Nyheder

Wolfpack Basketball vinder flot spillet kamp over Team Fog Næstved

Lørdag eftermiddag i Herlev mødte Team Fog Næstved op i stærkeste opstilling. Det til trods for at de ikke har mulighed for at ændre på stillingen i ligaen, da 3. pladsen på forhånd var sikret.

For Wolfpack var motivationen for kampen, at få den fjerde sejr i ligaen, og komme godt forberedt til de kommede kvartfinaler, hvor modstanderen formentlig bliver Bakken Bears. Wolfpack Basketball havde til kampen suppleret truppen med Oliver Strøh, samt George Kofi Berling. Oliver var tilbage efter en længere skadespause og gledet direkte ind i startopstillingen. Andreas Høyer, Durell Vinson, Michael Martin og Niki Tamjidi, var de øvrige spillere på banen for Wolfpack Basketball.

Kampens tipoff vindes af Næstved der også ligger de 2 første point i. Det er Sydafrikanske Chris Gabriel der dominerer under kurven i starten og efter 3 minutter er han på 4 point. I den anden ende har Durell Vinson og Michael Martin en god start. Stillingen er 11-11 efter 4 minutter hvor Michael Martin også har 6 point med 2 trepoints scoringer. Oliver Strøh har taget positionen som spilstyrer og finder i det efterfølgende angreb Durell Vinson, der dunker 2 point i til den første Wolfpack føring 13-11.

I kampens første fase er det tydeligt at Olivers Strøhs manglende tilstedeværelse har kostet holdet. Med ham tilbage spiller holdet nu mere afventende og med afslutninger hvor de gode skud findes. Med 6 minutter spillet kommer også han på tavlen 16-11 til Wolfpack Basketball. TFN spiller fortsat bolden under kurven, men misser de tætte scoringsforsøg, da Wolfpack spiller stærkt i forsvaret i halvbanepres. Det giver gode steals. I den anden ende fører det også til stærke scoringer af særligt Durell Vinson, der både dunker og scorer på 3 points skud.

Wolfpack kan efter en meget indkonsekvent periode af Næstved gå til pause med en 27-20 føring, efter en rigtig god indsats. Durel Vinson med 13 point og 6 rebound, Oliver Strøh med 10 og Michael Martin har 7. For Næstved er det Kazembe Abif med 6 point.

Anden periode starter med en 3 point scoring af Oliver Strøh. Føringen øges til 30-20. Næstved er nu frustreret og prok over et manglende fejlkald, fører til en teknisk fejl. Om det er fejlen der hjælper på Næstved spil er usikkert, i hvertfald får de kæmpet sig til flere gode scoringer af bl.a. Troy Franklin og Kazembe Abif, og kan reducere til 32-29 med 4 minutter spillet. George Kofi Berling og Karolis Vaskys vil nu også supplere med scoringer og de sætter efterfølgende 5 point på tavlen fra distancen, da Næstved ikke kan følge med i Wolfpack pasning game.

Med 5 minutter tilbage af anden periode er stillingen 39-29 til Wolfpack Basketball. I den kommende periode ændrer Næstved deres forsvar til 2-3 zone og intensivere indsatsen. Michael Martin finder Andreas Høyer med en aflevering over skulderen og han bringer Wolfpack foran med 13 point, mens Næstved fortsat er for stillestående i angrebet og finder deres scoringer på straffeskud. Første halvleg slutter med et steal og lay-up af Troy Franklin samt en klupspilsscoring efter en angrebsrebound af Andreas Høyer. Stillingen 51-39 efter sæsonens mest stabile præstation af Wolfpack Basketball. Durell Vinson har 17 point og 9 rebound, mens Oliver Strøh og Michael Martin deles om 11 hver. For Næstved er det Kazembe Abif og Troy Franklin med henholdsvis 11 og 9 point.

I tredje periode er det Næstved der kommer først på tavlen og de reducerer Wolfpacks føring til 10 point. Holdene skiftes nu til at få fejlkald imod sig. Michael Martin bryder den tendens med en scoring på et presset drive. Wolfpack har fortsat held med at presse Næstveds scoringsforsøg, så deres træfprocent holdes lavt. Samtidig fejler Wolfpack på Næstveds oplagte scoringsforsøg, hvilket sender dem til straffelinjen. Chris Gabriel modtager en teknisk fejl for prok over manglende fejlkald, hvilket sender ham i omklædningsrummet da det er hans anden.

Efterfølgende sætter Wolfpack deres forsøg på linjen mens Næstved fortsat brænder. Med 6:40 igen er Wolfpack ved at bringe sig komfortabelt foran med stillingen 60-43 og Næstved virker lettere opgivende med fraværende holdspil og enkeltmandspræstationer. Michael Martin viser sammen med Oliver Strøh at deres formkurve er stærk. De øger til 66-47 med 4 minutter tilbage af perioden. Næstved forsøger fortsat at nedbringe føringen men holdspillet udebliver og skudene bliver fortrinsvis brændt. De kæmpe sig dog til scoringer under kurven med deres fysiske styrke her.

Med 2:20 tilbage ser vi kampens flotteste detalje hvor George Kofi Berling finder Durell Vinson med et Alley-loop til følge. Wolfpack holder deres føring og med 1:00 tilbage er det George Kofi Berling der nu sætter 3 point og bringer holdet foran med 20 point 78-58. Niki Tamjidi sætter en sidste sekundsscoring til periodestillingen 80-58 og Næstved virker nu til at være helt opgivende. Durell med 26 point og 12 rebound. 17 til Michael og 16 til Oliver. Troy og Kazembe med 15 hver for TFN.

Wolfpack fortsætter med deres sublime angrebsspil i kampens fjerde periode og Casper Ishøi bringer holdet foran med 87-59 i en direkte duel mellem Kazembe Abif og John Steward Mann under kurven. Sidstnævnte sætter kort efter TFN´s første scoring fra 3 points linjen. Reducering til 88-64 efter 4 minutter. Oliver Strøh øger på en coast to coast scoring til 93 64, Wolfpacks største føring i år i Basketligaen.

Kort efter må Oliver Strøh dog desværre forlade banen i smerte, da han lander på en fod og vrider kraftig om på anklen. Olivers skade starter et Næstved run og med 2 minutter igen har de reduceret til 95-74 og vinder den periode 10-4. Det har dog ingen indflydelse på kampens resultat da Wolfpack Basketball tager en flot sejr over Team Fog Næstved efter sæsonens bedste præstation. Ænderne fløj lavt i dag og tabte kampen mod ulvene med 95-79.

Mest iøjnefaldende i kampen var, at Wolfpack Basketball vinder reboundstatistikken med hele 35-16 og holdet har samlet en scoringsprocent på hele 61% i kampen mod Næstveds 41%. Topscorer for Wolfpack Basketball var Durell Vinson med 31 point, 16 rebound. Michael Martin havde 20 og Oliver Strøh med 19. For Næstved var det Kazembe Abif med 15 og Troy Franklin med 21 point.

Næste kamp i Herlevhallen er allerede om 4 dage, nemlig onsdag den 14. marts hvor Wolfpack Basketball tager imod ligaens førehold Horsens IC i sæsonens sidste grundspilskamp.