Nyheder

Randers Cimbria går den proffesionelle vej

Randers Cimbria forstærker nu indsatsen for at indfri ambitionerne om at nå helt til tops. Klubben bliver professionel og markerer det med en administration der skal få dem helt til tops. Spillerne og sponsorerne jubler. 

Herrebasketballholdet Randers Cimbria har gennem de sidste sæsoner vist gode resultater og talent. Sidste sæson endte med en 4. plads. Nu vil klubben imidlertid højere op, og har netop truffet beslutning om, at blive professionel allerede fra den kommende sæson.

”Randers Cimbria har været lige ved og næsten flere gange. Vi spiller underholdende og angrebsbetonet basketball og for at nå helt til tops, forstærker vi nu holdet med en professionel styring. Vi forventer at den øgede opbakning til spillerne vil betyde, at de kan yde deres optimale til hver eneste kamp og at vi kan få holdet op på et endnu højere niveau,” forklarer træner Morten V. Hansen.  Han ser frem til skiftet, som også for ham vil betyde mere fokus på det sportslige.

Sponsorer og investorer gør det muligt
Muligheden for at blive professionel er opstået på baggrund af ekstraordinær opbakning fra sponsorer og en ny investor, som også ser forretningsmæssige perspektiver i klubbens skifte.

”Vi ser et stort potentiale i at øge fokus på vores sponsorarbejde. Derudover forventer vi, at blive en klub med sorte tal på bundlinjen. Vi vil klare os godt både sportsligt og økonomisk,” forklarer Morten V. Hansen.
En af klubbens sponsorer er Jysk Vin, Direktør Flemming Olsen. Han tror på det nye koncept ”Det er helt fantastisk, hvis det kan lykkes for dem at få det til at hænge sammen både sportsligt og økonomisk” Flemming har været med som sponsor siden foråret 2013 og havde aldrig set en basketballkamp før dette. ”Spillet er meget underholdende og der er en hyggelig stemning i hallen og omkring sponsorgruppen, hvor man kommer hinanden ved og det gør det til en god oplevelse at være sponsor i Randers Cimbria”

Udover arbejdet med sponsorer, vil klubben også kigge nye veje i forhold til at øge indtjeningen. Det kunne være sideforretninger som events, koncerter og andre relaterede forretningsområder.

Oprustning på vej
Truppen til næste sæson er ved at blive endeligt fastlagt. Forhandlinger og kontrakter med nye og eksisterende spillere er i gang. Chris Nielsen er en af klubbens profiler, og han ser frem til at spille i en professionel klub.

”Jeg synes det lyder rigtig fedt og ikke kun for klubben også for dansk basketball”. ”Jo flere hold der kan komme op at spille på et professionelt niveau, vil også automatisk få flere folk, aviser og tv til at følge med i basketligaen” forklarer Chris Nielsen, der selv tidligere har spillet i en af Danmarks få professionelle basketballklubber. Chris er sikker på succes og ser frem til at levere det mest underholdende spil i den kommende sæson ”Det bliver en meget sjov sæson, kan jeg godt garantere”

Mike Nielsen, som har været en del af truppen de seneste 6 år og dermed en af hovedkræfterne bag holdets tilbagevenden til basketligaen, er også meget glad for de nye tiltag omkring holdet,: ”Det er jo det vi har drømt om i alle de år, hvor vi kæmpede os igennem 2.dvision og op til basketligaen” For Mike er det en stor del af hans liv at spille basketball og derfor forventer han også at det at have en professionel administration omkring holdet vil forbedre hans hverdag og spil.

Randers Cimbria vil i løbet af august måned offentliggøre truppen for den kommende sæson, som starter ultimo september.

Ny daglig ledelse, med samme gamle navn
Når holdet bliver professionelt betyder det samtidig en formel adskillelse fra moderklubben Randers Cimbria, på samme måde som det er foregået i andre sportsklubber, når de er blevet professionelle. Skiftet markeres med oprettelsen af en daglig ledelse, men vi beholder vores navn.

”Navnet Randers Cimbria viser den styrke vores hold har. Vi holder fast i vores rødder og by med Randers-navnet og lægger yderligere vægt på det kraftigfulde og vores ambitioner ved Cimbria, ” forklarer Morten V. Hansen.

En ny bestyrelse er etableret - med repræsentanter fra Randers Cimbria samt et nyt medlem, som er: Henrik Jønsson, ejer af Crear Invest, som bla. beskæftiger sig med strategi og ledelse. De andre medlemmer i bestyrelsen er, Morten V. Hansen, salgsdirektør i Sikom Danmark A/S, bisidder Kurt Møller Pedersen, revisor fra Revision Randers og repræsentanter fra moderklubben Randers Cimbria.

Bestyrelsen har samtidig ansat Katja Gaard Jønsson som administrerende direktør til, at sikre en professionel styring af organisationen. Derudover er Tonny Mattern tilknyttet som sports- og teamkoordinator. De vil over den kommende tid bygge en helt ny organisation op omkring Randers Cimbria. Morten V. Hansen vil fremover være træner og sportschef.

Kontakt:

Morten V. Hansen, træner og sportschef, mh@sikomdanmark.dk,  20 967 900

Katja Gaard Jønsson, administrerende direktør, katjagaard@gmail.com, 30 870 224

Tonny Mattern, Sports – og team koordinator, tm@lifesport.dk, 28 442 414

Flemming Olsen – Direktør Jysk Vin, fo@jyskvin.dk, 86 404 444