Nyheder

Team FOG Næstved afviser sensationelt comeback fra Hørsholm 79ers

Onsdag aften havde Hørsholm 79ers premiere på den nyrenoverede hjemmebane, og TV-seerne på TV2 Sport fik et brag af en kamp, der først blev afgjort de sidste fem sekunder efter et næsten sensationelt comeback af Hørsholm.

Vi skulle hen til de sidste fem minutter af kampen, før der rigtigt blev fyret op under den fyldte hal, men så var der til gengæld også drama for alle pengene. Næstved havde i løbet af anden halvleg trukket stille og roligt fra hjemmeholdet og havde en 11-points føring, 57-68 med fem minutter igen og der var næsten stille i hallen.

Der skulle dog ikke mere  end en tre-pointer fra Andreas Meilby og to point og et bonusstraffe fra Asbjørn Midtgård til før publikum for alvor vågnede. Da Meilby så to minutter senere ramte endnu en tre’er til 69-71, var hallen ved at eksplodere og der var lagt op til en spændende afslutning.

Selv om Troy Franklin ramte tre point for Næstved, fortsatte Hørsholm med at trække nærmere på og med 23 sekunder igen træffer Hørsholms amerikanske profil Anali Okoloji på to straffekast, der udligner kampen, 77-77.

Gæsterne fra Sydsjælland overlod ansvaret til Caleb Walker, og det takkedede han for med en ekstravagant tre’pointer, med Hørsholms Evan Yates kun millimeter væk. Hørsholm har nu 2,9 sekunder til at lave miraklet, men det udebliver, da Andreas Meilby lige rører linjen på det sidste skud. Næstved når at ramme et enkelt straffekast det sidste sekund og slutstillingen bliver 77-81.

Topscorer for 79ers blev Anali Okolijo med 13 point. For TFN scorede matchvinder Caleb Walker 15 point.

Efter kampen var Hørsholms træner, Rafa Monclova, mindre nedtrykt, end man kunen forvente:

-Hvis vi spiller i sådan en atmosfære hver gang, kommer vi til at vinde mange kampe på hjemmebane. Publikum blæste os frem. Samtidig er jeg stolt af mine spillere, der spiller og træner knaldhårdt. Vi rammer ikke så mange skud, men når vi får træningstid her i hallen efter ombygningen, skal det nok blive bedre.

Hørsholm spiller allerede fredag aften på udebane i Stevnsgade, mens Næstved først spiller igen 4. november på hjemmebane mod SISU.

Foto er leveret af fotograf Daniel Schäfer Lundsgaard Jensen