Nyheder

Sandhedens time for kaninerne

Efter en ordentlig snitter i Horsens for under en uge siden var modstanden kendt for kaninerne, da de to hold mødtes for  2. gang onsdag aften foran knap 1000 i HK Midt Arena.

Det blev til endnu et stort nederlag for hjemmeholdet der må sande, at kvaliteten ikke rækker til en topplacering for når holdene hedder PRO A så er modstanden så stor at Rabbits ikke kan få spillet til at glide. Samtidig slår kaninernes største profiler ikke til når det virkelig gælder og så koster det på bundlinjen.

HIC spillede som forventet, godt og solidt, vinder overbevisende i en kamp der aldrig var spændende 64-106, efter perioderne 12-28, 25-22, 14-31 og 13-25.

Hjemmeholdet bragte sig foran men inden de kunne sige 6 minutter havde HIC lavet om på den stilling, 6-13 og var aldrig bagud igen. Rabbits kom ikke til gode afslutninger, der blev driblet alt for meget og al tempo i spillet lå hos modstanderen der klogt og hele tiden fandt den frie mand. Det blev 8-20 og 12-28 inden perioden var slut.

HIC fortsatte det gode og solide spil og gik fra 21-30 til 21-45 på tre minutter. Kampen var afgjort inden halvleg. Så lavede hjemmeholdet et run på 14-0 men alligevel var HIC bedst og sluttede 1. halvleg 37-50.

Bagud  med 13 var ingen umulighed for kaninerne men Darryl Tucker ville det anderledes. Han startede 2. halvleg op med at score 12 points og så stod der 41-71 på tavlen. Da rejste de første sig og forlod hallen.

HIC kørte solidt videre, flot holdspil og formidabelt forsvar, kaninerne havde heller ikke i dag kvalitet til at bide skeer med HIC og må sande, at det hedder en 3. 4. eller sågar en 5. plads, hvis ikke man vælger at møblere rundt, og være heldig dermed.

Inden de sidste 10 minutter var det +30 til HIC, 51-81.

13 ved pausen var ingen umulighed, efter 3. var det så minus 30! men troen og gejsten var ikke til stede hos Rabbits, dertil var overmagten for stor. HIC fortsatte og kørte en helt udramatisk sejr til østjylland, den blev bare +42.

Der er nu efter kamp på lørdag for hjemmeholdet mod et PRO B mandskab i form af Wolfpack, der ikke bare ligger sig fladt ned, en pause på godt tre uger. Samtidig en mulighed for hjemmeholdet til at kigge indad og finde ud af, hvorledes resten af sæsonen skal formes.

HIC virker som en seriøs kandidat til Bakken Bears mesterskabskurs. De møder EBAA søndag. For kaninerne venter der et stort stykke arbejde frem mod 2. halvdel af sæsonen. Dels skal selvtilliden genopbygges efter to alvorlige nederlag men holdet skal også finde sig selv forhåbentlig med tre gode US spillere.

For hjemmeholdet var bedste mand i dag endnu engang Jeremiah Ingram. Han scorede 20, nytilkomne Enouma Ebinum scorede 11.

For HIC var Darryl Tucker dagens topscorer med 28, Brandon Tabb havde 19, 17 til Vedran Borovcanin, 11 til Charles Callison.