Nyheder

Tæt opgør mellem top og bund i Kaninhulen

Svendborg Rabbits gav debut til Antonio Porta i lørdagens kamp mod Værløse og det blev til en smal sejr over et bundhold som kaninerne gav alt for meget spillerum i angrebet og var for sløsede i forsvarsspillet.

Resultatet blev 95-88, efter perioderne 28-27, 28-22, 23-26 og 16-13.

Dagens klart bedste spiller var igen Johnell Smith med 33 points 10 assists og 6 steals og en effektivitet på 46.

Værløse spillede en fremragende kamp og var hele tiden lige i haserne på kaninerne.

Hjemmeholdet lagde hårdt fra land og blandt starterne var Antonio Porta der havde afløst Kristoffer Gertz der har smerteprobemer med sin hofte. Værløse havde for 2. gang Jordan Clarke på banen i en kampsituation. Kaninerne hutrigt foran med 11-2 med tre trepointsscoringer fra Damian Ocana og Claus Magaard.

Værløse svarer dog hurtigt igen også med meget træfsikkerhed fra distancen gennem hele kampen og en scoringsprocent på godt 43 % fra treeren. Troy Brewer med 7 points i perioden og for kaninerne Claus Magaard med 9. Jordan Clarke bruger fornuftigt sin fysik under kurven og laver ravage i kaninernes felt.

I starten af 2. periode lægger kaninerne igen hårdt fra land. Fra 37-34 efter 4 minutter tager Rabbits et run til 47-34, primært på frie skud fra trepointsland flot omsat af kaptajn Magaard og Damian Ocana. Johnell Smith viser høj høj klasse og snor sig igennem hvor ingen troede var plads samtidig med er han helt eminent til at finde sine medspillere der gang på gang står fri.

Værløse faldt dog ikke sammen af den grund, tværtimod viste holdet høj moral og fornuftigt spil og et run på 2-11 og kampen var igen helt lige.

Will Paul periodens store spiller med 11 points og mange rebounds.

Efter en pausestilling 52-49, er det udeholdets tur til at vise høj høj klasse. Bolden bliver fordelt fornuftigt rundt og gang på gang bliver en skytte fundet på trepointslinjen. Ingen i Svendborg Idrætscenter kunne forstå, hvorfor Værløse skulle tabe de tætte kampe hjemme når holdet spillede så godt ude. Midt i perioden går Værløse for første gang forbi kaninerne der spillede alt for langsomt og for uskarpt men så tager Johnell Smith dirigentstokken frem og med 13 points i perioden, de 7 i den sidste halvdel, og hjemmeholdet fører med 4 inden de sidste 10 minutter.

Kampen var på ingen måde afgjort men da Johnell Smith i de første par minutter fortsætter sit eminente spil og putter 6 points i kruven godt assisteret af Will Paul er kaninerne foran med 10. Det er op ad bakke for Værløse men holdet har god moral og kæmper sig tilbage. Et and-one spil til Jordan Clarke og en treer fra Troy Brewer og så er kaninerne kun foran med 6 men så forsøger Værløse at stoppe tiden konstant. Det går godt indtil holdet når fejlgrænsen og så kommer først Rasmus Christensen så Johnell Smith og til slut Claus Magaard på linjen og tiden samt den 10 pointsføring til kaninerne er for stor en mundfuld.

Hjemmeholdet mangler stadig at se Antonio Porta for fuld udblæsning men der blev vist lovende takter.

Kampens i særklasse bedste spiller Johnell Smith blev dog aflastet således og på en sådan måde, at der også var kræfter til overs til slut. Svendborg vinder en forudsagt sejr men kun med +7 og Værløse ligner i den grad et mandskab der vil over linjen i bunden af ligaen.

Ud over Johnell Smiths formidable statistik scorede Will Paul 22 og hentede 13 rebounds, Claus Magaard 19.

For Værløse scorede Jordan Clarke 22 og hentede 10 rebounds, 18 til Troy Brewer og 14 til Pape Ba.