Nyheder

Vikings tæt på TFN`s mange udlændinge

Der var god stemning i Aalborg Stadionhal denne onsdag aften, da der blev spillet basketball mellem Aalborg Vikings og Team FOG Næstved. Det blev en kamp, hvor begge hold ledte efter en sejr.

I første periode blev det gæsterne fra Team FOG Næstved, som kom bedst fra start. De får en føring på 3-10 over de nordjyske vikinger og Aalborg Vikings formår kun at hænge på indtil afslutningen på første periode, som ender 17-21 til Team FOG Næstved. For hjemmeholdet var det en bet at den eksplosive scorer Mads Kofod måtte udgå med en knæskade efter en kollision med Næstveds Kaleb Waker i det sidste minut af perioden.

I anden periode kom Aalborg Vikings tilbage i kampen, hvor der blev fightet i begge ender af banen. Holdene spillede næsten lige op mod hinanden og adskillige spillere får scoret. Det var dog Aalborg Vikings, som formåede at vinde perioden med 18-16 og holdene gik til halvleg ved stillingen 35-37.

Efter pausen kom Team FOG Næstveds point guard Stian Mjøs i gang og satte tre vigtige 3’ere, som bremsede Aalborg Vikings momentum. I de første fem minutter af perioden fik Aalborgforsvaret stop på stop, mens Søren Sørensen fik angrebet i gang med et flot alley oop layup. Halvejs gennem tredje periode er Aalborg således foran 50-47, men i de næste fem minutter formåede hjemmeholdet kun at score fire point. Samtidig kom de sydsjællandske gæster til kurven igen og igen, og tre layups og fem straffekast gjorde, at de kunne gå ind til fjerde periode med en 54-58 føring.

Vikings head coach Mads Olesen mente efter kampen, at det var i tredje periode, afgørelsen reelt faldt:
”Vi spiller faktisk god basket i den periode, og i princippet er det flot, at vi kun taber perioden med to point, når man tager i betragtning at vi tabte reboundekampen 17-3. Er reboundkampen lige i det quarter, går vi nok ind til fjerde periode med en føring på ti point, og så er der for alvor pres på Næstved.”

Også i fjerde periode startede Vikings godt, bag fem point fra Ryan Willen. Med fire minutter igen stod den således 68-72, men så skiftede momentum til Team FOG Næstveds fordel og selvom der var en fantastisk opbakning fra tilskuerne i Aalborg Stadionhal, blev de sidste fire minutter vundet 16-5 af Næstved, og derved blev det til et hjemmebanenederlag på 70-84 for Aalborg Vikings.

Efter kampen var head coach for Vikings, Mads Olesen lidt irriteret over udfaldet:
”Det var en kamp, der klart kunne vindes, men vores rebounding er simpelthen for dårlig. Når man tillader modstanderne at vinde reboundingen med 46-26 kan man simpelthen ikke forvente at vinde basketball kampe”.

Topscoreren for Aalborg Vikings blev Søren Bjørn Sørensen med 18 point.
Topscoreren for Team FOG Næstved blev Caleb Orion Walker med 21 point.