Nyheder

Spændende første kamp i nedrykningsspillet

Nedrykninggspillet startede tirsdag aften hvor Falcon, BFX tog imod Værløse BBK.

Dagens kamp skulle vise sig at være en spændende kamp med skiftende føringer kampen igennem, hvilket er at kunne forvente fra resten af serien. BFX starter kampen uden to normale startere i Robert Thurmann og Iffe Lundberg, der begge er ude med skulderskader, som de pådrog sig i kampen mod Svendborg. De blev erstattet af Andreas Meilby og Christian Thomsen. Dette gør bredden for BFX mindre end den plejer, især på de to store positioner, power forward og center. Værløse stiller også uden deres ene amerikaner, Troy Brewer.

1. periode starter som sidste gang de to hold mødtes, med Værløse der starter bedst. Værløse kommer ud i fast-break og udnytter dårlig kommunikation i BFX's transition-forsvar. Efter en time-out for udeholdet indhenter BFX Værløses forspring. Dog slutter Værløse 1. periode bedst, og kan gå til pause med en føring på 20-24.

2. periode satte BFX sig på, med energisk spil og solidt forsvar. Niki Tamjidi gør et rigtig godt indhop og scorer to 3'ere i starten af perioden. Værløse får ikke rigtig gang i sit angrebsspil og deres guards kommer ikke til så mange gode looks. Perioden ender 19-13 til BFX og de kan samtidig gå til halvleg med en føring på 39-37.

3. periode var meget svingende og der var ikke nogle af holdene der kunne sætte et afgørende aftryk på kampen. BFX får skabt et hul på 7 point midtvejs i perioden men Værløse svarer hurtigt igen og perioden ender 51-50 til hjemmeholdet. Værløse vinder dog perioden 12-13.

Med en føring på et point, så det ud til at blive en spændende 4. periode. Begge hold fulgtes ad langt hen ad perioden og da den står 54-54 rammer Christian Thomsen en treer som straks bliver besvaret af en treer af Peter Møller. BFX trækker dog efterfølgende fra med store spil af Niki Tamjidi, der havde en god kamp med 16 point, og skyder kampen hjem i de sidste to minutter. Perioden ender 26-20 til BFX og vinder kampen 77-70.

Kamp 2 i serien i bedst á 5 kampe bliver spillet på lørdag i Søndersøhallen kl. 15.00

Kampens topscorerer:

BFX: Taylor Darby 17, Niki Tamjidi 16 og Christian Thomsen med 16 point.

Værløse BBK: Jordan Clarke 17, Peter Møller 12 og Pape Ba med 7 point.