Nyheder

SISU stjæler hjemmebanefordel fra Hørsholm 79ers i kvartfinale 1

Stemningen var intens i Hørsholmhallen, da SISU stjal hjemmebanefordelen fra Hørsholm med en 59-68 sejr på udebane. På banen gik spillerne til hinanden og flere gange var de helt oppe i ansigtet på hinanden, og det tændte også tilskuerne.

Allerede i første periode var SISUs Alassan Touray og Hørsholms Frederik H. Nielsen oppe at toppes og derfra var tilskuerne intenst med i kampen.

Der blev også spillet bold og her var det lige så intenst. Føringen skiftede 18 gange og indtil sidste minut var den største føring på otte point.

Hørsholm startede kampen med at være varme udefra. I kampens første 13 minutter ramte hjemmeholdet syv tre-pointere, fra fem forskellige spillere. SISU hang imidlertid på med smart spil fra især Tanner McGrew og Derrick Wilson.

Allerede fra kampens start fejlede Hørsholm mere end SISU og det sendte udeholdet til straffelinjen 13 gange inden pausen og 27 gange i alt, og det var noget, der irriterede Hørsholm-træner Rafa Monclova:

-I de næste kampe skal fejlsituationen blive bedre. Vi begår 25 fejl mod deres 11 og det er en stor forskel i en tæt kamp. De skyder 27 straffekast mod vores ni og gør det for svært i så tæt en kamp.

Anden halvleg var lige så tæt som første, men med SISU i førertrøjen for det meste. Hørsholms nøglespillere som Mikael Vincents og Frederik H. Nielsen missede ukarakteristisk nogle lette layups tæt på kurven og det så ud til at ryste hjemmeholdet lidt.

Da SISU så ramte et par tre-pointere i træk midt i perioden stod udeholdet pludseligt med en 49-42 føring – som Hørsholm karakteristisk for kampen lukkede inden de to hold gik ud til fjerde periode med SISU foran med en enkelt, 50-51.

De første fem minutter af fjerde periode skiftede føringen hver gang der blev scoret, selv om det ikke var så ofte. Med fem minutter igen bragte Marvin Dominique hjemmeholdet foran med 57-56 på en presset tre’er, men det blev den sidste Hørsholm-scoring indtil de sidste minut.

Først missede fik Andreas Meilby et par gode kig på kurven, uden bolden gik gennem rusen, så gjorde Frederik H. Nielsen og Mikael Vincents det samme og da Jyles Smith så fik sin femte fejl på en screeningsfejl – hans anden af dem i kampen – begyndte det at se svært ud, selv om SISU kun var foran med to, 57-59.

Vi skulle ind i sidste minut før kampen fandt sin afgørelse. Alassan Touray ramte en tre’er med 42 sekunder igen og da Asbjørn Midtgaard missede tæt på i næste angreb for Hørsholm, måtte hjemmeholdet begynde at fejle for at stoppe tiden. Det udnyttede SISU sikkert med seks ramte straffekast de sidste 30 sekunder og Gentofre-klubben kunne stjæle hjemmebanefordelen med en udesejr på 59-68.

Kamp 2 i bedst á 5 serien er i Gentoftehallen på torsdag 23. marts kl. 18:30.