Nyheder

SISU klipper falkevingerne til sidst

SISU sikrede sig en vigtig sejr over oprykkerne fra Frederiksberg i tirsdagens kamp i Kildeskovshallen.

Der blev kæmpet om alle bolde i de første 25 minutter, men så begyndte SISU at trække fra og hentede en solid sejr til sidst.

I den første periode var Mickey Dennis og Durell Vinson hér, dér og allevegne, med 10 point hver i perioden. Christian Thomsen og Iffe Lundberg for Falcon, og David Harder og Mathias Glahn for SISU, kom også på pointtavlen. Alt i alt en meget lige periode som endte 25–25.

I anden periode fortsatte det høje tempo, men Alexander Bak kom godt i gang med 12 point, mens Jonas Giese Anderson fortsatte de gode takter, han har vist i tidligere kampe i år, med 6 point for SISU. Anden periode endte med en in-bound aflevering på SISUs banehalvdel med 7,1 sekunder tilbage, efterfulgt af et rush op ad banen og en aflevering til David Harder i hjørnet, som laver en fade-away jumper uden for trepointslinjen. SISU er dermed lige præcis foran 47–46 ved pausen. Umiddelbart ingen walkover i sigte for hjemmeholdet.

I første halvleg havde Joe Benjamin ikke scoret, men han vågnede op til dåd i den tredje periode og ramte kurven gang efter gang – 14 point i alt i perioden – og bragte SISU foran med et tocifret antal point for første gang i kampen. Alexander Bak og Durell Vinson fortsatte med at score for Falcon, men SISU vandt perioden 26–17.

I fjerde periode gik Alexander Bak igen i spidsen for holdet fra Frederiksberg og scorede i alt 12 point, men Joe Benjamin, Mickey Dennis og debutanten Chris Matagrano forhindrede falkene i at lette for alvor, og kampen endte 98–82.

SISU er nu på en delt fjerdeplads sammen med Hørsholm 79ers og Team FOG Næstved, mens Falcon stadig ligger i bunden med tre andre klubber. Men kun to sejre skiller stadig 4.-pladsen fra 10.-pladsen.

SISUs Head Coach Almir Zeco: ”Det var en vigtig kamp mod en god modstander, og især vigtig, fordi vi skulle integrere vores nye spiller, Chris Matagrano, i rotationen. Vi havde håbet på en sejr, men var under pres på baggrund af de manglende resultater i de seneste ligakampe. Det var derfor meget vigtigt, at vi fik styrket vores selvtillid forud for de kommende kampe mod Horsens IC ude og Bakken Bears hjemme - og derefter enten Bakken, Svendborg eller Aalborg i pokalsemifinalen.”

Pokallodtrækningen foretages onsdag aften. Falcons næste kampe er mod Team FOG Næstved og Hørsholm 79ers – to hold, de skal have resultater mod, hvis de skal gøre sig håb om at holde sig i top-8 hen over nytår.

Topscorere:

SISU: Joe Benjamin 21 point, 4 rebounds, 4 assists, 8/10 i skud og ét monsterblock. Mickey Dennis 20 point, 7 rebounds, 5 assists og 4/5 fra downtown; Mikael Vincents Nielsen 8 point, 7 rebounds, 8 assists, 2 steals; Chris Matagrano 13 point, 4 rebounds og et monsterdunk.

Falcon: Alexander Bak 29 point, 1 rebound, 2 assists og et monsterblock; Durell Vinson 22 point, 9 rebounds, 9/13 i skud og 2 monsterdunk.

Foto leveret af ©James Hjertholm