Nyheder

Vkings vinder vigtig kamp mod Falcon

Foran 750 tilskuere til fastelavnsfest i Aalborg Stadionhal afgjorde Vikings næsten kampen om nedrykningspladserne i en 89-59 sejr og en fjerde periode, hvor scoren lød på 39-9 til hjemmeholdet. Aktivitetsniveauet i hallen var højt, med besøg fra Star Wars, hoppeborg og ansigtsmaling.

Med scoren helt lige inden fjerde periode, 50-50 lignede det en gyser i årets måske vigtigste kamp i Aalborg Stadionhal. Med en sejr kunne Vikings bringe sig fire point fra nedrykningsspillet, mens Falcon med en sejr kunne bringe sig á point med Vikings på 8. pladsen.

Kampen blev dog afgjort i de første minutter af perioden, da Vikings med et 17-2 run på fire minutter afgjorde kampen. Det var Vikings' amerikanske trekløver, der stod for alle pointene i run'et, men det var Vikings' forsvar, der skabte det. Det var det bedste forsvarsspil, der i denne sæson er set fra Aalborg, og Falcon blev tvunget til meget svære afslutninger.

De næste seks minutter formede sig som en fest i Aalborg. Jeppe Kristiansen satte to tre'point skud, Mads Kofod en enkelt tre'er og en to'er, og Hillary Haley havde et kæmpe fastbreak dunk. Den bedste spiller i perioden var dog Joey Haywood, der scorede 18 point.

I de første tre perioder var det de to store mænd i hallen, der holdt begge hold inde i kampen. Jeffrey Darby havde 27 point i de første tre perioder og endte med 34 i alt, og Joe Burton havde 14 for Vikings.

I øvrigt kom årets måske mærkeligste scoring i Basketligaen lige inden tredje periodes afslutning. Vikings havde bolden med 27 sekunder igen på kampuret og 24 på skuduret. Lige inden 24-uret løb ud afsluttede Vikings, og den tidligere Vikingsspiller Christian Thomsen fik rebounden i samme øjeblik som 24-sekunders signalet gik. Thomsen troede at det var periodehornet, der lød, og lagde let bolden i eget net lige inden det rigtige horn lød, og dommerne talte det som hans første to point for Vikings i de sidste tre sæsoner.

Topscorer i kampen blev for 
Vikings:

Joey Haywood: 34 point, 8 assists.
Joe Burton: 21 point, 16 rebounds.
Hillary Haley: 18 point, 6 rebounds.

Falcon:

Jeffrey Darby: 34 point, 2 rebounds.
Rob Thurman: 7 point, 8 rebounds