Nyheder

Slutspilspladserne spidser til i BL

Et skridt yderligere på vejen kunne tages i aftenkampen mandag i Svendborg, hvor Randers Cimbria var på besøg.

Det blev til en fortjent sejr til gæsterne fra Kronjylland fordi Randers var bedst, især i 2. halvleg. Kampen sluttede 73-77 efter perioderne 21-16, 21-23, 17-21 og 14-17.

Således bliver afgørelsen i ligaen meget meget tæt, HIC med p.t. 30 points og så tre hold med hver 26. Svendborg drager torsdag aften til Næstved og Randers mangler kun en kamp. Næstved har Bakken Bears i sidste kamp og Svendborg har HIC hjemme.

Det var særdeles scoringsfattigt i starten af opgøret. Randers brændte mange skud men hjemmeholdet ligeså og efter halvdelen af perioden var der kun scoret 10 points i alt. Der var lidt mere træfsikkerhed i sidste halvdel af perioden, hvor Sebastian Åris for hjemmeholdet var foregangsmand med 8. For Randers var der flere der delte points. Randers var dog langt mere beslutsomme end hjemmeholdet og der var mere flow over gæsternes angrebsspil. Svendborgs virkede noget mere ustruktureret og tilfældigt og gang på gang presset af skudklokken.

2. periode startede Rabbits med 8 ubesvarede points og kom hurtigt foran med 10 men det kunne ikke imponere Randers der slog igen med 2-16, hvorefter stillingen var helt lige med 32-32. Svendborg levede videre på enkeltmandspræstationer og kom igen foran, nu med 7 inden Randers sluttede bedst. Halvlegsstilling 42-39. 9 til Dee Franklin i perioden og hos Svendborg var det tydeligt, at Derrick Wilson der havde siddet ude i sidste kamp mod Bakken Bears slet ikke var klar. Han humpede flere gange rundt på banen og de eneste to points fra hans hånd i dagens kamp kom netop i 2. periode på straffekast.

2. halvleg tilhørte Randers. Der var meget mere system over holdets angrebsspil og afslutningerne betydeligt mere sikre og kvalificerede. Efter 3 minutter i 3. kom Kronjyderne foran for første gang i kampen og den føring lod de aldrig kaninerne overtage. For hjemmeholdet var det efterhånden sjældne gode takter fra Jerimah Ingram med 10 points i perioden men også usædvanlige mange dårlige beslutninger som i kampen mod Bakken Bears i torsdags. For Randers blev de 21 points delt godt ud.

Stillingen inden de sidste 10 minutter 54-60. Momentum lå klart hos Randers.

Det var også gæsterne der kom bedst fra land i en 4. periode der startede med fuld fart og masser af skudforsøg fra begge mandskaber. Randers havde mest held og dygtighed hermed og endnu et run, 2-11. Kaninhullet blev dybere og dybere og kaninerne, nu bagud med 10, og kun 4 minutter tilbage af kampen. Det var som om det var gået op for Rabbits at det var nu eller aldrig hvis sejren skulle hjem. Der blev kæmpet lidt mere men angrebsspillet var stadig meget tilfældigt. Det blev dog til et lille run, 10-2 og slutresultat 73-77, men kaninerne nåede aldrig Randers’ niveau.

Det ligner en 4. eller 5. plads til Rabbits og dermed en modstander der meget muligt hedder Randers i kvartfinalerne…. Rent gætværk men måske alligevel realistisk.

For hjemmeholdet blev mest scorende i dag Enouma Ebinum der har været den mest stabile spiller efter jul med 17 points, Jeremiah Ingram havde 15 men måtte forlade kampen med 5 fejl, 12 til Sebastian Åris og 11 til Zach Charles.

For Randers var bedste mand rent scoringsmæssigt Dee Franklin med 16, 12 hver til Casper Stage og til Brantley Bynum, Bynum der også forlod banen med 5 fejl og ligeledes 12 points til en rigtig godt spillende Rasmus Bach.