Nyheder

Team FOG Næstved snupper bronzen

Der er altid en vis form for anden indgang til en kamp om 3. pladsen i ligaen.

Holdene er begge slået og tabere af deres respektive semifinaler og der er tit forskel på tiden op til kampen om 3. pladsen.

Også i dagens opgør i Svendborg Idrætscenter var det tilfældet og længe så hjemmeholdet ud til, at skulle løbe med medaljerne men kræfter slap som så ofte tidligere i sæsonen op i sidste periode og Team Fog Næstved vandt fortjent kampen med mindst mulig margen, 1033-104, efter perioderne 23-23, 30-19, 22-33 og 28-29.

Samtidig var kampen Johnell Smith’s afskedskamp for han havde forinden meddelt, at han af personlige årsager rejser hjem til USA for ikke at vende tilbage til basket. 

Næstved startede bedst og med mest energi og kom hurtigt foran men ellers var perioden meget jævnbyrdig efter at Team Fog havde bragt sig foran 10-19. Kaninerne fik energien og lavede et run på 12-0 og perioden sluttede som den begyndte, helt lige. Antonio Porta med 8 bedste skytte for kaninerne.

For Team Fog var det fordeling af points iblandt de 5 startere.
 I 2. periode var kaninerne nærmest suveræne. Hjemmeholdet kunne nærmest gå på vandet og viste meget flot basket og Will Paul usvigelig sikker fra trepointsland med 4 stk på 4 forsøg. Kaninernes største føring i den kamp kom ved 53-40 lige inden pausen. 6 stk. fra trepointsland til Rabbits og mange af de 902 fremmødte håbede med rette på en medalje til kaninerne. 

Lige så suveræne som hjemmeholdet var i 2. var gæsterne fra Sydsjælland i 3. Hjemmeholdets forsvar var nærmest ikke eksisterende og Team Fog gjorde næsten hvad der passede dem. Den helt store spiller var i bogstavligste forstand Chris Gabriel med 11 points. For hjemmeholdet var Damian Ocana god med 9 points. Stillingen inden de sidste 10 minutter helt lige 75-75. 

Sidste periode tilhørte Corin Henry. Han afgjorde kampen for sit hold med 5 trepointsscoringer, hvoraf de 4 var i træk og Næstved gik fra en helt lige stilling til en føring på 88-96. Publikum blev stille bortset fra Team Fogs trofaste fanskare der fyrede op under sine egne. Rabbits skulle nu til at tage sig gevaldigt sammen for at bevare kontaktet og samtidig så enkelte af kaninerne meget udbrændte ud.

Holdet har kæmpet med formen i den sidste halvdel af sæsonen og dagens kamp var ingen undtagelse. Will Paul var nede på flade fødder ovenpå sygdom i den forløbne uge og han havde kun som afslutning på kampen de to sidste points for kaninerne. Forinden da havde Corin Henry afgjort kampen lige inden Rabbits kom helt op pga. en usportslig fejl dømt på Chris Gabriel og hans 5. for benspænd midt på banen.

På det helt afgørende angreb ramte Johnell Smiths skud kun ringen og sprang ud. Kampen afgjort til fordel for udeholdet og tillykke til Team Fog med 3. pladsen.
 

For Rabbits scorede dagens bedste spiller Antonio Porta 31, Will Paul havde 19, Johnell Smith 17 og Damian Ocana 15. 

For Team Fog scorede Corin Henry 25, Chris Gabriel 23, 15 til Milan Stanojevic og 14 hver til Philip Hertz og til Alexander Bak.