Nyheder

Stevnsgade Supermen slår Svendborg Rabbits

Kaninerne vidste, at Stevnsgade efter den første sejr i 2018 kunne blive en ganske svær modstander.

Det handler meget om selvtillid og den kom udeholdet med i HK Midt Arena torsdag aften. Rabbits startede ud helt uden energi og vilje og gik nærmest rundt på banen og det er gift mod et hurtigt løbende mandskab som Stevnsgade. Samtidig var forsvar et helt ukendt begreb for hjemmeholdet mod et godt skydende udebanemandskab der meget hurtigt bragte sig foran 11-20 ikke mindst takket være træfsikkerhed fra trepointslinjen. Især viste den tidligere kanin Mathias Seilund godt spil men også Stefan Jevric.

Hjemmeholdet var nærmest pinlige i deres optræden foran de knap 500 fremmødte. Intet forsvar, ingen energi og ingen fight. Stevnsgade helt fortjent foran efter 1. med 15-25.

2. periode fortsatte hvor 1. var endt. Det var udeholdet i fremmarch og stadig godt ført frem af anfører Seilund men med gode soldater i Frederik Filsoof og Filip Rajovic. De tre gjorde nærmest hvad de ville mod et fuldstændigt passivt Rabbitsforsvar. Det var ikke kun kaninernes forsvar der var ringe, om muligt spillede Rabbits endnu ringere i angrebet, hvilket sølle 10 points i periode kun alt for godt vidnede om. En meget frustreret Mathias Kelly kunne afslutte perioden inden den store pause med en smule momentum men også de to straffekast efter tid, ramte helt ved siden af. Det var ikke kun Kelly der ikke kunne ramme kurven. Jammerligt af Svendborg Rabbits der gik til pause bagud med 25-41…

Der var rigtig mange der tvivlede på om coach Ciaboni var i stand til at vende den hurtigt synkende skude, især efter den dårligste 1. halvleg i sæsonen fra et komplet modløst Rabbitsmandskab. De ca. 500 fremmødte tog heldigvis fejl.

Rabbits begyndte at fighte og det var ikke mindst Ole Jensens skyld. Han kom ind fra starten af 2. halvleg og arbejde som en besat og satte tempo og fight ind på kaninernes konto. Selv om Stevnsgade startede ud med at score de første tre points gravede Rabbits dybt og fightede sig tilbage i kampen. Først et run på 11-2 og dernæst et på 14-4. Da Ole Jensen kom ud igen var energien fundet hos Rabbits og Mikkel Plannthin med 9 points i periode var også stærkt medvirkende til et come-back. Inden den sidste pause var Stevnsgades forspring reduceret til 5, 54-59 og kampen virkede helt åben.

I sidste periode lagde Rabbits fra land med endnu et energiboost. 15-4 og nu var kaninerne pludselig foran med 6, 69-63 men så gik gassen af ballonen igen. Rabbits faldt tilbage på hælene og ingen turde tage ansvar. En af de bedste i dag hos Rabbits, den nye amerikaner Demonte Flannigan mistede også pusten og de 19 points han havde lavet i kampen indtil nu og hans 11 rebounds blegnede sammen med hans holdkammerater. Det var ganske enkelt ikke godt nok som Sebastian Åris sagde efter kampen.  4-11 sluttede de sidste 4 minutter og dermed tog Stevnsgade helt fortjent sig af de to points der var på spil med sejren 73-75.

Rabbits må kigge indad og finde sig i, at slutte på ligaens 6. plads, hvis dagens kamp var et udtryk for den fortsatte indstilling i sæsonen, nok nærmere plads 7.

Stevnsgade kunne mærke selvtilliden fra sæsonens første sejr og troen kunne i dag flytte kaninerne rundt i HK Midt Arena som det passede udeholdet. Meget handler om selvtillid og den skal Rabbits til at finde inden slutspillet ellers er sæsonen meget hurtig slut.

For hjemmeholdet var bedste mand i dag Demonte Flannigan med 34 minutter, 11 rebounds og 21 points, Terrel Harris scorede 15 og Mikkel Plannthin 12. Topscorer Michael Moore var helt væk med kun 6 points på knap 18 minutter.

Hos udeholdet var rent scoringsmæssigt bedste mand Boris Vukicevic med 17, bedste spiller var Filip Rajovic med 16 og tæt fulgt af Frederic Filsoof med 14 og Mathias Seilund med 13.

Rabbits spiller næste kamp den 15. februar på udebane mod Wolfpack og Stevnsgade møder den 13. februar Team Fog Næstved hjemme i Nørrebrohallen.