Nyheder

TV-kamp torsdag den 1. februar: Horsens IC - Svendborg Rabbits

Torsdag den 1. februar blænder TV 2 SPORT igen op for dansk basket, når Basketliga kampen mellem ligaens nr. 1 Horsens IC og Svendborg Rabbits bliver vist direkte fra kl. 18:00.

Horsens IC ligger på en klar førsteplads i Basketligaen hvor de har vundet 15 ud af 16 kampe. For tiden har de vundet 13 kampe i træk inkl. En sejr over Pokalvinderne fra Bakken Bears. Så det er altså Basketligaens varmeste hold der kan ses på TV 2 SPORT torsdag aften. Horsens sejrsrække startede med en overtidssejr over netop Svenborg Rabbits i Forum Horsens tilbage i oktober måned.

Holdet er ført an af danske Kevin Larsen som er den helt store dominerende faktor på holdet. Han er således den spiller i Horsens truppen som scorer flest point (21.9 pr. kamp) griber flest rebounds (6,8 pr. kamp) og laver flest assists (3,1 pr. kamp). I Basketligaen generelt er Kevin Larsen den næstmest scorende spiller og han har i de seneste 12 kampe scoret over 20 point i hver kamp.

Kevin Larsen er dog langt fra alt hvad Horsens IC kan byde ind med, de har også en velspillende Vedran Borovcanin og Lawrence Alexander i truppen, samt et ungt talent i Oscar Jørgensen som er yderst skarpt skydende fra 3’eren. Han vandt Pokalfinalernes 3 Pointkonkurrence og skyder 50 % for sæsonen i Basketligaen. Sidst men ikke mindst har Horsens også fået to nye amerikanere ind i truppen, Shannon Hale og Derrick Wilson.

Derrick Wilson viste i holdets seneste kamp mod Hørsholm 79ers at han kan blive en rigtig vigtig spiller for holdet. I kampen mod Hørsholm scorede han 17 point, tog 11 rebounds og lavede 7 assist. I den kamp supplerede Shannon Hale med 19 point og 6 rebounds. Så det virker til at Horsens IC har ramt rigtigt med købet af de to nye amerikanske spillere.

I Svendborg lejren har sæsonen indtil videre ikke gået som håbet. Holdet mistede i december måned Jacob Enevold Jensen til en skade og den 30. december måtte holdets topscorer Michael Jarade Moore også ryge ud med en skade. Det er to profiler som Svendborg Rabbits savner og holdet har tabt deres seneste tre kampe. Præstationerne i løbet af sæsonen har også været meget svingende og holdet ligger p.t. på en lettere skuffende 6. plads i Basketligaen med 5 sejre og 9 nederlag.

Der er dog lidt lys at se i holdets seneste kampe til trods for 3 nederlag på stribe. Efter at have tabt med hele 33 point mod Randers på udebane, spillede kaninerne langt bedre i returopgøret hjemme i kaninhulen. Her blev det en tæt kamp som blev tabt 74-81 mod et stærkt spillende Randers mandskab. I kampen var det specielt den nyindkøbte forward Demonte Flannigan som spillede en stærk 2. kamp for sit nye hold. Han leverede en solid double-double med 17 point og 13 rebounds i den tætte kamp. Sammen med Harding Nana skal Demonte Flannigan forsøge at matche op med Horsens Kevin Larsen som spiller rigtig flot basket for tiden.

I Svendborg har man også de to danske profiler Sebastian Åris og Mikkel Plannthin i startopstillingen, de to spillere sørger både for at sætte point på tavlen ved selv at score, men bestemt også ved at sætte deres holdkammerater op til gode scoringsmuligheder. Sebastian Åris er holdets mest assisterende spiller med 4,1 assist pr. kamp (6. bedst i ligaen) og Mikkel Plannthin snitter 3,2 assist pr. kamp hvilket er 10. bedst i ligaen.

Om kaninerne fra Svendborg kan sætte en stopper for Horsens’ imponerende 13 sejre i træk, kan du blive klogere på, når TV 2 SPORT sender kampen live torsdag den 1. februar fra kl. 18:00.  

Du kan købe billetter til kampen her, hvis du hellere vil se kampen live i Forum Horsens. 

TV kamp torsdag den 1. februar Horsens IC - Svendborg Rabbits