Nyheder

Svendborg udligner kvartfinaleserie i gyser

Foran 1001 tilskuere i Hørsholm tog Svendborg en 81-83 sejr, i en gyser af en kvartfinale. Hørholms Andreas Meilby havde et skud på hornet, der ville have vundet kampen for Hørsholm.

Foran TV2s rullende kameraer spillede de to hold en kamp, der, med undtagelse af 10 minutter i første halvleg, hvor Svendborg kom foran med 10, var helt lige, hele vejen igennem. I løbet af anden halvleg kunne ingen af holdene lave et afgørende forspring.

Anden halvleg startede med de to hold helt lige, 38-38, og hallens tag var ved at løfte sig, da Jonathan Gilling og Drew Maynard to gange ramte tre-pointere og bragte Hørsholm foran 47-40. Svendborg kom dog lynhutigt tilbage, blandt andet på fem point fra Rasmus ”The Moose” Christensen, og skabe sig en 51-53 føring.

Sådan fortsatte det resten af kampen. Hver gang det ene hold scorede to i træk, kom det andet tilbage, og ingen af holdene kom på noget tidspunkt foran med mere end tre point.

Det satte scenen for den spændende afslutning, hvor Svendborg trak det længste strå. Symptomatisk for kampen stod de to hold helt lige med 50 sekunder igen, da Hørsholms Frederik H Nielsen udlignede til 79-79. Herefter trak Svendborgs topscorer Brandon Rozzell en fejl og gik til straffelinjen, hvor han sikkert satte begge skud.

Frederik H Nielsen missede med 40 sekunder igen og med et halvt minut tilbage gik Claus Magård til straffelinjen for Svendborg og ramte et af to skud, der bragte Svendborg foran 79-82.

Hørsholm fik bolden igen med 30 sekunder igen og fik sat Drew Maynard op til tre point, efter den store amerikaner havde ramt seks af slagsen tidligere i kampen. Denne gang fik Svendborgs Darious Moten dog fingerspidserne på og blokerede skudet. Hørsholm fejlede straks Brice Massamba, som med 19 sekunder igen kunne lukke kampen med to straffekast. Spændingen forblev dog intakt, da den store svendborgspiller missede begge forsøg.

Foran med tre spillede Svendborg nu taktisk. De fejlede straks Frederik H Nielsen, hvilket gav Hørsholm to straffekast. Det betød, Hørsholm umuligt kunne udligne Svendborgs tre points føring. Nielsen missede begge kast, men Hørsholms Jonathan Gilling tog rebounden og scorede et layup til 81-82.

På det efterfølgende indspil fejlede Hørsholm straks Brandon Rozzell, der ramte et af to skud med 12,7 sekunder igen, hvilket gav Hørsholm chancen for at vinde kampen med en tre-pointer. Det var ganske rigtigt hvad Hørsholm satte op med et drive til kurven fra Frederik H Nielsen, der trak Andreas Meilbys forsvarer. Meilby fik bolden til et presset skud og bolden ramte ringen og sprang op igen og tiden løb ud for Hørsholm.

Efter kampen sagde Hørsholms træner Rafa Monclova:

-Vi spiller ikke en god kamp i dag, og vi har især en dårlig start. Det er nok min fejl, at jeg ikke får gjort det klart for spillerne, hvor vigtigt, det er at starte godt i den her slags kampe. Afgørelsen er det sidste skud og rammer vi det, er alle glade. Vi får et godt skud, og mere kan jeg ikke bede om.

Kamp tre i serien er mandag i Svendborg og kamp fire er igen i Hørsholm foran TV2s kameraer, Skærtorsdag kl. 18.