Nyheder

Svendborg Rabbits vinder som forventet i Nørrebrohallen

Rabbits stillede op som favoritter i søndagens opgør foran godt 400 tilskuere i Nørrebrohallen med en tændt Brandon Rozzell, der måske lige i øjeblikket er ligaens bedste spiller.

Samtidig kom de fra fredagens pokalkamp kvartfinale sejr mod Næstved med et godt rygstød. De har haft en noget turbulent start på sæsonen, men nu er de på vej.

Stevnsgade SuperMen har tilføjet franske Bruno Cingala-Mata, der har en fortid i Euro League klubben Montpellier og siden Provence i pro B i den franske Liga. På vej til holdet er Jonas Bro, der skal styrke pointguard positionen. Når alle er indspillet og holdet på plads, så gælder det for coach teamet at ryste posen korrekt, så kan Stevnsgade SuperMen drille mange hold.

Men det eneste der tæller i basketball er at vinde og sætte point på kontoen og det var de to point, der var på spil i dag på Nørrebro.

Stevnsgade SuperMen starter i en ny spændende opstilling med Alonzo Brooka, Adrian Moss, Bruno Cingala- Mata, Michael Vincents Nielsen og David Balaton. Det gik forrygende i første periode, der på fokuseret angreb, hvor aftalerne holdes, samt aggressivt forsvar bringer værterne foran 12-4, men enmandshæren Brandon Rozzell holder Rabbits inde i kampen med tre store 3´ere, så stillingen efter første periode er 25-23. En periode med flot og underholdende basketball fra begge sider.

I slutningen af første periode og i starten af anden periode går svingdøren på Stevnsgades udskiftningsbænk i gang. Der prøves med masser af opstillinger, og fodfæstet fra kampens start forsvinder fuldstændigt. Efter 1:54 bringer Martin Hermansen (en af Stevnsgades bedste i dag) værterne foran med 29-26, men da Claus Magaard fra hans favorit position i hjørnet bringer Rabbits foran 31-32 er det slut med Stevnsgade føringer i den kamp.

Resten af anden periode er en lang udskiftning af spillere på hjemmeholdet og en magt demonstration af Rabbits, der dominerer både under kurven og på backcourt. Rabbits vinder fortjent perioden 9-20 og det ser nu svært ud for hjemmeholdet efter pausen.

Inden starten på tredje periode er stillingen 34-43. Efter 2:47 gør Trevor Noack det til 34-47 og kampen er stort set afgjort. Det får desværre nogle af Stevnsgade spillerne til at slå lidt op i banen, hvilket ikke gør det nemmere. Modgang er noget som hjemmeholdet psykisk har svært ved at klare.

Holdene bytter points resten af perioden, men med Svendborg en mulehår foran, så de vinder perioden 20-27 til stillingen 54-70 inden sidste periode.

Sidste periode ender helt lige 23-23. En periode hvor Stevnsgade får prøvet flere af de unge U-19 talenter, som gør det godt, særligt unge Tage Lihn Dembele med nogle gode points og et spektakulært dunk.

Rabbits vinder fortjent kampen med 93-77.

Hos Rabbits Kan man ikke undgå at fremhæve vanvittige Brandon Rozzell, der nærmest scorer efter behag – i dag 33 points. Hele 7 scoringer på 10 forsøg fra 3´eren og 70 % tættere på kurven gjorde ham til kampens oplevelse. Det er også en oplevelse at iagttage kloge, erfarne Antonnia Porta fordele sine afleveringer og styre spillet. I dag havde han 8 assists. Under kurven dominerede de tre store Liam Potter, Trevor Noack og Marinus Mouboe.

Hos Stevnsgade var der himmelvid forskel mellem første periode og resten af kampen. Det er som om holdet ikke har en rytme. Flere spillere præsterer under niveau – eller måske har de ikke det niveau, der skal til for at gøre en positiv forskel på liganiveau. Når det er sagt, så skal det naturligvis bemærkes, at Svendborg Rabbits er et klassemandskab, der nok skal blande sig i topstriden længere henne i sæsonen.

Værternes bedste var Adrian Moss skaprt forfulgt af erfarne Martin Hermansen.

For Rabbits blev Brandon Rozzell topscoere med 33 points. For Stevnsgade SuperMen blev Adrian Moss topscorer med 17 points.