Nyheder

Randers Cimbria vinder kamp 4 i intenst drama

Mandag aften lagde Arena Randers gulv til 4. semifinalekamp mellem Horsens IC og Randers Cimbria. De første 3 opgør var endt med 2 smalle Horsenssejre og i kamp 3 vandt Randers med 17!

Aftenens kamp var - i sagens natur - afgørende for begge hold. Sejr til Horsens IC og de var i DM-finalen - Sejr til Randers Cimbria og det hele skal afgøres i en 5. kamp på torsdag.

Kampen starter i højt tempo. Horsens scorer på straffe, og Randers har Chris Nielsen! 11 point i streg - samtlige 11 af Randers i de første 3 min. 11-5 efter 3.30.

Horsens kæmper alt hvad se har lært for at holde Randers i kort snor, stærkt anført af Kevin Larsen og Lawrence Alexander. Randers hjælper selv til at Horsens har tæt kontakt med to dumme angrebsfejl og en tur over sidelinjen.

Med 2.12 igen udligner Horsens Christian Benzon med en 3’er fra hjørnet - efterfulgt af 3 point fra Charlie Burgess. 19-16. Randers udbygger føringen med et enkelt point, 23-19 efter første q.

I starten af 2. q. ses det tydeligt at Horsens ikke har givet op. Forspringet bliver hentet på 45 sekunder! Det ligger i luften, at Randers største fjende er: Randers. Hvis alle mand holder sig til game planen, og ikke søger eget spil, er alt åbent. 26-25 med 7.31 igen.

Kampen ligger og tipper +/- point til begge hold, og de to trænere er sat på overarbejde. Alle mulige løsninger forsøges - intenst! Med to minutter scorer Kevin Larsen sit 15. point og bringer Horsens foran 36-38.

Begge hold er pressede af hinanden, og følges tæt. 41-42 efter de første 20 minutter.

Efter pausen er tempoet stadig højt. Horsens er tændte, og begår 3 fejl på 1.20 - til stor frustration for HIC-bænken. Horsens formår dog at holde afstanden på 3. 47-50 med 6.43 igen.

Kampen har udviklet sig til en forsvarskamp, hvilket giver lange og intense angreb i begge ender. Ingen af holdene kan løse stillingskrigen og søger forgæves efter overtaget.

Randers får et lille overtag efter et par vellykkede turer gennem feltet. Stillingen skifter stadig fra angreb til angreb. Horsens med det længste strå inden afslutningen på 3. q. 63-64 inden fjerde og sidste q.

Horsens komme ud med fuld fart efter den korte pause, og bevæger bolden godt rundt. Charlie og Jerrell gør hvad de kan for at golde spændingen - Jerrell til 70-71 efter små 3 min.

Gæsterne har virkelig skruet op for koncentrationen, og strækker føringen til 72-76. Det er stadig Kevin Larsen og Lawrence Alexander der udgør de store trusler i angrebet.

Med 4 minutter igen misbruger Horsens en række muligheder for at bringe sig foran med 6. I stedet går det et minut uden scoringer, og Devon Thomas gør det til 74-76 med 3 min igen. Horsens scorer hurtigt, og ud af ingenting kommer Chris Nielsen og scorer en 3’er til 77-78 med 2.12 igen.

Horsens misbruger deres angreb, og Chris er igen på pletten - 8. 3’er og Randers er foran 80-78 med 1.31 igen. Horsens timeout. Alexander med en presset 3’er, Mouboe med en 3’er. Horsens brænder, Chris med et straffe. Horsens smider bolden væk. Marinus med et straffe. 85-81 med 1.9 sek. igen. Timeout Horsens.

Randers vinder 85-81 og fremtvinger 5. og afgørende kamp på torsdag i Forum Horsens hvor der er tip-off kl. 18:15.

Topscorer for Randers blev Chris Nielsen med 26 point. For Horsens IC blev det Kevin Larsen med 24 point og 10 rebs.