Nyheder

Rabbits udligner

Rabbits tog 4. stik hjem og udlignede serien således den helt afgørende 5. semifinale afvikles i Forum Horsens på fredag.

Det bliver med garanti en ”forbud for børn” kamp og her findes modstanderen også til Bakken Bears der i aften kvalificerede sig til endnu en finale om DM.

Kaninerne vandt endnu en sejr, 76-69, over HIC, efter perioderne 14-16, 19-18, 22-16 og 11-19.

En højdramatisk affære, hvor HIC fik bortvist cheftræner Arnel Dedic og således måtte spille de sidste 5 minutter i kampen uden cheftræneren. Det var dog pga. en 6. fejl til Baye Keita, der således tilfaldt bænken og ingen karantæne til Dedic der er klar igen på fredag i Forum Horsens.

HIC startede kampen klart bedst. Svendborg var ikke beslutsomme nok i angrebet og kom ikke til points i de første godt 4 minutter. HIC førte med 8 inden kaninerne ved Chaed Wellian gjorde entre på scoringstavlen men derefter var perioden tæt med skiftende scoringer. Kristoffer Gertz med et meget flot indhop og en flot treer fra hjørnet inden HIC ved Marqis Addison fik bragt sig foran inden den første pause. Momentum lå hos HIC.

De godt 1200 fremmødte gjorde, hvad de kunne for at få kaninerne op i gear og lydtrykket steg og steg som kampen skred frem. HIC fik bragt sig foran med 5 inden kaninerne for alvor kom i gang. Herefter drog kaninkaravanen på et 15-2 run og bragte sig foran med 5, 28-23. Momentum skiftede tilbage til HIC der tog et run, denne gang på 0-11 og foran med 5 inden den helt store helt fra semi nr. 3, Antonio Porta satte sine points nr. 9 og 10. Kristoffer Gertz havde ellers med endnu en treer fortalt HIC at han igen var helt klar til at udfordre favoritterne. Damian Ocana sluttede 2. periode med en meget sikker trepointsscoring til halvlegspause 33-34.

Kaninerne kom hurtigt fra land i 2. halvleg og fik hurtigt hentet føringen til HIC. Johnell Smith der havde ført en noget scoringsfattig 1. halvleg med kun 2, fandt ind i rytmen igen og fik sneget sig op på 7 points i 3. periode der blev indledt med en treer til Antonio Porta, hans første i kampen. Chaed Wellian gjorde sig bemærket med et layup og en treer og kaninerne fik bragt sig foran med 8, 49-41 inden HIC vågnede efter pausen.

Så tog Baye Keita fat med 4 flotte points men også to fejl i perioden således den lange mand var på 4 inden sidste periode. Antonio Porta var kommet i gear igen og 12 points fra hans hånd i 3. periode blev noget afgørende. Det fik HIC til endnu mere fokus på den argentinske troldmand end tilfældet var inden kampen. Det gav naturligvis plads til andre spillere bl.a. Johnell Smith der gang på gang sneg sig ind under kurven helt nede på baseline, hvorfra troldmanden ikke svigtede. Flere backdoor cuts gav også gevinst og Johnell på 7 points i perioden.

Rabbits sluttede bedst med 5 points i træk og foran med 15 inden de sidste 10 minutter. Kunne det gå galt var der mange der tænkte i Svendborg Idrætscenter men samtidig var der nervøsitet for HIC er et klassemandskab der aldrig giver op.

Godt nok var 15 points forspringet men da hjemmeholdet kun formåede at score 4 points på 8 minutter kom der nærmest overspænding i kampen. Flere situationer blev afgørende for kampens udfald. Det faktum at Rabbits kun formåede at komme til 4 points på så lang tid gjorde naturligvis at HIC øjnede en klar mulighed for, at slå tilbage fra det hul de selv havde bragt sig i. Vedran Borovcanin gik forrest for sit mandskab med scoringer og rebounds og HIC trak langsomt men sikkert ind på kaninerne. 14 straffekast fik HIC ud af de sidste 10 minutter men kun de 8 blev omsat.

Desuden kom en meget afgørende situation da Baye Keita kom i infight med Johnell Smith i en reboundsituation under kaninernes kurv. Johnell Smith tog rebounden og Keita lavede fejl, hvorefter den omtrent opstod håndgemæng. Det medførte fejl nr. 6 til Keita og den tilfaldt så bænken. Det var bænkes 3 tekniske fejl i kampen og dermed blev træner Arnel Dedic ofret og bortvist. Keita ude og den sammen skæbne overgik Skyler Bowlin med sin 5. personlige fejl kort efter.

Johnell Smith med 7 rigtig vigtige points i kampens slutfase og især var points nr. 71 og 72 meget vigtige for kaninerne for med kun 1 minut tilbage af kampen var kaninerne foran med 5. Det blev dog til 6 straffe til HIC der var effektive på halvdelen men det var ikke nok for kaninerne scorede på 5 ud af deres 6 og vandt kampen med 76-69 og dermed 5. og altafgørende semifinale på fredag i Horsens.

For Rabbits scorede dagens bedst Antonio Porta 24 points og havde 11 assists, Johnell Smith scorede 16 og havde 7 defensive rebounds, Chaed Wellian 9, Will Paul 8 og 18 rebounds, Damian Ocana også 8 og Kristoffer Gertz 6. 5 til Mikkel Plannthin.

For HIC scorede dagens bedste VEdran Borovcanin 16 og hentede 8 rebounds, 15 til Ante Gospic 13 til Baye Keita og 11 til Marquis Addison. Skyler Bowlin havde 7 og Brian Fitzpatrick 6.