Nyheder

Topunderholdning og spænding til sidste sekund i Kaninhulen

Der var på forhånd lagt op til et af Dansk Baskets mest spændende opgør torsdag aften hvor Rabbits tog imod HIC i egen hule.

Selv om HIC er kommet dårligt fra start i årets liga med kun to sejre skal man aldrig afskrive holdet og det var måske lige ved at komme til at koste kaninerne sejren i dagens kamp, hvor Svendborg førte med 19 for derefter fuldstændig at flade ud og overlade al initiativ til modstanderen.

Det blev tæt, rigtigt tæt og helt vanvittigt spændende både for de ca. 800 fremmødte men også for DK4's seerer der fik fuld valuta for skillingerne.

Rabbits vandt med mindst mulig margen efter perioderne 25-22, 26-13, 11-27 og 17-14, 79-78.

Fra tipp-off var kampen helt lige og hjemmeholdet så ud til, at have noget vanskeligere ved, at finde kurven end HIC. Angrebsspillet flød bedre for Horsens. Skarpskytterne fra Svendborg fandt dog kurven og på 4 stk fra trepointsland samt en fantastisk spillende Johnell Smith, bragte værterne sig foran 22-18.

HIC's Jonas Zohore var stærk under kurven og fik lov til at bruge sin fysik og det var især ham der steppede op for gæsterne. Første rotation for kaninerne bragte Mads Bloch på banen og han tog vigtige rebounds, især i angrebet.

Straks fra 2. periodes start fik hjemmeholdet lagt det helt rigtige gear ind i maskinrummet, hvor det stadig var maskinmester Johnell Smith der styrede løjerne men også Will Paul viste, at han kunne ramme kurven i dag og det både fra distancen men også på sine lange to points skud. HIC havde noget vanskeligere ved, at finde frem til deres gode spil fra starten af kampen og et run fra hjemmeholdet på 11-0 samt 14 points fra en suverænt spillende Johnell Smith skabte mere og mere afstand til HIC der var bagud med 18-19 points i perioden.

Svendborg gik til føring ved pausen med +16.

Alle fremmødte samt DK4's seerer troede nu, at kampen ville fade ud og at de sidste minutter ville blive kedelige. Det skete så bare slet ikke.

HIC kom egentlig dårligt fra start i 2. halvleg men da Svendborg var foran med 18, 62-44 tog cheftræner Craig Pedersen time-out fordi han ikke følte at spillet flød godt nok ligesom træthed var ved at præge nøglespillerne hos hjemmeholdet. Der blev nemlig ikke roteret meget og Antonio Porta’s debut imødeses hos kaninerne.

Efter time-out'en som egentlig skulle havde hjulpet kaninerne skiftede kampen fuldstændig karakter. HIC var for alvor blevet tændt selv om de var næsten håbløst bagud og kaninerne kom komplet fladt ud. HIC tog nu et historisk, ihvertfald i Svendborg Idrætscenter, run på 0-26 og så var Svendborg helt ned i sækken.

Det var kun i 3. periodes første 4 minutter at Johnell Smith havde kræfter. Masser af turn-overs, ubeslutsomt spil og ingen til at overtage fra styrmanden og HIC lugtede i den grad blod flot anført af Skyler Bowlin og Jonas Zohore men også Borovcanin havde fundet melodien. HIC var skræmmende stærke eller også var Svendborgs bundniveau alt for lavt.

Det var med noget bange anelser at publikum og Svendborg Rabbits gik på banen til de sidste 10 minutter, indhentet og udstillet.

HIC kom også klart bedst fra start for nu havde holdet det momentum de havde kæmpet så hårdt for gennem hele kampen. HIC kom foran med 8, 64-72 og så kom kræfterne retur til hjemmeholdet. Will Paul og Johnell Smith tog igen taktstokken frem og svingede den nu fornuftigt. Samtidig ramte Niels Degn på en livsvigtig, ihvertfald for hjemmeholdet, treer fra hjørnet, et meget presset skud, dels af både skuduret men også af et meget bevægeligt HIC forsvar. Den treer og Johnell Smith's scoring lige efter, fik kaninerne tilbage på ret køl.

Skuden var ved at tippe rundt men 7 points i træk fra Will Paul og da HIC ikke formåede at score i de sidste 4 minutter kunne man of the match, Johnell Smith, sænke kaninernes sidste to points i kruven til den mindst mulige føring. Spændingen var stadig intakt for HIC havde bolden med 7,5 sekunder igen men Svendborg havde alle holdfejl at give af og ved konstant at stoppe tiden efter at HIC kun havde spillet bolden i 2 sekunder, kunne kaninerne klogt spille uret helt ned. Daniel Friedrich havde afgørelsen i sine hænder for hans skud med kun et sekund tilbage på klokken, ramte ydersiden af ringen og kaninerne tog rebounden og kampen.

For Svendborg Rabbits blev dagens spiller endnu engang Johnell Smith med 33 points, 6 assists og 3 steals, Will Paul havde 19 og 9 rebounds, Damian Ocana 14.

 For HIC scorede Skyler Bowlin 18, Borovcanin Keane Thomann og Jonas Zohore hver 16.