Nyheder

Stevnsgade spillede en god periode – Team Fog Næstved fire gode perioder

Fredag aften tog Stevnsgade SuperMen i mod Team Fog Næstved i endnu en grundspilskamp.

Team Fog Næstved kom til Nørrebrohallen og var klar til at trykke speederen i bund.

Stevnsgade startede i samme opstilling som de seneste fire kampe med David Balaton, Mikael Vincents Nielsen, Bruno Cingala-Mata, Adrian Moss og Alonzo Brooks. De gjorde det rigtigt godt fra start. Har godt fat i Næstveds store folk, selv om det er svært at holde kæmpe store Chris Gabriel.

Efter Caleb Walker bragte Team Fog Næstved på 0-2, var det Stevnsgade SuperMen, der tog styringen med god struktur på angrebene og fokuseret forsvar. Allerede i kampens start var tempoet enormt højt fra begge sider i begge ender af banen. Stevnsgade fører fra start tilslut i perioden og vinder perioden fuld fortjent 22-16. Publikum begyndte at spekulere på om der mon var en overraskelse på vej.

I anden periode skruer Team Fog Næstved tempoet endnu en tand op. Det går forrygende stærkt i begge ender. Gæsterne ligger et aggressivt pres på Stevnsgade pointguards, som har meget svært ved at komme godt af med bolden. Det betyder, at 24 sekunder uret i rigtigt mange angreb kører helt ned med en forceret afslutning til følge. Næstved haler hurtigt i perioden ind på hjemmeholdets forspring og via 24-19 efter 0:57 til første føring 24-16 efter 4:09 (siden 0-2) - vinder Team Fog Næstved perioden 10-25 til halvlegsstilling 32-41. Det så svært ud for Stevnsgade – men kampen var stadig åben.

Tredje periode starter værterne med at vinde 6-2 til stillingen 38-43 efter 1:49. Caleb Walker scorer så en 3´er, som besvares af David Balaton med en 3 ér (den eneste 3´er som Stevnsgade ramte bag 3 points linjen på 15 forsøg i hele kampen!) så Stevnsgade SuperMen stadigt hænger på 41-46 efter 4:25 af tredje periode.

Derefter kan værterne ikke længere være med. Sidste fem minutter af perioden vinder gæsterne 3-15. Kampen er afgjort. Team Fog Næstved vinder perioden 12-20 og fører inden sidste periode kampen 44-61. Perioden illustrerer tydeligt, at Stevnsgade har svært ved at få bolden ind til deres store folk under kurven og de kan ikke selv skabe deres egne chancer. Næstved spiller fejende flot forsvar og angreb i et meget højt tempo. Det tempo prøver værterne at følg med i – men det kan de ikke.

Sidste periode var komplet uinteressant rent resultatmæssigt - men en gentagelse af anden og tredje periode med Team Fog Næstved i førersædet. De spillede hurtigere i begge ender af banen i et helt utroligt tempo, hvilket gjorde det rigtig svært for Stevnsgade, der kæmpede det de kunne. Perioden blev vundet af Næstved med hele 9-21 til slutresultatet 53-82.

En fuld fortjent sejr til et klassemandskab, der fredag aften var bedre end Stevnsgade både som hold og spiller for spiller. Det skal naturligvis bemærkes, at Næstved har et langt, langt større spillerbudget og en række af professionelle spillere, der træner 10-12 gange om ugen, hvilket ikke er tilfældet på Nørrebro.  Så der bør være forskel.

Team Fog Næstved kan kigge op i mod toppen af Basketligaen og kan blande sig i kampen om guldmedaljer, mens Stevnsgade SuperMen skal have stort fokus på de næste kampe mod SISU, Hørsholm og Randers – alle hold som værterne kan og skal måle sig med.

Kigger man på aftenens statistikker er der flere i øjenfaldende punkter, der afgjorde kampen. Fra 3 pointsland scorede Stevnsgade pinlige 1 gang på 15 forsøg (7 %) - mens Team Fog Næstved scorer 12 gange på 26 forsøg (46 %). Rebound statistikken er lige - men værd at bemærke er ”points in paint”, der har Stevnsgade SuperMen 20 mod Næstveds 12. Fejl, turn-overs og steals er ens. Stevnsgades startere scorer 47 point, bænken 6 point mens Næstveds startere scorer 51 point og bænken 31 point.

I følge statistikken er det Team Fog Næstveds 36 point mod Stevnsgades 3 point bag 3 points linjen, der viser forskellen.

For Team Fog Næstved scorede Caleb Walker 20, Chris Gabriel 11, Alexander Bak 11, Cheikh Tidiane Sane 9, Aleksander Vasic 9, Mads Bonde 6, Gary Franklin 5, Troy Franklin 5, Filip Rajovic 4 og Tobias Tita Christensen 2.

For Stevnsgade SuperMen scorede Alonzo Brooks 13, Mikael Vincents Nielsen 12, Bruno Cingala-Mata 11, Adrian Moss 6, David Balaton 5, Andy James 2, Joe Benjamin 2 og Jonel Palou Visa 2.

Tirsdag den 29. december spiller Stevnsgade SuperMen en meget vigtig kamp mod SISU i Nørrebrohallen.