Nyheder

Rabbits vinder over SuperMen

Selv om Stevnsgade SuperMen endnu ikke havde vundet en kamp i Basketligaen og selv om Svendborg Rabbits var favorit så spillede Nørrebrodrengene bedst i store dele af matchen.

Kaninerne kom bedst fra start med masser af momentum, desværre med Jakob Enevold ude med en skade i op til 8 uger, men med debut til den nye italiener Simone Lucarelli efter tre træningspas.

Rabbits gik efter 5 minutter fra 15-7 til 29-7 og sluttede elendigt af i 1. periode med manglende forsvar og 0-8 til slut på perioden 31-15. Michael Moore med 15 points bedste kanin.

Stevnsgade der efter de godt 1300 fremmødtes mening, allerede var nede i sækken overgav sig ikke. Samtidig holdt kaninerne op med at dække forsvar og den kombination var ikke god for hjemmeholdet.

Supermen svarede flot igen og spillede en rigtig god 2. periode. Et run på 7-16 efter 6 minutter og Rabbits kun foran med 10, 40-30. Det fik Supermen reduceret til -9 inden pausen, 50-41 med tre straffekast til hjemmeholdets Mikkel Plannthin der alle sikkert blev omsat. Men momentum tog Stevnsgade med ud i omklædningsrummet. Rabbits havde ikke flow i spillet og alt for mange turnovers, ligesom 1. periodes topscorer Michael Moore kun leverede et enkelt point i perioden. Pausestilling 50-41.

Efter pausen var det spændende om kaninerne igen kunne komme på rette spor og følge op på den flotte 1. periode eller om der skulle komme alvorlig spænding i kampen. Det sidste blev i den grad tilfældet.

Filip Rajovic, 10 points i perioden, og den tidligere kanin Mathias Seilund,  gik effektivt til stålet og om der har været proteiner i juleanden skal være usagt men de to var nærmest ustoppelige i 3. periode, i hvert fald for kaninerne der ikke var vilde med at dække op.

Tobias Tita der tidligere har været voldsomt slået ud af skader kom ind og gjorde en rigtig fin figur og sluttede perioden godt af for sit mandskab med 7 points på 2 minutter. Rent scoringsmæssigt blev perioden dårligere for Rabbits end 2. Kaninerne foran med 2 inden de sidste 10 minutter og intet afgjort.

Sidste periode blev en sand neglebidder indtil der var 1 minut og 25 sekunder tilbage af kampen. Indtil da var der skiftende stillinger dog med Rabbits som førende indtil der resterede 4 minutter, hvor Stevnsgade kom foran for første gang i kampen 82-83. Så gik kaninerne over til zoneforsvar og det bragte Stevnsgade ud af balance. Samtidig var der måske ved at være udsolgt hos Rajovic og Seilund. I hvert fald vandt hjemmeholdet de sidste 3 minutter 14-4 og dermed også kampen 96-87. Michael Moore vågnede igen op og blev kampens bedste spiller med 28 points, 11 rebounds, 4 blocks og 9 points i perioden. For Stevnsgade sluttede Filip Rajovic også på 28 points.

Svendborg Rabbits møder Bakken Bears i smilets by på lørdag og Stevnsgade Supermen har næste kamp samme dag hjemme i Nørrebrohallen mod Horsens IC.