Nyheder

Topscoreren i amerikansk collegebasket til Hørsholm 79ers

I juni var Ty Sabin til en privat workout med NBA-holdet Milwaukee Bucks og i august ankommer han i Nordsjælland, klar til at forberede sig til sin første sæson for Hørsholm 79ers i Basketligaen.

Sabin var den mest scorende spiller i universitetsrækkerne i hele USA med over 30 point pr. kamp og det var godt nok til at NBA-holdene følger ham tæt.

Tyler Sabin, 21 år og 190 centimeter, spillede for Ripon College i collegerækkernes Division 3, hvor han scorede point som ingen andre. I sæsonen 2016-17 puttede han i snit 30,7 point i kurven hver kamp, og det var der ingen af de 18.680 universitetsspillere i hele USA, der gjorde bedre. Division 3 er normalt ikke rekrutteringsområdet for NBA-holdene, der oftest holder sig til spillere fra 1. division, men Sabins karriere har været så exceptionel, at Milwaukee Bucks valgte at gøre en undtagelse – og i øvrigt stadig følger ham.

Der er langt fra NBA til den danske Basketliga, men Sabin har valgt Hørsholm 79ers fordi han mener cheftræner Rafa Monclova er den rigtige til at udvikle ham som spiller:

-Jeg har snakket med træneren over telefonen og jeg ser virkeligt frem til at arbejde med ham. Jeg valgte at skrive kontrakt med 79ers fordi det er en god situation for mig i mit første år som professionel og fordi det kommer til at forberede mig til en karriere som professionel.

Rafa Monclova ser Ty Sabins kontrakt som en validering af Hørsholm 79ers’ strategi med at arbejde aktivt udvikle spillere, når de ankommer i klubben:

-Alle unge spillere må investere i deres karriere og Ty er en spiller med et kæmpe potentiale, der er villig til at tage de rigtige skridt fremad. Professionel basketball i Europa er meget anderledes end collegebasket og det er vigtigt at kunne omvende sig til den nye stil og at man får masser af viden hver dag til træning og den proces vil jeg hjælpe ham og resten af vore spillere med hver dag. Det betyder at flere og flere dygtige spillere ser os som en god mulighed, og det er vi stolte af.

Træneren ser Sabin som den brik holdet manglede sidste sæson: -Det, vi savnede i sidste sæson, var en naturlig scorer, især sidst i kampene. Ty Sabin kommer til at udgøre en klar forskel i de situationer, hvor vi skal bruge point til allersidst, for det er noget, han har meget erfaring med.

Talrige gange har Sabin haft bolden i hånden i tætte kampe og i fem af sæsonens 26 kampe afgjorde han succesfuldt en tæt kamp i den forgangne sæson.

Sabins karriere i college har været enestående og han har modtaget utallige udmærkelser. Hans scoringsgennemsnit for alle fire år er på 26.1 point pr. kamp og han har ramt ikke mindre end 283 tre-pointere med en imponerende procent på 46,5. Han har været en af de fem mest scorende spillere i 3. division siden 2014.

Det har været nok til, han blev valgt som årets spiller i både Midwest Conference, den turnering, Ripon deltager i, og i hele den centralamerikanske region, ikke bare én gang, men hele tre år i træk, fra 2015-17. I 2016-17 blev han desuden valgt som ”All American”, dvs. en af de fem bedste spillere i 3. division i hele USA.

Han har skolerekorderne for flest point i karrieren (2,559), flest point pr. kamp (26.1), tre-pointere I karrieren (283), scoringsgennemsnit i en sæson (30.7), flest point i en sæson (798).

Med ankomsten af Ty Sabin skal Hørsholm 79ers ikke have flere udlændinge i truppen. Han føjes til amerikanerne Matt Bonds, der har været en af toprebounderne i NCAA Division 2 de sidste to år, og Connor Beranek, der inden et år som professionel i Spanien var top 5 scorer i samme division. Derudover har Hørsholm tilføjet tre unge spillere fra Værløse, som var i finalen i 1. division. Cheftræner Rafa Monclova ser da også Hørsholm 79ers som et bedre hold end sidste sæson, hvor man endte tre’er i grundspillet, men røg ud i semifinalerne til SISU:

-Klubben har taget et skridt frem og skal lægges mærke til i dansk basketball, fordi vi kan bringe spillere på højt niveau til klubben. At kunne skrive kontrakt med Ty Sabin, en af de mest præstigefulde spillere i USA, med masser af individuelle rekorder sidste sæson, til klubben siger noget om ambitionsniveauet. Når man lægger ham til de øvrige nye spillere og de dygtige spillere fra sidste sæson, der fortsætter, er der ingen tvivl om at vi har potentialet til virkeligt at underholde vores fans med spektakulært spil.

Ty Sabin ankommer til Danmark i august.