Nyheder

Wolfpack Basketbal i internationale hænder

Fredag aften var der et internationalt snit over københavnerforstaden Herlev. Bakken Bears havde lagt vejen forbi, til den 2. kvartfinalekamp om det danske basketball mesterskab. Bears der i øjeblikket også har travlt med at slå deres navn fast i Europæisk basketball, ved at slå klubmæssigt langt større modstandere som Ventspils og franske Le Portal, var Wolfpack Basketball´s modstander i en velbesøgt Herlevhal.

Til aftenen kamp stillede Bakken Bears op i stærkeste opstilling, mens Wolfpack Basketball igen var uden Aleksander Nedic, Oliver Strøh og Anders Schou Hansen.

På banen er det Durell Vinson, Michael Martin, Danijel Marenic, Morten Bülow og George Kofi Berling. For Bears er det Nicolai Iversen, Thomas Lærke, Michel Diouf, Devaghn Akoon Purcell og Doug Wiggins.

Kampens første scoring sænkes af Durell Vinson og han sætter efterfølgende også en plade tre pointsscoring. Wolfpack starter godt fra distancen ligsom angrebsspillet flyder fint. Begge hold starter med at skyde høje procenter. Nicolai Iversen, kaptajnen fra Bakken Bears, reducerer. Efter 3 minutter er den næsten helt lige 12-10 til Wolfpack Basketball. Wolfpack spiller en tæt 2-3 zone, og har indtil nu held med at stresse Bakkens skytter.

George Kofi Berling sætter med 5 minutter tilbage af perioden endnu tre point og bringer Wolfpack i front med 18-10. Durell Vinson er boldsøgende og dominerer under kurven. Han ligger Wolfpack 20. point i kurven i kamp med Michel Diouf.

Med 3.40 igen er stillingen 23-15 da Karolis Vaskys kommer fra bænken og starter med tre point. Wolfpack har nu 15 point på tre points scoringer. I de næste minutter ændre bakken taktik, og søger nu Tony Bishop og Michel Diouf under kurven. Samtidig sætter Bakkens Jeffrey Crockett på banen, der også starter med tre point.

Bakken Bears reducerer til 25-20 og er samtidig steppet op i forsvaret. Wolfpack spiller fortsat kontrolleret og får reduceret ved Durell Vinson. Perioden slutter med en 29-23 føring til Wolfpack Basketball.

I anden periode lægger vi ud med et hook skud fra Kean Thomann. Durell Vinson udligner hurtig den under kurven. Wolfpack er aggressiv i forsvaret og forcere en turn over. Bakken er nu skiftet til en 3-2 zone og Wolfpack presses hårdere på skuddene. Kean Thomann kan igen reducere til 31-28 efter 2 minutters spil. Sylvester Berg ser banen og starter med 2 hurtige point og en fejl. Bakken udligner til 31-31 Kort efter sætter Danijel Marsenic sin første treér og bringer igen Wolfpack i front med 34-31. Time out Bakken.

Pausen fører til en hurtig scoring af Tony Bishop. Wolfpack Basketball har nu fået sværere ved at nå ud til de korte scoringsforsøg fra Bakken side. Ligesom Bakken nu får flere angrebsrebounds og Wolfpack fejler. Purcell kan bringe Bakken i front for første gang i kampen med 34-35. Michael Martin ændrer på det med det samme og sætter de to næste point. De næste minutter skiftes holdene til scoringer. Wolfpack finder dem på drives og skud, mens Bakken næsten udelukkende er under kurven.

Med 2 minutter igen af første halvleg kan Jeffrey Crockett dunke Bakken i front med 40-41. Han sætter kort efter en tre point scoring til 40-44

Bakken begynder i slutningen af perioden at dominere mere og særligt Kean Thomann driller ulvene. Danijel Marsenic sætter en kort toér og Wolfpacks George Kofi Berling sætter sit 13 point i kampen med tre point og perioden rinder ud med en føring til Bakken Bears på 3 point 45-48 er stillingen ved halvleg.

Topscorer for Wolfpack er Durell Vinson med 18 point. George Kofi Berling har 13. For Bears er det Michel Diouf med 13 og Jeffrey Crockett med 9.

I pausen er der opvisning fra Danseklinikken i Hellerup, der gav et flot show i hallen, da musikken endelig kom igang. De overlevede også et mindre lydkiks undervejs.

Til anden halvleg er det igen Bakken i stærkeste line up. Tony Bishop og Adama Darboe er gledet ind. Michael Martin starter med 2 steals som Danijel Marsenic flot udnytter med tre point. Begge hold starter tredje perioden med lyn og torden. Efter 2 minutter er Wolfpack i front med 52-50 og Bakken skifter til helbane pres. Michael Martin screenes kort efter flot fri og sætter skuddet. Bakken reducerer på straffeskud da Wolfpack er begyndt at fejle dem.

Med 6 minutter igen er Wolfpack stadig i front med 54-53 Bakken søger igen under kurven men Karolis Vaskys og Morten Bülow står stærkt og får forhindret flere oplagte Bakken scoringer. Wolfpack matcher på dette tidspunkt i kampen Bakken flot, både hvad angår fysik og aggressivitet. Wolfpack Basketball spiller endvidere flot angrebsspil og Karolis Vaskys sætter igen tre point og hallen er i ekstase. 60-55 er stillingen nu med 3 minutter tilbage af perioden.  Danijel Marsenic er aggressiv og søger kurven i et drive. Det har han held med. Bakken reducerer igen da Wolfpack fejler, på straffekast. Med 2 minutter igen 62-59 til Wolfpack, der kæmper heroisk. Danijel Marsenic viser Bakken at han intet frygter og tager bolden coast to coast. Perioden slutter med en helt lige stilling på 65-65.

De sidste 10 minutter finder Danijel Marsenic, Durell Vinson og der er to af de hurtige. Bakken er dog hurtig med scoringerne nu og kan bringe sig i front med 67-73 på en tre point scoring af Morten Sahlertz og Thomas Lærke.

Tempoet er skyhøjt, og både Bakken og Wolfpack når ikke helt hjem før skudene er sendt af sted. Michael Diouf fejles under kurven og Wolfpack idømmes en teknisk fejl. Bakken bringer sig i front med 10 på straffescoringer og Morten Bülow fejles ud. Durell Vinson reducerer med hans 21 point i kampen til 70-77. Den udligner Thomas Lærke med det samme, 70-81 med 5 minutter igen.

Wolfpack følger fortsat Bakkens tempo men skudene brændes. I forsvaret må de ty til at fejle og Bakken kan sætte mange scoringer i på straffeskud. De øger stille og rolig forspringet.

Med 4 minutter igen kan George Kofi Berling reducere til 72-86. Bakken fejles igen og sætter sine straffe, mens Thomas Lærke nu for alvor er varm. Han bringer nu Bakken foran med 24 point. Da der resterer 2 minutter af kampen må Wolfpack sande at den internationale overmagt er for stor. Durell Vinson kan reducere en smule. Kampen slutter 77-98.

Topscorer i aftenens kamp blev Durell Vinson med 27 point og 12 rebounds. George Kofi Berling spillede igen flot med 18 point, mens der var hele 13 point i dag til Danijel Marsenic. For Bakken Bears scorede Michel Diouf 18 point mens der var 14 til Thomas Lærke, Tony Bishop og 13 til Jeffrey Crockett.

Wolfpack tager det med sig til den tredje kamp i Aarhus, at de kan følge Bakkens tempo og finde flot og konkurrencedygtigt forsvars og angrebsspil mod en international klassemodstander. Næste kamp er i Vejlby Risskovhallen den 26. marts.