Nyheder

Randers Cimbria sejr i vigtig kamp 79ers

Torsdag aften lagde Arena Randers igen gulv til BL-opgør. Denne aften var gæsterne fra Hørsholm 79’ers - en af modstanderne om pladserne i midterfeltet. Endnu vigtigere for hjemmeholdet, var der revanche til gode fra opgøret midt i januar.

Kampen starter i højt tempo, og det er tydeligt, at begge hold har fokus på forsvaret. Lange angreb fra begge hold, og høj koncentration i forsvaret. Hørsholm har lidt bedere hit rate i angrebet, og fører 7-12 efter små 5 minutter. Timeout Randers.

Efter timeouten får Randers justeret taktikken, og henter stille og roligt gæsternes forspring. En goaltendingkendelse bringer hjemmeholdet foran 21-19 med 2 minutter igen.

Med par dumme aktioner i de sidste minutter giver Randers gæsterne let spil, og det udnytter de til fulde. De quarter ender 23-26.

2. q starter rodet. Det er tydeligt at der er meget på spil. Begge hold forsøger at få overtaget. Kampen er fysisk, og efter 3.15 har Hørsholm begået 6 fejl. 32-33.

Tempoet er skruet i vejret, og kampen bølger. Begge hold har i korte glimt hver deres “optur”, men det skifter nærmest fra angreb til angreb. 40-40 med 4.30 igen. Timeout Hørsholm.

Randers får lidt bedere fat i de sidste minutter, selvom det ikke er uden kamp. 52-49 ved halvlegen.

Efter pausen er det gæsterne der kommer bedst ud. Randers brænder, smider bolde væk og laver fejl i et væk. Selvom Randers stadig fører 52-50 har coach Olsen set nok - timeout Randers efter 2.30. Der skulle næsten gå 4 minutter før hjemmeholdet fik første point i 3. Q. Heldigvis var Hørsholm langt fra skarpe i angrebet. 53-56.

Randers’ Casper stage får med et par solides aktioner lidt energi ind i kampen. Randers bringer sig foran 60-58 med 3.02 igen - Stage 3 point. Gæsterne henter det tabte og fører 63-64 inden sidste quarter.

Sidste quarter starter som 3. - rodet og ustruktureret. Kampen vælger frem og tilbage, og holdene skiftes til at være foran. Devon Thomas med 5 point i streg til 76-70 med 5.30 igen.

Randers virker til at have fundet den rette vej ud af Hørsholms pres. 81-74 med 3.10 igen. Randers fik knækket Hørsholm med føringen på 5 point, og spiller klart bedst i de sidste minutter og vinder kampen med 97-81.

Topscorer for Randers blev Richard Thomas med 24 point. For Hørsholm 79’ers blev det Matt Bonds med 28 point og 10 rebs. 

Foto: Andreas Larsen / Mediekammeret.dk