Nyheder

Tættere end forventet i Aalborg

 Onsdagens TV-kamp på KanalSport blev en tættere affære end ventet på forhånd.

Det var ventet at værterne fra Aalborg ville få det svært mod et Svendborghold, der har spillet fantastisk på det sidste, men Craig Pedersens startere fik flere minutter end ventet.

Fra starten så Svendborg ud til at løbe afsted med kampen, da de kom foran både 11-2 og 23-13 i første quarter, og der var tilskuere i Aalborg Stadionhal, der ventede en gentagelse af Svendborgs massakre af Næstved for en uge siden. Det var Donald Rutherford og Gred Washington, der gjorde det hårde arbejde for gæsterne, mens Anthony Jones og Milan Bjegovic forsøgte at holde Aalborg inde i kampen.

Fra starten af andet quarter var det Rune Lauridsen, der fik sat gang i hjemmeholdet forsvar. Han tog en steal og løb et layup i, og sekunder senere rammer han en tre'er, der bringer scoren på 20-25. Hjemmeholdet er nu indenfor rækkevidde, og tilskuerne kommer også ind i kampen. I de næste minutter holder Aalborg sig tæt på favoritterne, men til sidst rammer Kristoffer Gertz og aAdama Darboe tre'ere, og Rabbits går til pause med en 48-37 føring.

Det var ikke en tilfreds Mads Olesen, der kunne se tilbage på første halvleg efter kampen:

"Efter den forsvarspræstation vi lavede i Horsens i weekenden, var jeg skuffet over indsatsen i første halvleg. Vi glemmer totalt at spille fysisk, og det minder jeg blidt spillerne om i halvlegen. Vores game plan var at stoppe deres skytter, og så går de hen og rammer syv tre'ere. det var vi heller ikke tilfredse med".

I anden halvleg var det da også et forandret Vikings hold, der gik på banen. Svendborg blev holdt på 33 point i hele halvlegen, og de fandt kun netmaskerne to gange fra distancen.

Tidligt i tredje periode bragte Rutherford Svendborg på 57-41, men i de næste fem minutter begyndte Vikings forsvar at fungere, og ved periodepausen var scoren 63-52. I hele fjerde periode forsøgte Vikings desperate at komme tilbage i kampen, og truer flere gange med at komme helt tæt på, men kommer aldrig nærmere end ni med tre minutter igen.

Rabbits kan drage hjem til Sydfyn med en sejr på 71-82 (13-23, 24-25, 15-15, 19-19).

Olesen var mere tilfreds med anden halvleg: "Vi har fået meget mere mental toughness. Tidligere på sæsonen begyndte vi at hænge med hovederne, når vi kom bagefter, men nu får vi ind i øjnene og spiller forsvar. Samtidig laver vi klogere beslutninger i angrebet, hvor vi måske ikke scorer så meget, men heller ikke giver så mange muligheder for fast breaks til modstanderne. Taktisk er vi også blevet klogere, og vi er i stand til at følge en game plan, og forstå at selv om Donald Rutherford scorer 39 point, kan detvære bedre end at lade Svendborgs skytter stå fri".

Topscorer i kampen blev for Rabbits Donald Rutherford med 39 og Adama Darboe med 22 point. For Aalborg scorede  Anthony Jones 18 og Rune Lauridsen 12 point.

Kampens spiller: Donald Rutherford, Svendborg Rabbits med 39 point og 8 rebounds.