Nyheder

Stevnsgade SuperMen sætter flot punktum for 2015

Der var inden kampen mellem jul og nytår mellem Basketligaens to bundhold SISU og Stevnsgade SuperMen lagt op til drama og spænding. I stedet for blev kampen velspillet og taktisk klogt spillet.

SISU kom til Nørrebrohallen for at gentage succesen fra sidst, hvor det blev til et ydmygende nederlag til værterne. Men det var et tydeligt motiveret, forandret og fokuseret Stevnsgade hold, der gik på banen til årets sidste kamp.

Begge hold var skadesramt. Hjemmeholdet manglede profiler som Mikael Vincents Nielsen, Martin Hermansen og Mads Bloch. En propfyldt og stemningsfuld Nørrebrohal lagde rammen. Der var debut til Jonas Bro for Stevnsgade.

Stevnsgade SuperMen startede bedst, med en super veloplagt Bruno Cingala-Mata der scorede otte af værternes første ti point til en Stevnsgade føring på 10-5 efter 3:40. Stevnsgade spillede klogt bolden in side til de tre store Adrian Moss, Alonzo Brooks (kampens bedste spiller) og Bruno Cingala-Mata, hvilket gav SISU store problemer. I den anden ende måtte stortalentet August Haas arbejde benhårdt for at komme til afslutninger og slippe fornuftigt af med bolden.

Via 16-7 og 20-12 fortsatte Stevnsgade deres dominans. Hjemmeholdet spillede erfarent klogt med lækre detaljer, mens SISUs unge spillere havde det svært fysisk og taktisk. Foran 26-14 afsluttes første periode af en solidt spillende Fredrik Rungby for SISU med en buzzer til 26-14.

SISU prøvede at spillede zone, hvilket i anden periode stabiliserede forsvaret betydeligt. Samtidig spillede Stevnsgade i en stor periode kun med 2 store spillere på banen, hvilket hjalp SISU til at undgå miss matches forsvarsmæssigt. Det resulterede i at SISU efter 5:05 havde reduceret Stevnsgade SuperMens føring til 34-28.

Men efter en time-out strammede Stevnsgade igen grebet og med scoringer af Alonzo Brooks og David Balaton var værterne igen foran med komfortable 12 point. SISU slutter en flot periode af begge hold med et par scoringer, således at SISU vinder perioden 19-21 til halvlegsstilling 45-37.

Tredje periode blev en flot opvisning af Stevnsgade, styret af debutanten Jonas Bro, der strøede gode aflevringer omkring sig. Stevnsgade SuperMen spillede erfarent, fysisk og klogt og via 45-37 og 54-39, et par 3´ere af Nicolas Christensen og suverænt spil af Alonzo Brooks vandt Stevnsgade perioden 22-12 til stillingen 67-49. Kampen var reelt afgjort.


Sidste periode startede Stevnsgade bedst og bragte sig foran 70-49 i det første minut. Men SISU havde ikke tænkt sig at lægge sig ned, så de kæmpede bravt videre og fra 74-52 lavede de et pænt indhug i forspringet, men kunne ikke komme tæt på. Kampens detaljer var et monsterblock af Adrian Moss og et baglæns dunk af Bruno Cingala-Mata – begge i fjerde periode. Kampen endte med en fortjent Stevnsgade sejr 86-72.

For SISU spillede Devin Cherry en flot kamp. Vanvittig hurtig – altid en trussel for Stevnsgade SuperMen og skudstærk. August Haas måtte kæmpe mere end normalt for at få sit spil til at fungere. Fredrik Rungby var SISUs bedste på dagen. SISU har det svært i øjeblikket. Uden tvivl mangler der erfaring og fysisk styrke på holdet, det kan blive svært i de sidste grundspilskampe.

Hos Stevnsgade SuperMen var det kollektiv indsats og godt coachet, der gjorde forskellen. Men spektakulære indsatser af Bruno Cingala-Mata, Alonzo Brooks, Adrian Moss, Jonas Bro og David Balaton skal nævnes. Holdet har gået en stor positiv forvandling i gennem de seneste uger. Det bliver spændende at følge i det nye år. Når alle spillere i Stevnsgade er klar fra skader, ser det ud som om, den nye positive udvikling kan gøre Stevnsgade SuperMen til et farligt hold for de fleste i rækken.

For SISU scorede David Cherry 19 points, Frederik Rungby 16 point (14 rebounds), Nicklas Jönsson 9, Asger Hjorth 9, Ziko Grubovic 8, August Haas 8 og Alassan Touray 3.

For Stevnsgade SuperMen scorede Alonzo Brooks 20 (10 rebounds), David Balaton 16 (4 for 6 på 3´eren), Bruno Cingala-Mata 16 (10 rebounds), Jonas Bro 14 (9 rebounds), Adrian Moss 10 (6 assists), Nicolas Christensen 6, Jonel Palou Visa 2 og Stefan Jevric 2.