Nyheder

Vikings sætter tilskuerrekord men taber til 79ers

Foran en fantastisk ramme med 1404 tilskuere, hvilket både er sæsonrekord i Basketligaen og tilskuerrekord for Vikings, tabte hjemmeholdet fra Aalborg til Hørsholm 79’ers med 87-90.

Kampen udviklede sig med begge hold i enorme scoringspauser og ditto spurter.

Fra kampens start så den fyldte hal 79’ers løbe til en føring på 16-33 i første periode. I starten af perioden tog Casper Hesseldal og Zarko Jukic for sig mod det Aalborgensiske forsvar med 12 hurtige point til sammen, mens det mod slutningen var Atila Kovac og Brenton Butler, der tog sig af pointene. For Vikings fik Joe Burton mange skud i feltet, men hans vanlige træfsikkerhed manglede.

I anden periode vendte kampen totalt, mens stemningen i hallen steg til nye højder. I de første otte minutter af perioden scorede Hørsholm kun fem point, mens Vikings spiste sig langsomt, men sikkert, ind på forspringet. Joey Haywood var nærmest ustoppelig i denne periode, og den canadiske Viking kunne med sit 17 point i perioden bringe Vikings foran 45-42 ved pausen.

I anden halvleg var kampen mere lige, men hele tiden med Hørsholm i førerrollen. Hørsholm satte den 224 centimeter høje Dalibor Micic på banen, og det forstyrrede Vikings spil da især Micuc’s højde generede Joe Burton, der kun ramte ni af 28 skud i kampen. Samtidig med at hjemmeholdet havde problemer med at score, var Hørsholms Brenton Butler næsten ustoppelig. 12 point blev det til i periodens første fem minutter, og Hørsholm kunne tage en føring, de aldrig afgav igen.

I kampens sidste 15 minutter forsøgte Vikings igen og igen at indhente nordsjællænderne. Med otte minutter igen havde otte hurtige point fra Joey Haywood skåret forspringet ned til 65-70, men Hesseldal, Jukic og Butler svarede igen, og på to minutter var forspringet igen 10, 79-69.

I kampens sidste minutter forsøgte Vikings igen, ansporet af den gode stemning, at komme tilbage. Haywood og Mads Kofod scorede tilsammen ni point på 80 sekunder, og med tre minutter igen var scoren 77-81. Hørsholms styrmand, landsholdsguarden Frederik Hougaard Nielsen, tog dog straks teten tilbage, da han huggede en 3’er i fra hjørnet. Forspringet var igen ni da Hesseldal derefter ramte to straffekast efter en reboundfejl af Joe Burton, hans femte, med under to minutter igen.

Man skulle tro, det nu var slut, men Vikings havde et sidste run i sig. Lasse Kristiansen scorede et layup hvor han blev fejlet, og ramte sit straffekast. Derefter fejlede Vikings Brenton Butler, der sikkert satte to straffekast, men lige derefter, med 90 sekunder igen, satte Vikings’ skarpskytte Kasper Serritslew tre point til scoren 83-88.

Vikings valgte nu at lade Hørsholm løbe igennem et angreb, hvor de endte med at bruge over 24 sekunder og give bolden tilbage til Vikings. Igen var Haywood nu på pletten, da han scorede et hurtigt layup, og med 40 sekunder igen forlangte Hørsholm timeout, foran 85-88.

Vikings havde chancen for sejren da Daniel Mortensen missede et 3-points skud for gæsterne med 14 sekunder igen, men i hård kamp om rebounden hoppede bolden rundt mellem spillerne, inden den endte på Hørsholmhænder igen, da Brenton Butler greb den ved midterlinjen. Butler blev fejlet med syv sekunder igen, og da han ramte begge skud var gled muligheden for overtid ud i vandet.