Nyheder

Sejr i uskøn kamp

I 2013 første hjemmekamp for Basketligaens førerhold blev det til endnu en sejr for Svendborg Rabbits efter en noget rodet affære, hvor det var turnovers, 35 ialt, der var det mest iøjnefaldende. Kaninerne kunne endnu engang trække sig sejrrigt ud af kampen, 83-61, efter perioderne 22-18, 22-16, 18-16 og 21-11.

Der var dikteret angreb fra første spil fra cheftræner Craig Pedersen og pres over hele banen for at få tempoet op i gear. Det lykkedes til dels og 11 points fra Rutherford i 1. periode var udsalgsgivende men spillet hang ikke sammen for nogle af holdene. Fra kampstart var spillet præget af usædvanlige mange turnovers og uskønt og usammenhængende spil. Svendborg vinder dog 1. periode.

Straks fra 2. periodes start komme kaninerne foran med 10 men stoppede så helt med at spille koncentreret angrebsspil og forsvaret fungerede heller ikke tilfredsstillende. BC Århus lavede et lille run, 0-7, midt i perioden og Svendborg tillod sig at brænde 5 straffekast i træk.

Det var måske lidt en rettesnor for kaninerne til at stramme op. Tre trepointsscoringer i de sidste 3 minutter og en Greg Washington der endelig fandt rytmen samt 9-0 i de sidste to minutter bragte Svendborg foran med 10 inden pausen. For BC Århus spillede Gudni Valentinusson en fornuftig kamp ligesom Hristo Petkov og Randy Dezouvre. 

Det run fra slut 2. periode blev fulgt op fra Svendborgs side med endnu 8 ubesvarede points og nu var kaninerne komfortabelt i front. Så faldt tempoet igen ud af Svendborgs spil og BC kom igen med, godt anført af Petkov med 7 points midt i perioden. BC havde øjnet muligheden for, at komme hjem til Århus (!) fra kaninhulen med et godt resultat fordi Svendborg konstant tabte tråden og koncentrationen.

Rasmus Christensen fik et af sine gode indhop for kaninerne og spillede i de 7 minutter han var på banen flot basket og fik smidt points i kurven ligesom Greg Washington i den grad var vågnet fra julefreden med 10 points i perioden. Kaninerne kunne gå ud til de sidste 10 minutter foran med 12.

9 points mere fra Washington i de første 5 minutter af sidste periode og de var stort set ubesvarede, hvilket gjorde, at kampen var afgjort. At kaninerne så kunne tage et run på yderligere 16-2 gjorde blot, at kampen blev vundet med 22.

Et uskønt opgør uden rytme hos nogen af holdene gav ingen overraskelse i Svendborg idrætscenter i aften og kaninerne kunne trække sig ud med sejr nr. 16 i god behold. Der er dog plads til forbedringer hos begge mandskaber.

For kaninerne blev dagens topscorer Greg Washington med 21 og 7 blocks samt 6 rebounds, Donald Rutherford scorede 20 og hentede 13 rebounds samt havde 6 assists, 18 til Adama Darboe, 7 rebounds og 9 assists, 8 hver til Mikkel Plannthin og Claus Magaard.

For BC Århus scorede Hristo Petkov 13, Rasmus Søby 11, 9 hver til Randy Dezouvre og Gudni Valentinusson.