Nyheder

Vikings fortsætter sin sejrstime

Kampen mellem Aalborg Vikings og Næstved var på alle måder en stormvejrskamp, hvor Næstved først imponerede ved overhovedet at nå frem til kampen på trods af at vel nærmest alle andre sportskampe i Danmark var aflyst.

På trods af at politiet en time før kampen frarådede al udkørsel i Aalborg efter det var begyndt at "regne med tagsten i Aalborg midtby" fandt 356 tilskuere alligevel vej til hallen. Lydanlægget i hallen nåede hen til kampstart før det også stod af, sandsynligvis efter at vand var trængt ind - men så måtte Aalborgs fans bare igen bevise at de hører til blandt de bedste i landet. Hjemmeholdet blev drevet til sejr af et særdeles højlydt publikum, og kvitterede med at sende Næstved hjem med et 102-93 nederlag i bagagen.

Det var en intens kamp, med to meget forskellige halvlege. Første halvleg var præget at godt angreb og knapt så godt forsvarsspil fra begge hold. Hvor Næstved kom til mange afslutninger tæt på kurven, men ingen held havde udefra, var Aalborg varme fra distancen. Joey Haywood ramte alle sine tre forsøg bag tre-points linjen, mens Jeppe Kristiansen kun missede et enkelt af fire forsøg i første halvleg.

Med masser af angrebsspil blev der da også scoret  53 point af hvert hold inden pausen, og der var en følelse af, at det hold, der først begyndt at vise tegn på forsvarsspil ville vinde kampen.

De tegn viste Vikings fra starten af tredie periode. De første to minutter blev Næstved holdt uden scoringer mens Vikings opbyggede en ti points føring, 63-53. Perioden startede med et 23 sekunders angreb, hvor alle fem mand rørte bolden inden Benjamin Sørensen kunne afslutte med et frit layup på assist af store Joe Burton. Det var kendetegnende for Aalborg, når de spillede godt, at mange spillere rørte bolden, og sådan var det i denne periode af kampen.

Samtidig med at Aalborg spillede uselvisk, blev der plads til Joey Haywood. Canadieren var ustoppelig på dagen, og da Næstved forsøgte at tage hans tre-points skud væk i anden halvleg gik han i stedet til kurven, hvor han scorede eller blev fejlet. Det blev til en imponerende scoringsprocent på 55, heraf 75% fra tre'eren, krydret med 15 af 15 straffekast.

Det er tidligere i sæsonen set at et Aalborghold med en ti points føring har smidt den væk, men holdet lader til at få mere og mere selvtillid. Føringen blev stabil holdt omkring 10 point helt indtil kampens slutning, hvor Næstved fik lov at komme så tæt på som tre point efter at Aalborg begyndte at falde tilbage til det individuelle spil.

Jeppe Kristiansen, der var kampens bedste dansker, reddede dog kastanjerne ud af ilden for Aalborg. Efter at Næstved havde scoret seks point i streg ved Okolie og Sabiaog var kommet på 84-81 med fem minutter igen, hev Kristiansen to kaniner op af hatten, da han ramte to tre-points scoringer. Det stabiliserede i første omgang Aalborg, med en 90-83 føring.

Næstved svarede dog igen, da Okolie og Murphy hver ramte to straffekast og med tre minutter igen reducerede til 90-87. De næste to minutter stod der dog Joey Haywood på kampen. Med et layup og fire ramte straffekast, bragte han Vikings på 96-89 med et minut igen.

Det sidste minut var en desperat kamp for Næstved. Preston Blackman ramte et let layup, men i den anden ende gjorde Mads Kofod det til 98-91. Blackman forsøgte en tre'er, men missede, og Vikingsveteranen Lasse kristiansen kom flyvende ind og tog rebounden over de højere spillere. Han blev straks fejlet, og med 30 sekunder igen ramte han sine to straffekast.

I den anden ende scorede Okolie, men igen blev Lasse Kristiansen fejlet, kom på linjen, ramte sit første skud, og satte tiden i gang ved at misse sit skud nummer to. Med 11 sekunder igen, og nede med 100-93 skulle Næstved nu finde nogle hurtige scoringer uden mulighed for en timeout. Som ventet var det også umuligt, og efter to Joey Haywood scoringer blev slutresultatet 102-93.

Efter kampen stod særligt tre vikinger ud. Jeppe Kristiansen havde 24 point, og ramte ikke mindre end seks af ti fra langdistancen. Joey Haywoods 40 point er også allerede beskrevet, men Joe Burton får titlen som kampens spiller med 15 point, vanvittige 23 rebounds og 10 assists, der fuldender det, der kaldes en triple double - mere end ti i tre forskellige statistiske kategorier.