Nyheder

Moritz Lanegger
Devaughn Akoon-Purcell

Topkamp på tv i vinterferien

Team FOG Næstved - Bakken Bears torsdag den 16. februar på TV 2 SPORT fra kl. 18:00

Team FOG Næstved gør sig klar til kamp

Torsdag den 16. februar er der topopgør fra Basketligaen på TV 2 SPORT. De nykårede Pokalmestre fra Team FOG Næstved tager hjemme imod sidste års Pokalmestre fra Bakken Bears. I deres seneste møde var det bjørnene fra Århus som vandt en tæt kampe 78-76. Så der er lagt op til en intens kamp hvor hjemmeholdet kæmper for at distancere sig selv fra den tætte stilling i midten af tabellen, hvor kun 4 point adskiller nr. 3 og nr. 7. 

Team FOG Næstved kom efter en hård start på sæsonen tilbage fra mørket og erobrede Pokaltitlen med et fantastisk comeback i det sidste minut. Nu er der desværre drama på ny i Næstved. I fredags blev man nødsaget til at annullere kontrakten med en af holdets største profiler, Cheikh Sane. Ifølge oplysninger fra holdet var Sane involveret i en fysisk batalje under en træning og der har man taget konsekvensen og fyret spilleren efter et klart brud på klubbens værdisæt.

Holdet indtager i øjeblikket en 3. plads i Basketligaen, men der er stor kamp om placeringerne i stillingen i år. Team FOG Næstved har nemlig blot 4 point fra deres 3. plads ned til 7. pladsen og derfor er hver en sejr ekstra vigtig for holdet for at få en så god placering som muligt inden slutspillet. Hvordan holdet klarer sig uden Cheikh Sane under kurven er ikke til at sige, men der er dog andre profiler på holdet der kan steppe op.

Moritz Lanegger og Earnest Ross som kom til klubben under sæsonen har vist sig at være rigtig gode indkøb som begge levere flot spil. De 2 spillere var alt afgørende i Pokalfinalen, hvor specielt Lanegger havde en afgørende rolle til sidst i kampen. Derudover skal man heller ikke glemme Deon Javon Mitchell som kan eksploderer og scorer masser af point.

I holdets første kamp uden Cheikh Sane blev det til et 11 points nederlag til et Horsens IC mandskab som manglede profilen Myles Mack. Det er svært at konkludere noget ud fra den kamp, men måske vi som tilskuere og Næstved selv bliver klogere efter mødet med Bakken Bears torsdag.

Bakken Bears er vanen tro at finde i toppen af Basketligaen sammen med Horsens IC, som Bakken endnu ikke har slået i denne sæson. Holdet er kommet igennem Champions League og kan nu fokusere fuldt ud på Basketligaen resten af sæsonen. Det har dog kostet en del energi for klubben som bl.a. har måtte se profilen Michel Diouf gå ned med en alvorlig skulderskade. Til at erstatte Diouf hentede man amerikanske John Williamson ind, men han nåede desværre kun at spille 90 sekunder i Basketligaen før han også måtte gå ud med en skade.

Til trods for skaderne har Bakken Bears dog stadig en bred trup med masser af profiler. Den største af dem er selvfølgelig ligaens topscorer Devaughn Akoon-Purcell som snitter 20.8 point pr. kamp. Derudover råder holdet over en stærk point guard i Mike Gesell og landsholdsprofilen Adama Darboe.

Team FOG Næstved har mest at spille for i kampen grundet den utrolig tætte kamp for 3. pladsen i ligaen, hvor alle de resterende kampe tæller.

Hvem der vinder tv-kampen kan du finde ud af torsdag den 16. februar fra kl. 18:00 på TV 2 SPORT.