erfarne dommere i BL og indtil videre er det også blevet til 2 DM-Finaler.

Du kan se oversigten over alle dommer i dette års BL ved at klikke her.

Foto er udlånt af vilmedfoto.dk.

Christian Hansen runder 100 BL-kampe

13.10.2020

I mandagens kamp i Kaninhulen hvor Svendborg Rabbits havde besøg af Copenhagen Basketball, dømte Christian Hansen sin kamp nr. 100 i Basketligaen. 

Den 32-årige folkeskolelærer fra Vejle fik sin debut i BL i 2015 og er med sin "unge" alder en af de dommere man forhåbentlig får at se i mange år endnu i landets bedste række.

Christian er allerede i aktion igen onsdag aften, hvor han sammen med Andrada Scender og Skirmantas Letukas er på banen i Arena Randers, hvor Randers Cimbria får besøg af Svendborg Rabbits.

Du kan se oversigten over alle dommer i dette års BL ved at klikke her.

Foto er udlånt af vilmedfoto.dk.

Ingen udebanefans i Basketligaen

02.10.2020

Efter internt møde i Basketligaen er det blevet besluttet, at der ikke lukkes udebanefans ind i hallerne. Se officiel udmeldelse forneden:

Der lukkes ikke tilskuere ind fra udeholdet til kampene i Basketligaen. En klub kan (inkl. spillere og staff) være max 25 personer. De, der ikke er på bænken (der skal være fyldt op), skal placeres i nærheden af holdet.  Det er klubbernes ansvar at kommunikere til holdets fans at de ikke skal følge holdet på udebane.

I hver klub, afhængig af kommune, hal og lokale sundhedsreguleringer, kan omstændigheder være forskellige. Man skal følge de lokale klubbers retningslinjer, så der sikres det mest sikre miljø ved Basketligaen-kampe, som overhovedet muligt.

Minimum 2 nye dommere i BL 2020/21

20.08.2020

Til trods for at der er et stykke tid endnu til BL 2020/21 skydes i gang, kan DBBF`s Dommerudvalg (DU) og BL allerede nu løfte sløret for, at der er minimum 2 nye dommere som skal have debut i BL i løbet af den nye sæson.

Både Asbjørn Theilade og Frederik Dalum indgår nemlig i den bruttotrup af dommere, der skal dele sol og vind lige, når BL starter den fredag den 2. oktober.

Hvis begge navne virke bekendte så er der en grund til det. Asbjørn er søn af Svend Erik Jensen og Bodil Theilade som igennem mange årtier har været synlige i både Aabyhøj IF og Roskilde Basketball Club og Frederik`s morfar er Helge Dalum som var med til at stifte Hørsholm Basketball Klub tilbage i 1979.

Både Asbjørn og Frederik dømte i Corona-sæsonen i Dameligaen, men tager nu altså endnu et skridt op ad dommerstigen.

Den komplette dommertrup vil blive offentliggjort umiddelbart efter at årets opstartsclinic, herunder regel- og løbetest har fundet sted. Dommersamlingen finder sted i weekenden den 5. og 6. september.

Turneringsplanen 2020/21 er klar

01.07.2020

Efter at BL blev afbrudt i marts måned som følge af Covid19 har klubberne brugt den ufrivillige pause på at få turneringsplanen for 2020/21 færdig, som tidlig som muligt. Og planen er nu klar. 

120 kampe skal der afvikles i grundserien inden de 5 PRO A hold og de 3 bedste PRO B hold er klar til slutspillet og det hele går løs den 2. oktober 2021.

Planen for de 2 første runder ser således ud:
Runde 1
02-10-20 kl. 18:30 Bears Academy - Team FOG Næstved
02-10-20 kl. 19:00 Horsens IC - BK Amager
03-10-20 kl. 14:00 Svendborg Rabbits - Værløse Blue Hawks
03-10-20 kl. 16:00 Bakken Bears - Copenhagen Basketball
Den 5. og sidste kampe i 1. runde mellem BMS Herlev Wolfpack og Randers Cimbria spilles på et senere tidspunkt i løbet af sæsonen.

Runde 2
06-10-20 kl. 18:00 Copenhagen Basketball - Horsens IC
06-10-20 kl. 19:00 Team FOG Næstved - Svendborg Rabbits
06-10-20 kl. 19:30 Værløse Blue Hawks - Bakken Bears
07-10-20 kl. 18:30 Randers Cimbria - Bears Academy
08-10-20 kl. 20:00 BMS Herlev Wolfpack - BK Amager

Du kan se den komplette turneringsplan ved at klikke her.

2 nye spillere til BK Amager

19.06.2020

BK Amager har løftet sløret for de 2 første spillere til deres BL-trup.

Fra USA har klubben hentet Jordan Naughton der har spillet college basket for Etiwanda High School. Jordan rager med sin 208 centimeter godt op i landskabet og hente for at give holdet mere brede inside i begge ender af banen.

Coach or BK Amager almir Zeco siger følgende spilleren: "Jordan is type of inside player we were looking for. He is coming from good school, very motivated and we hope that he can bring his energy and help our young team on both sides of court."

Jordan forventes at ankomme til Danmark i midten af august hvis eller der er muligt som følge restriktionerne af Covid19.

Den anden spiller som BK Amager har præsenteret i dag er Jack Gjeding som vender tilbage til BKA efter afsluttet college ophold. Jack spillede for BK Amager i sæsonen 2017/18 hvor han var en del af samarbejdet med Stenhus Basketcollege.
Jack er 21 år og spiller position shooting guard/ small forward.

Coach Almir vurdere Jack således: "Jack is talented young player who definitely fits to our concept of building the team in longer period.

Very motivated and ready to compete for his spot in the team.

Jack is athletic and skilled player who can help the team on both sides of court and I am looking forward to work with him"

Du kan se hele BK Amagers foreløbige BL-trup (som løbende opdateres) ved at klikke her.

10 hold i BL 2020/21

26.05.2020

De 10 klubber der udgjorde BL 2019/20 vender alle stærkt tilbage når den nye sæson skydes i gang, og det ser Basketligaen frem til.

”Vi har set frem til at sige velkommen tilbage til alle 10 hold der ikke fik lov til at spille denne sæson til ende, og heldigvis har alle klubber tilkendegivet, at de er med på vognen igen" siger ligakommissær Geof Kotila.

Han tilføjer, at ligaen arbejder på højtryk nu for at få turneringsplanen klar og den vil blive præsenteret, så snart den ligger foreligger.

”Det bliver 3 sæson med PRO A og B og vi ser frem til endnu en sæson med stor intensitet og kvalitetsbasketball,” afslutter Geof Kotila.

Turneringsformen bliver den samme som i den netop uafsluttet og ser således ud:

PRO A spiller 4 x mod hinanden og 2 x mod holdene fra PRO B (i alt 26 kampe i grundserien)
PRO B spiller 3 x mod hinanden og 2 x mod holdene fra PRO A (i alt 22 kampe i grundserien)

Første kamp i turneringen skydes i gang enten lørdag den 3. oktober eller søndag den 4. oktober.

Interview med Jonathan Klussmann

01.05.2020

- Af Morten Stig Jensen

”Jeg skulle huske at sige fra min far, at jeg kun er 17”

Det er godt han siger det, for efter en times samtale med Jonathan Klussmann er det nemt at glemme det. For trods hans beskedne alder er BK Amager-spilleren fuldstændig på bolden, når vi snakker om spillet og sæsonen han lige har afsluttet. Intet spørgsmål går hen over hovedet på ham, og han er ligeså villig til at snakke om holdkammeraterne som han er om sin egen udvikling.

”Der er noget fedt i at være et ungt hold, hvor man kan udvikle sig sammen. For det er målet og det mener jeg vi har gjort. Nu skal vi bare levere på et højere niveau.”

Jonathan Klussmann refererer til den unge trup i BK Amager. Her er fire spillere født efter 2002, samt en håndfuld spillere fra de sene 1990’ere. Der er ingen tvivl om, at BK Amager er i en udviklingsfase med et øje for fremtiden.

Derfor er det heldigt, at den 17-årige tilbyder en modenhed man normalt ikke finder i den aldersgruppe.

”Det er menneskerne omkring mig, der har gjort mig til hvem jeg er i dag og hvem jeg bliver. Mange venner er ældre end mig. Ældre søskende. Modenheden kommer af at være associeret med folk, der er ældre.”

Især har Jonathan Klussmann knyttet sig til amerikanske Robert Aiken Fields, der er 14 år ældre end ham selv.

”Rob har været god som værende den mest erfarne. Han påpeger ting, som vi ikke engang har tænkt over før, fordi han har spillet så meget længere. Så jeg lytter rigtigt meget til hvad han siger og forsøger at tage det med mig.”

Når der er så stor aldersforskel, skal man dog lige justere sig til det personlige aspekt, påpeger den 17-årige dog.

”Jeg er vant til at være én af de yngste på holdet, og der skal man lige finde sin plads. Fra da jeg var 15 har jeg altid været én af de yngste, og det er ikke alle, der gider høre jokes fra en 15-årig. Så man skal lige finde hinanden i et omklædningsrum.”

For Jonathan Klussmann er der mange stemmer. Hans talent er ret åbenlyst og det betyder en del råd fra mange forskellige steder. Normalt kan det være forstyrrende, men han ser det som en god mulighed for at blive bedre.

”Basketmæssigt lytter jeg meget til råd fra andre. Jeg prøver også moves af, som jeg ser andre lave og forsøger at tilpasse mig til nye situationer. Faktisk har jeg gjort det hele livet. Jeg stiller ikke spørgsmålstegn til ting, men fokuserer bare på at blive så god som muligt. Bare gør arbejdet. Om det er fysisk eller psykisk, så bare gør arbejdet. Undgå brok og lyt til vejledning, men vær samtidig heller ikke bange for at lad ens egen mening skinne igennem.”

Det unge talent vandt her ved sæsonens udgang prisen som Årets Unge Spiller, en pris der bliver stemt om af spillere og trænere i Basketligaen. Det gjorde han på baggrund af 17.3 point i snit, hvilket inkluderede 6.9 straffekastforsøg per kamp, som han ramte 84.1 procent af.

Han rangerede som nummer otte på scoringslisten i hele ligaen og havde i en periode på over syv kampe fra december til februar et snit på 21.7 point. 

Den offensive eksplosion kom dog ikke som en overraskelse.

”Jeg klassificerer mig en scorende point guard og jeg har været god til at score siden jeg var lille. Jeg kan godt lide at være aggressiv og komme ind mod kurven. For mig handler det nu om at forbedre holdspillet og justere mit spil. Man kan aldrig få præcist det man vil have på banen, så derfor må man blive kreativ og finde andre måder at gøre tingene på.”

Point guarden skræmmes heller ikke af ved at angribe store centere, når han angriber ringen.

”Når afslutningerne bliver sværere, skal der tages beslutninger. Dem jeg spiller imod, har som regel spillet dobbelt så lang tid som mig, men min far har trænet mig og lært mig, at forsvaret skal reagere på bolden, og når jeg har bolden, skal de reagere på mig. Jeg har stor tendens til at tage udfordringen op. Så jeg angriber hænderne hvis forsvarsspilleren udfordrer mig. Enten rammer han mig og får en fejl, eller også kommer jeg til kurven. Jeg tager hvad der er mit og aggressivitet er stort for mig. Det betyder ikke kun at skyde, selvom det er sjovt, men også bare at have bolden i hænderne og tage beslutninger.”

Det næste led i Jonathan Klussmanns udvikling er netop at blive bedre som beslutningstager.

”Jeg har altid spillet point guard og jeg føler mig som en point guard, der skal skabe for andre. Men jeg tror det kommer med tiden at finde balancen i den rolle, da jeg lige nu er en scorende guard.”

Forsvaret kommer også med tiden, siger han.

”Den defensive udvikling kommer hen ad vejen. Styrketræning er en stor del af mit arbejde. Jeg holder mig i gang fysisk hele tiden. Jeg er for ung til ikke at blive bedre, så det handler om at lægge timerne i det. Hvis min mand slår mig på en drive, så tager jeg det som en udfordring. Sådan er jeg også til træning.”

BK Amager sluttede den forkortede sæson med to sejre og sytten nederlag. Men Jonathan Klussmann sætter det i perspektiv og henviser til klubbens unge spillere.

”Fokuspunktet er at udvikle sig. Vi presser hinanden og vi man måler sig jo med hinanden, især jævnaldrende. Hvis man er over nogen i niveau, handler det om at forblive bedre. Og hvis man er under nogen, så handler det om at lukke afstanden. Så det handler om, hvem kan udvikle sig mest? For mange er det her første år i ligaen, og det giver bare så meget med den erfaring. Man skal vende sig til fysikken, vores skudprocenter var ret lave i starten og det hele kommer med tiden, når vi bliver bedre både enkeltvis og sammen. Jeg tror på man udvikler sig bedst ved at få minutter og ved spille på det niveau man er på. Det betyder vi skal vise vores værd. Så længe vi har den udvikling vi har lige nu, så kommer det på et tidspunkt.”

Roberto Gallinat vinder Årets Spiller!

10.04.2020

Horsens IC guard Roberto Gallinat har vundet prisen som Årets Spiller efter en flot sæson hvor den 23-årige guard har snittet 19.0 point og 3.5 rebounds.

Prisen er sponseret af Festina, som Basketligaen takker for deres støtte.

Anden- og Tredjepladsen består af henholdsvis Jonathan Jeanne fra Randers Cimbria og Darko Jukic fra Bakken Bears.