Nyheder

Topkamp i Forum Horsens

Der bliver ingen mangel på spænding når ligaens to bedste hold, Horsens IC og Randers Cimbria, torsdag aften klokken 18:45 tørner ud mod hinanden.

De to modstandere sidder på samme stilling 18 kampe inde i sæsonen, med hver 15 vundne kampe og tre nederlag.

Horsens, der ligger bane til topopgøret, har statistiske set et af de bedste forsvar i ligaen. De tillader kun modstandere 43.3 procents to-pointseffektivitet fra gulvet, samt 33.4 procent fra bag tre-pointlinjen.

Ydermere har head coach Finnur Frey Stefånssons trup formået at formindske deres skudfejl, hvilket gør at deres modstandere ikke kommer meget straffekastlinjen, og hans forsvarskæde gør det svært for alle modstandere at komme ind til deres playmaking.

Sidst, men ikke mindst, er Horsens også stærk på glasset.

Kombinationen af ovenstående tal maler et billede af intet mindre end et absolut eliteforsvar.

Et stort led i Horsens’ forsvar er center Brandon Scott Gilbeck, der blokerer 3.4 skud per kamp. Amerikanernes fysiske ramme på 213 centimeter og 107 kilo gør ham til noget af en udfordring nær ringen for enhver modstander.

Det bekymrer ikke Randers guard Chris Nielsen synderligt. Spurgt om han forudser en mere distanceorienteret kamp, står han fast.

Nej det føler jeg ikke det bliver. Vi er forberedt på at slå dem på det de giver os. De kan ikke være over det hele på én gang og vi har mange strenge at spille på pt.”

Han tilføjer derudover, at fokus fra Randers’ side skal lægge på dem selv.

”Jeg synes ligesom mod Bakken, at vi skal fokusere på os. Vi har spillet én god og én dårlig kamp mod Horsens. Jeg tænker det her kommer til at blive den første playoff følelses kamp for begge mandskaber. Vi har vores taktik nede for at kunne slå dem, føler vi, og de har forhåbentligt det samme. Lige kort vil jeg give noget ros til deres træner Jimmy Moore, det er rigtig flot det han har givet til holdet efter kun 4-5 måneder.”

Offensivt er Horsens heller ikke tabt bag en vogn. En stor del af deres succes kommer fra en anden amerikaner, Roberto Gallinat. Den 23-årige shooting guard har været intet mindre end uhyre effektiv gennem hele sæsonen.

Hans 19.2 point fører holdet og han har udvist en speciel evne til at både ramme udefra, samt komme på straffekastlinjen. Derudover rammer Gallinat sine to-pointskud via en kombination af drives mod kurven og pull-up jumpshots.

Hvis der findes en modgift til Horsens’ forsvar, kan det være den dynamiske offensiv i Randers. Klubben scorer en ligaførende 95.1 point per kamp og har seks spiller, der snitter over 10 point per kamp.

Den førende scorer, franske Jonathan Jeanne, har vist hvorfor han var på NBA-radaren for tre års tid siden. Han sidder stabilt på 18.2 point, 9.1 rebounds, 2.7 blocks per kamp og er blandt ligaens mest produktive spillere. Opmærksomheden han trækker, har frigjort Josh Fortune, Corey Silverstrom og Chris Nielsen til at få nok plads bag tre-pointlinjen til at få en del skud af.

Frederik Rungby, forward fra Horsens, pointerer dog at klubben har en fordel mod Jeanne.

Nu har vi heldigvis selv en shotblocker i form af Brandon, så vi er vant til at spille mod ham til træning. Vi ændrer ikke det store i den sammenhæng, men vi skal selvfølgelig tænke over vi ikke bare serverer bolden for Jeanne.

Selv er Randers også stærk defensivt. Seks spillere snitter over en steal per kamp, hvilket delvist sker som resultat af deres intense pick-and-roll forsvar.

Mængden af turnovers de forcerer, giver Randers mulighed for fast break-muligheder, hvortil deres guard og forward-dybde kommer til god brug.

Rungby vurderer også, at der skal justeres mod et hold som Randers, men mener det absolut er muligt at påvirke deres rytme.

”Vi skal have ændret meget i tilgangen til kampen mod Randers. Her tænker jeg på måden vi starter kampen på, vi skal være klar fra start af, spille aggressivt og med masser energi. Hvis vi gør det, kan vi sagtens lukke ned for deres dygtige spille. Lidt som vi gjorde mod Svendborg i anden halvleg. Der ændrede vi ikke det store i pausen, men kom ud til anden halvleg med masser energi.”

Der er mildest talt lagt op til en stor aften, og du kan fange topopgøret, samt resten af Basketligaens kampe, hos Fanseat.com.