Nyheder

SuperMen taber hjemme til Team FOG Næstved

Stevnsgade SuperMen viste tænder men taber første hjemmekamp mod Team FOG Næstved med 91-94.

Efter stort tab mod Hørsholm 79ers var tilskuerne i Nørrebrohallen spændte på at se om Stevnsgade kunne vise noget bedre basketball denne gang, mod gæsterne og favoritterne fra Næstved.

Team FOG Næstved kom til Nørrebro efter en sikker sejr over Wolfpack og ville gerne vende tilbage hjem med endnu en sejr i lommen. Og selvom denne gang sejren ikke var helt så sikker, så lykkedes missionen. Næstved vandt en snæver tre-points sejr, 91-94, efter at have ført hele kampen.

Kampen startede i højt tempo hvor begge hold var godt skydende. Mest iøjnefaldende var gæsternes point guard Troy Franklin der startede som lyn og torden og scorede blandt andet på fem 3-points skud i træk. Han var som en enmandshær som hjemmeholdet ikke fik stoppet. Han endte med at score på otte ud af 15 forsøg bag 3-points linjen og blev kampens topscorer med 33 points.

Gæsterne førte med syv points, 21-28, efter første periode, og otte minutter ind i anden periode var føringen op på 16 points, 36-52. Det så ikke godt ud for hjemmeholdet som på dette tidspunkt slet ikke havde fundet ud af det hvordan de stopper Troy & co. Heldigvis for Stevnsgade lykkedes det Frederic Filsoof og Filip Rajovic at score første halvlegs sidste fire points, hvad gjorde at forskellen til halvleg kun var 12 points og kampen stadig inden rækkevidde.

Stevnsgade havde startet med man-man opdækning, men ændrede over til zoneforsvar i anden periode. I anden halvleg begyndte zonen at virke. Næstved fik det sværere ved at komme til fri skud og Troy kunne ikke længere ramme hver gang. Stevnsgades angreb blev også bedre, hvor især Filip (29 points), Mathias Seilund (21 points) og Stefan Jevric (17 points) gjorde sig gældende. Med én periode tilbage var forskellen stadig 12 points, men det var tydeligt, at Næstved ikke længere dominerede kampen, som de havde gjort i første halvleg.

Fjerde og sidste periode blev en spændende affære hvor Næstveds føring bølgede mellem tre og ti points. Masser af god underholdning i Nørrebrohallen der var godt fyldt op. Næstveds angreb gik lidt i stå, dog var Kazembe Abif stærk og vigtig under kurven. Han scorede 16 points i kampen og var desuden kampens top-rebounder med ni rebounds. Stevnsgade spillede med mere selvtillid og var mere aggressive i angrebet. Mike Flowers spillede sin først kamp i lang tid og gjorde det godt, scorede bl.a. 16 points. Luciano de Souze, der startede sin karriere i Danmark i netop Næstved, var også stærk i begge ender af banen.

Kampen endte som sagt med en tre-points sejr til gæsterne fra Næstved. Selvom Stevnsgade spillede godt i anden halvleg og kom meget tæt på, blev hullet fra i første halvleg for en stor mundfuld.

Topscorer for Stevnsgade SuperMen blev Filip Rajovic med 29 point. For Team FOG Næstved scorede Troy Franklin 33 point.

Stevnsgades næste kamp er på udebane mod Randers Cimbria den 5. oktober, mens Team FOG Næstved spiller hjemme mod Svendborg Rabbits den 1. oktober.

Det er svært at sige meget om holdene efter denne kamp, men Stevnsgade viste i hvert fald at holdet kan bide fra sig. Holdet var godt skydende (68% på 2 point skud, Stefan var 6 for 6) og vandt anden halvleg 51-42. Det burde være noget holdet kan bygge videre på.