Nyheder

Vigtige point på spil i Søndersøhallen

Der var vigtige point på spil søndag eftermiddag i Søndersøhallen hvor Værløse BBK og Aalborg Vikings mødtes.

Aalborg kom fra et mindre nederlag i sidste uge til Hørsholm 79ers på hjemmebane, og Værløse fra et stort nederlag i Randers. Hvem var mest klar? Eller snarere, hvem ville det mest?

Kampen gav samtidigt debut Værløses nye amerikaner Jordan Clarke.

Begge hold forsøger at komme friskt i gang i 1. periode og Værløses Pape Ba står for kampens første scoring efter 9.sek. Begge hold dækker mand-mand og de to hold bytter scoringer i starten af perioden. Det lykkes dog ikke for nogen af holdene at bevare rytmen ret længe, og Værløse har 2 turnovers i feltet i forsøget på at inddrage den nye mand, Jordan Clarke. Aalborg eksekverer sikkert på Værløses turnovers, og så svarer Værløse igen med et par treere fra Troy Brewer.

Som perioden skrider frem får Aalborg involveret flere og flere spillere som afsluttere. Værløse slutter dog bedst. Perioden ender 20-16.

2. periode: De første minutter går med at begge hold brænder lay-ups og slet ikke kan få gang i scoringerne.

Hjemmeholdets David Nørby Knudsen og Aksel Karason får lagt et par bolde i til 24-17, og her tror man at Værløse vil tage momentum, da Aalborg ikke finder de gode løsninger. Halvvejs er stillingen 27-19. Gæsternes store, stærke Burton hustler inside, og Værløse laver dumme turnovers. 3.30 tilbage af perioden og Værløse slipper ikke bolden nok.  Hvad er planen? Der fejles i begge ender, og begge hold har holdfejl, så der skydes straffe – træls basket!

Spændstige Haywood laver højre hånds lay-up efter højre hånds lay-up ud af gode forsvars-stops fra Aalborg.  37-33. Aalborg kører uret ned og spiller Mads Kofoed fri til en åben ’3er til halvlegsstilling 37-36.

3. periode: Det ser ud som om Værløse talt om angrebsrebounds i pausen. Det ser også ud som om de har talt om at dele bolden og finde en mere fri holdkammerat. 3-pointsskytten Troy Brewer deler uselvisk bolden med en mere fri og brændvarm David Nørby Knudsen, som følger op med et stærkt drive i angrebet efter. Aalborg brænder. 

Mon ikke mange Værløse-tilskuere her sidder med fornemmelsen af at nu er vi i gang????? Men nej, tilbage til halve og tøvende beslutninger, som fører til 2 3-pointsskud fra Aalborg, som nu er foran med 2 p. Haywood er der ingen der forsøger at tage kampen op med. Aalborg trækker fejl, Værløse virker flade. Men så sender man Tobias Tita på banen, og resten af perioden bliver med ham i Centrum. Han hustler sig til 2 p. under kurven og er over alle angrebsrebounds. David Nørby sætter en god treer - til 50-50.

et mest underholdende er kampen i kampen mellem Værløses unge Tita og amerikanske Burton fra Aalborg. To store drenge i fysisk fight. Men hver gang Værløse ser ud til at have overtaget scorer Aalborg på en 3’er. Alborg skyder 50% bag 3-points-buen i dag! Perioden ender 60-59.

4. periode.: Kampen i gang igen. Joey Haywood med 2 point i feltet, Adam Weber sætter en treer = 63-61. David Nørby Knudsen fejles i en 3’er og scorer på sit straffe.  Burton scorer i feltet til 67-65.

Hele 4. periode er én lang stillingskrig og ingen af holdene finder flow. David Nørby Knudsen er toneangivende og scorer vigtige point for Værløse. Mads Kofod, Haywood og Burton klarer på skift sagerne for Aalborg.

Med 31 sek. tilbage tager Mads Kofoed en meget vigtig angrebsrebound og bringer gæsterne foran 78-80. Værløse tager time out, der er 22 sek. tilbage. Værløse-bold i siden. Peter Møller skyder en contestet 3’er med 16 sektunder tilbage. Pape Ba rebounder og får 2 straffe. Brænder den første, rammer den anden. 79-80.

Aalborgs bold efter time out. Værløse ligger i afleveringsbanerne og trækker 5 sek. Peter Møller i pull up med 6 sek. tilbage. Værløse fejler. Kofod med 2 straffe, brænder den første, rammer den anden. Værløse i time-out . 79-81, 4,7 sek. på uret. Peter Møller tager Værløse-indkastet.  Haywood får foden i vejen på indkastet – ny time-out  og Værløse-bold. Stadig 4,7 på uret. David Nørby hænger i luften til skud, men afleverer til Pape Ba, som brænder åben baseline jumper. Jordan laver sin 5. fejl på angrebsrebound. Mads Kofod, Aalborg scorer 2 straffe. 79-83 og vinder kampen med disse cifre.

David Nørby Knudsen spiller bundsolidt og er kampens spiller med 23 p., 6 rebounds, 6 assist, 3 steals.

For Aalborg var det trioen Haywood, Burton og Kofoed, der var de primære kræfter i sejren som 298 tilskuere overværede.