Nyheder

TV-kamp: Forsmag på kvartfinalerne

Mandag den 5. marts viser TV 2 SPORT kampen mellem Team FOG Næstved og Svendborg Rabbits som meget vel kunne blive en forsmag på de kommende kvartfinaler i Basketligaen.

Begge hold har hver 3 kampe tilbage i Basketligaens grundspil hvor Team FOG Næstved ligger á point med Hørsholm 79ers på 3. pladsen, men da Næstved er bedst indbyrdes indtager de 3. pladsen. Holdet skal blot hive én sejr hjem i deres sidste 3 kampe for at sikre sig 3. pladsen. Svendborg Rabbits er uanset resultater sikker på 6. pladsen i grundspillet og meget tyder derfor på at Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved skal op imod hinanden i kvartfinalerne.

De to hold har mødtes 2 gange tidligere i sæsonen og i disse opgør er det begge gange endt med en sejr til hjemmeholdet. Først vandt Team FOG Næstved 83-60 i starten af sæsonen. Herefter vandt Svendborg Rabbits 83-81 i overtid over Næstved i december måned.

Team FOG Næstved har over de seneste 5 kampe vundet 4 og tabt 1, mens Svendborg modsat blot har vundet 1 kamp og tabt 4. Det er dermed hjemmeholdet der er klart mest formstærkt og ligner favoritten til at vinde det sidste indbyrdes opgør i grundspillet.

Svendborg Rabbits skal sætte deres lid til at deres topscorer, Michael Jarade Moore kan finde sit bedste spil frem igen. Den amerikanske forward har været ude med en skade hele januar måned, men er kommet tilbage fra sin skade og har spillet 3 kampe i februar. Specielt i holdets sidste kamp mod et dominerende Bakken Bears hold, virkede det til at Michael Moore er ved at finde sit gamle niveau frem, da han scorede 21 point i kampen. Udover den amerikanske forward, kan Svendborg også byde på Demonte Flannigan som er en meget stabil spiller med 17 point pr. kamp og 9 rebounds pr. kamp. Angrebet bliver ført an af Sebastian Åris som er den 7. mest assisterende spiller i ligaen med 4 assists pr. kamp.

Team FOG Næstved har i deres seneste 5 kampe vundet over Stevnsgade (to gange), Wolfpack og Hørsholm 79ers. Derudover tabte holdet blot med 8 point til Bakken Bears, så holdet i Næstved er virkelig ved at være klar til slutspillet.

Holdet bliver ført an af Kazembe Abif med 16.2 point pr. kamp og Troy Franklin med 15.5 point pr. kamp.  Den engelske guard Conner Washington er den næstmest assisterende spiller i ligaen med 4.9 assists pr. kamp og holdet byder også på landsholdsspilleren Philip Hertz der i hans seneste ligakamp mod Wolfpack gik scorings amok med 31 point.

Kampen bliver vist på TV 2 SPORT, mandag den 5. marts fra kl. 18:00.