Nyheder

Tæt kamp i Boxen mellem 79ers og Cimbria

Det lignede på forhånd en svær kamp foran 5000 tilskuere i Boxen i Herning for Hørsholm 79ers mod det på papiret stærkeste Basketligahold i Danmark, Randers Cimbria.

Det blev da også til den ventede sejr på 97-85 til Randers’ otte udlændinge og to danske landsholdsspillere, men Hørsholm gjorde kampen spændende hele vejen.

Hørsholm coach Miguel Hoyo sagde efter kampen, at holdet havde store muligheder for at vinde:

- Det var et ærgeligt nederlag. Vi spillede rigtigt godt angrebsspil, men havde nogle få perioder, hvor Randers fik lov at dominere og det afgjorde kampen. Vi spillede dog klasser bedre end i torsdags mod Wolfpack, men skal arbejde med de sidste minutter af kampene.

Første periode var domineret af angreb. Begge hold kom i den grad godt ud af starthullerne, med Hørsholms Daniel Mortensen som den, der var mest varm. Ikke mindre end 13 point blev det til indenfor de første fem minutter. For Randers var det Bo Colas, der med et flot dunk fik publikum op at stå. Perioden blev afsluttet med en sidste sekunds tre-points scoring fra Hørsholms Derek Semenas, der bragte Hørsholm foran 29-27.

Hørsholm startede anden periode bedst med tre’ere fra Sikander Tajik og Derek Semenas samt et layup fra Alejo Rodriguez. Randers svarede dog godt igen med scoringer fra fem forskellige spillere og halvvejs inde var 37-27 forvandlet til 41-48. Hørsholm lagde sig dog ikke ned, da de unge lokale spillere Daniel Mortensen og Asbjørn Midtgård fik holdet i gang, og ved pausen var scoren 49-51.

Tredje periode blev lidt en gentagelse af anden, udover at det var Randers, der startede bedst. Colas havde fem hurtige point og på tre minutter havde Randers bragt sig foran med syv, 53-60. Nu var det Hørsholms tur til at svare igen. Scoringer fra fem forskellige spillere bragte Nordsjællænderne på 65-60 inden Randers svarede igen. Ved periodens slutning var det igen helt lige, 69-69.

I fjerde periode fulgtes de to hold ad indtil det tredje minut hvor først Charlie Burgess og siden Chris Nielsen ramte tre’ere. Foran 76-88 tog Randers reelt kontrol over kampen og selv om Hørsholm flere gange forsøgte at kæmpe sig tilbage, tog Randers sejren 97-85.

Topscorere:

Hørsholm: Daniel Mortensen 20, Alejo Rodriguez 17

Randers: Charlie Burgess 27, Bonell Colas 18