Nyheder

Stevnsgade Copenhagen taber sæsonåbneren

Sæsonens første kamp i årets BL stod mellem Stevnsgade Copenhagen og Team FOG Næstved.

Stevnsgade Copenhagen har fået ny træner idet Mladen Ostojic har takket ”ja” til rollen som Head Coach. Spillere har forladt truppen, men der er kommet nye spillere, bl.a. Igor Bakic, Viktor Lorenzen, Mile Nedic samt Neso Mitrovic. Viktor må desværre sidde udenfor i aftens kamp, da hans LOC fra USA-Basketball ikke er gået igennem endnu.

Team Fog Næstved har også skiftet træner, idet sidste års ass. coach Chris Gillet har fået titlen som headcoach i denne sæson. Der er spændende spillere på Næstveds roster og de må siges at være storfavoritter i aftenens kamp. Det er specielt på positionerne power forward og centerpladsen, at de udmatcher Copenhagen. Aftenens kamp bliver nok i særdeleshed afgjort under kurven.

Der er i aften også Basketliga-debut til streaming tjenesten Fanseat.com. Aftens kommentatorer er Aske fra Fullcourt samt Flemming Danielsen, som er tidligere DM-mester med Stevnsgade. Ca. 300 tilskuer er mødt op i Nørrebrohallen.

TFN starter med David Onuorah, Greg Logins, Jordan Mathews, Filip Rajovic og P.J. Thompson. Stevnsgade med Mohamad Osman, Stefan Jevric, Tobias Tita Christensen, Boris Vukicecic og Andy James. Stefan åbner med 5 pt. Filip svarer igen med 3 pt… TFN er startet uden gnist, men viser, at de i perioder kan komme op i tempo, men det ser ikke sammenspillet ud. Stillingen er 8-11 efter 5 min. Næstved skyder kun fra distancen og kommer ikke under kurven. Copenhagen hænger i. Jordan Mathews er varm med 19 point i 1. quarter.

Så sker det der ikke må ske. Tobias Tita Christensen. Stevnsgades største spiller vælter og tager sig til læggen. Akillessenen er sprunget.

Et noget chokket Stevnsgade mandskab går ind i 2. quarter nede med 14-28. Stevnsgade har momentum. 20-31 efter 1 min. Næstved kører på. De har spillet hele kampen med 4 udlændinge og en dansk spiller. 22-40 midt i 2. quarter. Chris Gabriel viser, at han stadig er en magtfaktor og spiller flot. TFN har skiftet gear – 33-61 med 1 minut tilbage. 35-61 ved halvleg til gæsterne der er brandvarme fra 3’eren.

3. quarter. TFN har fået instrukser om at spille inside. De er dominerende under kurven. De løber et 10-0 run på 3 min. Kampen har mistet sin intensitet. Stevnsgade kæmper for at hænge i. Svært når man er ned med 40 midtvejs i 3. quarter. Tydelig frustration hos hjemmeholdet. Udeholdet er gået på autopilot og øger forspringet stille og roligt. 44-93 efter 3. periode.

4. quarter. Alle spillere er i rotation for Stevnsgade. Tydeligt, at coach Mladen tester holdet. TFN har spillet lidt mere konservativt og roteret 6-7 spillere. Der bliver dog lidt plads til nogle af de unge drenge i sidste quarter. Stevnsgades Igor Bakic imponerer med 2 x 3pt i streg.

En kamp der nok er en god indikator for forskellen imellem top og bund i Basketligaen. Det slutter med cifrene 62-111 og en betydelig streg i regningen for Stevnsgade der har mistet en nøglespiller.

Foto er leveret af Robert Dines Raasch