Nyheder

Randers Cimbria vinder i Nørrebrohallen

Randers kom til Nørrebrohallen i lørdagens kamp for at gentage succesen fra torsdagens sejr over Næstved. Stevnsgade har haft en række grundspilskampe, hvor det har set ud som om, at humøret er væk og der er gang i svingdøren på udskiftningsbænken, for at lede efter løsninger, der kan give points på kontoen.

Stevnsgade startede bedst og kom efter 3:52 foran 7-4. Perioden er præget af aggressivt offensivt rebounding spil fra Randers side, der adskillige gange giver dem to eller tre chancer – et par gange fire. Det betyder, at de midt i perioden tager et lille 6-0 run og kan gå bedst til anden periode med en føring på 17-19, da David Balaton slutter perioden med en 3´er.

Randers kommer ud fra den første pause med mere vilje og bringer sig foran 19-27 efter 3:15. Stevnsgade SuperMen kommer imidlertid godt tilbage til stillingen 29-31 efter 7:01. Men på godt et minut har Randers igen en føring på 31-40. Efter en time out med godt et minut igen vises der pludselig mere vilje i Stevnsgades forsvar og de vinder fortjent perioden 22-21 til halvlegs stilling 39-40. Kampen var helt åben.

Tredje periode starter med at Randers bedste spiller på dagen efter 1:44 bringer gæsterne i front 41-49. Ikke lang tid efter virker det som om, at korthuset vælter for de fleste af Stevnsgade spillerne. Gejsten og lysten til at spille synes væk. Coach teamet prøver med forskellige sammensætninger - intet virker - spillerne hænger med hovedet og stemningen i Nørrebrohallen blandt publikum er væk. Randers vinder med fokuseret og erfarent spil meget fortjent perioden 14-28, så tillingen inden sidste periode er 53-68.

De første fire minutter af sidste periode bytter holdene point til stillingen 63-77. Med kun 2;42 igen af kampen har Randers en føring på 69-82. Så kaster Stevnsgade sig ind i kampen - noget sent - og kæmper sig til 76-83 med 50 sekunder igen. Det er for sent. Stevnsgade vinder perioden 23-19, men Randers vinder fortjent kampen 76-87.

I hele kampen roterede Randers coach Morten Hansen blot syv spillere mens Stevnsgade coach Mickey Dennis roterede 11 spillere allerede i første halvleg. Randers tre stjerner Chris Nielsen, Carles Burgess og Bonell Colas scorer 61 af holdets 87 point – mere end 70 %.

Kigger man på skudprocenterne, så skyder begge hold sjovt nok nøjagtigt lige dårligt fra 3´eren, med kun 5 scoringer på 24 forsøg (21 %). Procenterne var markant bedre for Stevnsgade tættere på kurven, men så skød værterne så kun 11 for 18 på straffe (61 %), mens dommerne tydeligt var vaksere på fløjten i dagens kamp, når Randers havde bolden, hvilket sendte dem hele 43 gange på stregen, hvilket de udnyttede med at score 38 gange på alle de 43 forsøg (88 %).

Endeligt er det bemærkelsesværdigt at både Stevnsgades og Randers bænk blot bidrog med 8 points. Stevnsgades bænk brugte 59 min på de 8 points, mens Randers bænk brugte 31 min på deres 8 points.

Efter kampen ser det lysere ud for Randers, der har 8 points (i 12 kampe) og er kun 2 points efter Svendborg på Basketligaens 4. plads. Lige under ligger Hørsholm 79´ers med 6 points, men de har kun spillet 9 kampe. Lige under ligger SISU med 4 points for 10 kampe. Sidst ligger Stevnsgade SuperMen med 4 point for 11 kampe. Inden jul møder Stevnsgade både Hørsholm og SISU. Det ligner næsten skæbnekampe for teamet fra stenbroen.