Nyheder

TO NYE STÆRKE SPILLERE TIL SISU

SISUs herrehold får tilført en power forward samt en guard.

I juni skrev SISU kontrakt med Zach Moritz, den første af de nye amerikanere på herreholdet, som afløser Jenar Harrison, som rejste hjem til USA efter den forgangne sæson.

Nu kan klubben så præsentere endnu en amerikaner, som derved bliver den anden af de maksimalt to tilladte ikke-EU spillere på holdet (Mickey Dennis, som også er amerikaner, tæller ikke med som ikke-EU spiller i den sammenhæng, da han har spillet i Danmark i mere end 5 år).

Det drejer sig om den 24-årige power forward Damon Smith fra University of Mary i Bismarck, North Dakota og oprindeligt fra Milwaukee, Wisconsin. Damon er 200 cm høj og en atletisk spiller, der bevæger sig godt på banen. I sidste sæson i Northern Sun Intercollegiate Conference i den amerikanske NCAA Division II scorede han i gennemsnit 16,5 point pr. kamp og tog 6,6 rebounds. Han er en meget stærk spiller under kurven, såvel offensivt som defensivt, og SISUs head coach Almir Zeco forventer, at han bliver en vigtig spiller i SISUs bestræbelser på næste sæson at tage endnu et skridt tilbage mod den absolutte top i danske basketball. 

Damon Smith er lige blevet færdig på universitetet, hvor han har afsluttet sit liberal arts-studie.

Dette betyder derfor at Donald Rutherford ikke kommer tilbage til SISU.

Den anden tilgang til holdet er et nyt spændende navn fra Spanien, Jonel Palou Visa. Jonel er ligesom Damon 24 år gammel med en fortid i FC Barcelona i ungdomsårene. Han er en 195 cm høj point eller shooting guard, der har spillet semiprofessionelt i Spanien i flere år, da han har studeret sideløbende med sin basketballkarriere. Som 15-årig var han med på det spanske ungdomslandshold, som tog bronzemedaljen ved ungdoms-Europamesterskaberne dét år.

Jonel er en teknisk dygtig spiller med god boldkontrol og et glimrende 3-points skud. Som spillertype er han anderledes end SISUs nuværende guards og skulle derfor kunne tilføre holdet nogle ekstra kvaliteter som aggressivitet i forsvaret og nye spillemuligheder i angrebet. Han scorede i gennemsnit 6,5 point og tog 3,5 rebounds pr. kamp i sidste sæson i den spanske EBA liga.

Jonel kommer til Danmark for at tage et masterprogram i vindenergi på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby.

Alt i alt har SISU nu 17 spillere i truppen før sæsonstarten i september. Der kan forekomme mindre ændringer, især blandt de yngre spillere, før den endelige holdsammensætning står klar.