Nyheder

Vikings kæmpede til det sidste

Aalborg Vikings kæmpede til sidste sekund i et kvartfinalenederlag hjemme til Bakken Bears, det til tider var hårdt spillet.

Bakkensejren betyder at Århusholdet er foran 2-0 i kampe og serien kan derfor afgøres torsdag i Århus, hvor de to hold mødes igen i bedst-af-fem serien.

Første periode starter med hurtigt spil af begge hold. Vikings har fået godt styr på både angreb og forsvar. Efter stop i forsvaret får Vikings på tre minutter to and one spil samt en tre-point scoring og kommer foran 14-9. Det resulterer i en timeout af Bakken, der får sat lidt mere intensitet på, men første periode slutter med en fortjent føring til Vikings, 28-26.

Anden periode ligner meget første periode. Bakken har svært ved at styre Joey Haywood, som finder vej til kurven flere gange, og efter fem minutter er stillingen 40-40. Så får Vikings' to poiont guards, Joey Haywood og Niels Koch Andreasen imidlertid begge deres tredje fejl indenfor 30 sekunder, og de må begge sætte sig på bænken. Det udnytter Bakken til at sætte helbanepresset op, og da Kenny Barker bliver fejlet på flere scoringer, og får ekstra straffekast  er stillingen ved halvleg pludselig 42-55 til Bakken.

Joey Haywood får tidligt i tredje periode sin fjerde fejl og sidder ude næsten hele perioden, og det bliver derfor svært for nordjyderne, der i perioden aldrig kommer tættere på end 12 point, inden Bakken igen løber fra og er foran med 20 point efter tredje periode, 57-77.

Vikings kommer stormende ud til sidste periode og med en teknisk fejl til Bakkens Brandon Penn, får publikum i Aalborg Stadionhal op at stå, da Vikings komer på 63-77. Vikings kommer ud af en timeout i zoneforsvar, men det straffer Bakken ved at ramme tre tre-points scoringer i træk. Efter en timeout får Vikings igen lukket ned i forsvaret, og begynder at score langsomt, men sikkert i den anden ende. Med to minutter igen er scoren 80-90, men da Bakken bryder Vikings' helbanepres nogle gange bliver kampen afgjort, og Bakken kan tage en 84-96 sejr med hjem.

Kampens topscorer fra Vikings blev Hillary Haley med 23 point og fra Bakken Brandon Penn med 21 point.