Nyheder

Randers Cimbria kommer foran 2-1 Hørsholm 79ers

I en kamp helt uden kontroversielle situationer – i modsætning til sæsonens tidligere kampe mellem de to hold – bragte Randers Cimbria sig i front med 2-1 i kampe i kvartfinalerne med en 90-98 sejr i Hørsholm.

Det var en rigtig slutspilskamp, med masser af nerve og intensitet, hvor føringen skiftede 15 gange og ingen af holdene var foran med mere end fem point før de sidste 90 sekunder.

-Det var en typisk slutspilskamp. Masser af fight og med gode spillere, der går efter sejren. Vi gjorde det rigtigt godt i 35 minutter, især i forhold til koncentration og fokus. Randers ramte en masse skud og især en masse store skud, i sære situationer, og det straffer os.

Randers ramte 10 af 23 tre’ere, mens Hørsholm kun fik fem af 22 i fra distancen. Alligevel skiftedes holdene til at føre hele kampen, men Randers startede og sluttede bedst. Gæsterne kom ud med intensitet og med tre-pointere fra Chris og Patrick Nielsen gik gæsterne i front 10-5.

Hørsholm svarede dog igen med tre’ere fra en ekstremt velspillende Connor Beranek samt Matt Bonds og hjemmeholdet tog føringen 25-20 efter første periode. Herfra bølgede kampen frem og tilbage gennem anden og tredje periode, uden nogen af holdene kunne få kontrol. Dommerne var strikse, hvilket betød, at der blev dømt mange fejl, men også, at kampen ikke udviklede sig i den kedelige retning, der ellers har været tendens til i kampene mellem de to hold.

Hørsholms Connor Beranek blev sendt i bad i anden periode i sidste uges kamp to og han virkede opsat på at revanchere sig. Amerikaneren ramte alle ti af sine to-points skud og en af fire tre’ere og scorede 23 point og tog otte rebounds og han holdt især i starten af kampen gang i Hørsholms offensiv.

I sidste ende blev det ikke tre’ere og dunks, der afgjorde kampen – selv om der var en del af begge slags – men straffekast. De to hold gik ellers ind til kampens slutning helt lige, 82-82, men i slutfasen blev fejl og fejlafleveringer afgørende, da Hørsholm igen og igen begik fejl i forsvaret og i den anden ende smed hjemmeholdet en række bolde væk.

Randers skød 17 straffekast de sidste tre minutter af fjerde periode, og det blev afgørende, at de ramte 15 af dem. Efter de første fire ramte, reducerede Beranek til 84-86, men Burgess og Hill gik begge på linjen og med lige under to minutter igen var Randers foran med seks 84-90. Bonds reducerede til 85-90 på et straffekast og så kom en situation, man meget sjældent ser i basketball.

Beranek skød et løbende layup, om han slap tidligt, hvorefter kan bragede ind i en Randersspiller. Det blev vurderet, at Beranek slap bolden inden kontakten så Hørsholm fik to point, men samtidig lev fejlen dømt på Beranek, så Randers fik også to straffekast i den anden ende.

Da Hørsholm derefter smed et par bolde væk, mens Randers ramte fem af seks straffekast var stillingen med 45 sekunder igen 95-87 og det var for meget for Hørsholm at komme tilbage på.

Med sejren, der lød på 90-98 sikrer Rander sig matchbolden i serien og kan sikre avancement til semifinalen med en sejr på hjemmebane torsdag. Skulle Hørsholm vinde den kamp, afgøres det hele med en femte kamp i Hørsholm mandag 2. april.