Nyheder

Andrada Monika Csender vinder Årets Dommer!

07.04.2020

Andrada Monika Csender har vundet prisen som Årets Dommer.

Prisen er sponseret af Festina, som Basketligaen takker for deres støtte.

Anden- og Tredjepladsen består af henholdsvis Jakob Hors og Jonas Bille.

Michel Diouf vinder Årets Forsvarsspiller!

06.04.2020

Bakken Bears' Michel Diouf har vundet prisen som Årets Forsvarsspiller efter en flot sæson hvor den 208-centimeter høje center har snittet 1.4 steals og 1.2 blocks per kamp for de nykårne mestre.

Prisen er sponseret af Festina, som Basketligaen takker for deres støtte.

Anden- og Tredjepladsen består af henholdsvis Brandon Gilbeck fra Horsens IC og Jonathan Jeanne fra Randers Cimbria.

Basketligaen og Festina præsenterer årspriserne

02.04.2020

Basketligaen, igen under tæt og fantastisk samarbejde med Festina, er stolte af at kunne præsentere årspriserne for sæsonen 2019/2020! 

Hvert år stemmer spillere og trænere på de individuelle priser, der bliver udgivet efter afslutningen af den seneste sæson i Basketligaen.

Kategorierne er årets forsvarsspiller, unge spiller, dommer, træner og naturligvis årets spiller.

At blive udpeget af sine ligemænd som den bedste i en kategori er den højeste ære man kan blive skænket. 

Hver vinder modtager et smukt Festina-armbåndsur fra den legendariske producent.

Priserne bliver afsløret gennem hele næste uge via Facebook. Se kalenderen nedenfor:

-       Årets Forsvarsspiller (mandag, 6. april)

-       Årets Dommer (tirsdag, 7. april)

-       Årets Unge Spiller (onsdag, 8. april)

-       Årets Træner (torsdag, 9. april)

-       Årets Spiller (fredag, 10. april)

Basketligaen vil gerne takke Festina for deres urokkelige støtte.

DBBF kårer Danmarksmestrene 2020 i lyset af coronavirus

26.03.2020

Danmarks Basketball Forbunds bestyrelse holdt tirsdag 24. marts møde, hvor fordeling af DM-medaljer var med som et punkt på dagsordenen. Et stort flertal i begge ligaer har opfordret DBBF til at uddele medaljer på trods af den forkortede sæson og den opfordring har bestyrelsen valgt at følge.

Ligaerne blev afbrudt i starten af marts, efter regeringens første coronavirus-udmeldinger, hvor Dameligaen var midt i kvartfinalerne, mens Basketligaen endnu manglede 2-4 grundspilskampe pr. hold.

DBBF's bestyrelse har besluttet at lægge de aktuelle stillinger i Dameligaens og Basketligaen grundspil til grund for uddeling af medaljer. Det betyder, at det bliver Dameligaens færdige grundspil og Basketligaens delvis færdigspillede turnering, der lægges til grund for medaljerne.

Dermed er Hørsholm 79ers er udråbt som Danmarksmestre hos damerne, mens Bakken Bears tager titlen hos herrerne.

I Dameligaen går sølvet til BK Amager og bronzen til BMS-Herlev, mens det hos herrerne er Randers Cimbria, der får sølv og Horsens IC ender med bronze.

Da Dameligaens grundspil var færdigspillet, har der ikke været tvivl om de endelige placeringer hos damerne.

Sværere var det i Basketligaen, hvor holdene manglede 2-4 kampe. Da alle hold ikke har spillet lige mange kampe, blev det besluttet at lægge sejrskoefficient til grundlag for uddelingen af medaljer. Det er altså antallet af sejre divideret med antallet af kampe i alt. Denne fremgangsmåde ændrer ikke i stillingen i dette tilfælde, men er af bestyrelsen anset som den mest fair fremgangsmåde.

BL aflyser resten af sæsonen

17.03.2020

Basketligaen har, efter samarbejde med Danmarks Basketball-Forbund (DBBF), truffet den vanskelige beslutning at aflyse den resterende del af 2019/2020-sæsonen grundet situation omkring COVID-19.

Alle kampe, inklusiv slutspilskampe, er dermed aflyst pr. dags dato tirsdag den 17. marts 2020. Om der bliver kåret en dansk mester vil blive meldt ud på et senere tidspunkt. Den beslutning ligger hos DBBF. 

Beslutningen om at lægge turneringen ned blev taget ved et ekstraordinært telefonmøde her til aften. I denne svære tid for både sport og samfund ønsker vi at takke fans og sponsorer for denne sæson og håber, at jeres loyalitet fortsætter i 2020/21-sæsonen. 

Også BK Amager sender sin amerikanske spiller hjem

12.03.2020

Også BK Amager har i fælles forståelse med deres amerikanske spiller Xavier Williams valgt at lade spillerne rejse tilbage til USA som udløber af Corona-situationen og de nye amerikanske indrejserestriktioner.

Xavier er alleree på vej tilbage til sin familie i Birmingham Alabama.

Xavier nåede at spille 6 kampe i Amagertøjen og snittede 16,8 point pr. kamp.

Såfremt BL genoptages skal altså BK Amager forsøge at kvalificere sig til slutspillet uden dres toprebounder.

Værløse Blue Hawks siger farvel til sine to amerikanske spillere i Basketligaen

12.03.2020

Som udløber af Corona-situationen og de nye amerikanske indrejserestriktioner har Værløse Blue Hawks to amerikanere, Evan Fisher og Austin Pope, ønsket at rejse hjem til USA for at være hos deres familier.

Værløse Blue Hawks fungerende sportschef Michael Andersen udtaler: ”I Værløse opfatter vi os selv som en stor familie. Og i denne situation gør vi, hvad man vil gøre i enhver anden familie, nemlig hjælpe hinanden igennem tilværelsens kriser. Vi vil derfor ikke holde på Evan og Austin, men har hjulpet dem til at rejse hjem så hurtigt som muligt. Når og hvis Basketligaen genoptages vil Værløse Blue Hawks så spille med de spillere, der er til rådighed. Vi har en stærk kerne af spillere, som er klar til at konkurrere i den givne situation. Vi vil gerne takke Evan Fisher og Austin Pope for deres store indsats i denne sæson og ønsker dem al mulig held og lykke fremover. ”

Austin Pope er allerede rejst i dag torsdag den 12. og Evan Fisher følger i morgen fredag den 13. marts. Evan Fisher var indtil dette tidspunkt Basketligaens bedste rebounder og mest effektive spiller.

Basketligaen suspenderer turneringen

12.03.2020

I lyset af regeringens udmelding og den alvorlige situation i forhold til spredningen af Coronavirus har Basketligaen besluttet at suspendere alle kampe og aktiviteter i Basketligaen i perioden fra den 12. marts 2020 til og med den 26. marts 2020.

Basketligaen vælger dermed at følge regeringens anbefalinger og krav samt henstillingerne fra Danmarks Idræts Forbund. Basketligaen opfordrer desuden klubberne til at aflyse alle sponsoraktiviteter i perioden.

Basketligaen følger udviklingen tæt og vil internt evaluere, hvordan den resterende del af 2019/2020 turneringen kan afvikles.

Cimbria vinder i Kaninhulen

12.03.2020

I skyggen af Coronavirus kom Randers Cimbria onsdag aften til kaninhulen, hvor der samtidig var forsamlet langt under det højest anbefalede antal tilskuere, 400, til trods for sponsorcykelløb.

Der blev kørt en kvart million kr. ind til Rabbits, men på banen var der langt fra tilfredshed med endnu et smalt nederlag, det 5. i lige så mange kampe. Randers rejste nemlig hjem til Kronjylland med en smal sejr, 72-74 efter perioderne 17-15, 21-17, 14-13 og 20-29.

Kaninerne startede bedst i en scoringsfattig 1. halvleg, hvor Randers’ topscorer Brantley Bynum spillede 4 minutter og trak 2 fejl til sig. Bænket og så kom Alan Voskuil på banen. Det var et godt bytte for Voskuil var i dag Randers bedste spiller. Han ændrede hurtigt stillingen med 9 points i træk og fik i den grad Randers på tavlen. Forinden havde Jacob Enevold vist flot centerspil for hjemmeholdet og var holdets bedste gennem hele kampen.

I 2. periode trak kaninerne lidt mere fra men det var på individuelle præstationer og det var gang på gang i kamp mod skudklokken. Coach Lukas Varga var allerede i 1. periode advaret af dommerne men kunne ikke holde sig i skindet og en teknisk fejl til cheftræneren. Brantley Bynum løb ind i en usportslig fejl og sin 3. og med 0 points fra topscoren, en noget uvant situation for Randers. Kaninerne foran med 6 ved pausen, 38-32.

Efter pausen flød spillet bedre for hjemmeholdet. Svendborg bragte sig foran med 12, 52-40 og holdt så op med at spille forsvar, det betød lige at Randers fik reduceret til vigtige -7 inden de sidste 10 minutter. Det havde været meget vigtigt for hjemmeholdet at kunne komme ud til sidste periode foran med 12. Sådan blev det ikke og koncentrationssvigt nr. 1 skulle vise sig at blive afgørende. Randers startede bedst og da borgmesteren satte sine første tre points på et vanligt svært trepointsforsøg, ja da vidste de inkarnerede fans at kampen ville blive svær for hjemmeholdet. Chris Nielsen scorede derefter 10 points på flere svære skud men også en meget stærk spillende Rasmus Bach blev helt afgørende for Randers. 11 points fra Bach. Hjemmeholdet tillod sig at falde helt ud af kampen midt i perioden og fra at have været foran med 6-8 points kom Randers foran med 5, 65-70. Det blev vendepunktet og igen tabte Rabbits en tæt kamp.

Topscorer for hjemmeholdet og dagens bedste spiller Jacob Enevold med 16 points og 8 rebounds, Sebastian Åris havde 11, 10 til Myck Kabongo.

For Randers blev bedste mand Alan Voskuil med 17, 13 til Rasmus Bach og 10 hver til Chris Nielsen, Corey Silverstrom og Oliver Strøh.