Nyheder

Værløse kæmper sig forbi forstærket Aalborg mandskab i overtid

Solide sene indsatser fra David Nørby Knudsen og Salman Khan sikrede Værløse en sejr i overtid over ligaens absolutte bundhold, Aalborg Vikings, der stillede op i Søndersøhallen med to nye amerikanske profiler på holdet.

Begge hold havde chancer for at afgøre kampen i den regulære spilletid. Med 24 sekunder igen begår Rob Woodson en usportslig fejl på Demetreus Phillips, der sætter 1 af 2 straffekast til uafgjort 67-67 med 24 sekunder igen. På det efterfølgende angreb træder Vikings guard Niels Koch Andreasen ud over baglinjen på et drive til kurven. Værløse får bolden på Aalborgs banehalvdel med 18 sekunder igen, spiller uret ned, men David Nørby Knudsens baseline jumper på buzzeren tager bagkanten af ringen og ud.

Begge hold havde roteret smalt, så man sad med en fornemmelse af at fejlproblemer og træthed kunne blive afgørende i overtiden. Not so much. Salman Khan bringer Værløse i front på en treer midtfor, fulgt op af et flot David Nørby Knudsen lay-up i trafik midt ned gennem feltet. Spillende Aalborg coach Mike Dejworek sætter sig selv på banen og trækker straks en fejl under Værløses kurv, Efter at have brændt de efterfølgende straffekast skynder han sig tilbage på sidelinjen til overtrækstrøjen og tak-tikbrættet, og herfra ser han David Nørby sætte Axel Karason op til en tre'er, der bringer Værløse afgørende i front 77-69 med halvandet minut tilbage.
Det hele ender 85-75 til Værløse.

En vigtig sejr for Furesømandskabet nu hvor kampen om at nå slutspillet og undgå nedrykningspladserne for alvor spidser til med Hørsholms overraskende sejr over Bakken Bears og Randers Cimbrias deroute efter økonomisk kollaps.

Gæsternes nye amerikanere, guard Trey Sumler (23 points, 6 rebounds og 4 assists) og forward Javorn Farrel (17 points 8 rebounds og 4 assists), fik begge en fin ligastart og signalerer en tiltrængt forstærkning af Vikingerne. De blev dog begge overskygget af godt kæmpende big man Demetreus Phillips, der var her, der og allevegne for Vikingerne med 13 points, 17 rebounds, 3 blocks og 3 steals.

Værløses Drew Maynard blev ankelskadet i fredagens udekamp mod Wolfpack og var tvivlsom op til kampstart. Derfor blev det da heller ikke een af Drews bedste kampe. Produktionen var der godt nok med 23 points og 10 rebounds, men der skulle mange forsøg og turnovers til. Salman Khan udgjorde ene mand Værløses bænk, og det gjorde han rigtig godt.  Salman var initiativrig og aggressiv med 16 points i alt. Heraf 7 af holdets i alt 11 i anden periode og den vigtige førings-treer i starten af overtiden. Forward Axel Karason, der indledte kampen med at sætte hjemmepublikummet ned efter 90 sekunders spil på et put-back under kurven, checkede ud efter knap 42 minutters spilletid med 11 points og imponerende 20 rebounds og 30 i efficiency. 

Dagens mand i skysovs var dog David Nørby Knudsen, der efter en stille første halvleg, satte et solidt aftryk i anden, hvor han aflastede Rob Woodson på point guard pladsen, flirtede med en triple-double (17p, 8reb, 6ass, 3stls, 0 turnovers) og med sit fysiske spil gav Vikings coach Dejworek alvorlige match-up problemer.

Temmelig sikkert ikke sæsonens kønneste kamp i Søndersøhallen hvor 216 tilskuere sørgede for god stemning og fik masser af drama og spænding den anden vej.

Næste kamp for Værløse er på torsdag den 29. januar kl 19:00 hvor Team FOG Næstved kommer på besøg i Søndersøhallen, mens Aalborg Vikings tager imod SISU på lørdag den 24. januar kl. 15:00 i Stadionhallen