Nyheder

SISU vinder over Rabbits på fantastisk comeback

Svendborgs preview af dagens kamp skiftede mellem at nævne SISUs nylige nedtur (”en lille spillemæssig krise”) mod bundholdene og så at fremhæve, hvor farlig SISU er mod netop Rabbits, som SISU dog ikke havde besejret i flere sæsoner. Men hvilken af de to sider ville SISU så vise i dag?

Det skulle vise sig, at SISU havde lidt af begge elementer i sig i de første tre perioder, hvorefter de spillede suverænt i den fjerde og holdt Rabbits nede på blot 8 point.

Efter de to smertelige nederlag til Hørsholm 79ers og Aalborg Vikings var SISU sulten efter en sejr, og de kom hurtig ud og lavede en 6–2 føring, men Svendborg slog igen til 8–8 – og så 16–17. Dog sluttede SISU bedst med 3 for 3 på straffekast fra Darryl Partin, som scorede 10 i perioden; 25–19.

I anden periode gik SISU mere i stå og Svendborg indhentede til 31–31 og 35–35, og Rabbits var foran med 39–42 ved pausen.

Efter pausen virkede Svendborg mere fokuseret og begyndte at opbygge en større føring. Det blev 44–57 til Svendborg efter 3 minutter, men stort set samtidigt trak Darryl Partin klogt fejl nummer 3 og 4 på Will Paul, som dermed blev bænket indtil langt ind i fjerde periode, og som endte med kun 7 point i alt mod et sædvanligt gennemsnit på 21. Med Will Paul på bænken kom SISU lidt tilbage og endte perioden nede med 11, 56–67.

Men så var det tid til, at SISU viste tænder over for kaninerne. Vigtige point fra Darryl Partin, Jonas Giese Anderson og Joe Benjamin bragte SISU tilbage til 71–71 og så foran 73–71. Svendborg havde problemer med at score, og så lavede David Harder et lay-up til 75–73 med 2:14 tilbage, hvorefter Jonas Giese Anderson, med en dyb 3’er til 78–73 med 1:32 tilbage, gjorde det ekstra svært for fynboerne.

Derefter var der stadig spænding i kampen, men de sidste halvandet minut blev fyldt med fejl og straffekast, og SISU kiggede sig ikke tilbage. Svendborg scorede kun i allersidste øjeblik på en rebound fra Will Paul, og SISU vandt samlet fjerde periode med 25–8 og kampen med 81–75.

SISU har nu bevist, at de både kan slå topholdene og samtidig tabe til bundholdene. Derved forsætter SISUs stadige kamp for at blive mere stabil og vinde næsten alle kampe mod bunden og samtidig nogle flere kampe mod toppen.

Med sejren holdt SISU afstanden til Værløse på 6 point, da lokalrivalerne samtidig vandt snævert over Team FOG Næstved og dermed hjalp SISU i kampen om at nå femtepladsen – eller en endnu bedre plads i grundspillet. Og det er netop Team FOG som SISU spiller mod på onsdag i Næstved. En sejr dér vil udligne Næstveds føring i tabellen, selvom de har spillet en kamp mindre – men samtidig vil en sejr også betyde, at SISU indbyrdes vil være bedre end Næstved – noget, der kan vise sig meget afgørende ved pointlighed, når grundspillets 27 kampe er færdigspillet.

Svendborgs næste kamp er et svært opgør den 11. februar ude mod Hørsholm, der spiller godt for tiden og ikke skal undervurderes. Meget spændende Basketliga i år!

Topscorere SISU: Darryl Partin 24 point, 8 rebounds, 3 assists; Ziko Grubovic 12 point, 2 rebounds; Joe Benjamin 10 point, 3 rebounds.

Højeste plus/minus: Jonas Giese Anderson, +11 med 9:53 spilletid og 2 vigtige 3’ere i fjerde periode.

Topscorere Svendborg Rabbits: Mikkel Plannthin 13 point, 1 assist, 3 steals; Johnell Smith 12 point, 3 rebounds, 2 assists.