Nyheder

Rabbits udligner til 1-1

Randers Cimbria taber til Svendborg Rabbits efter endnu et meget tæt opgør og derved er serien helt lige.

Med en smal, men ufattelig vigtig sejr til Randers Cimbria i første semifinale, lå presset i dagens kamp især på gæsterne fra Svendborg. En Randers-sejr ville sørge for, at kronjyderne praktisk talt havde det ene ben i finalen allerede.

Første semifinale var en gyser, og den var spændende helt indtil det sidste sekund, hvor det var Randersspillerne, der kunne bryde ud i jubel, efter de havde slået kaninerne med 92-94. Med en så spændende første kamp, havde alle helt sikkert set frem til en mindst lige så spændende kamp i aftenens opgør.

Flere spillere havde også noget at leve op til, efter de spillede en pragtkamp i Svendborg – især Troy Gottselig, Chris Nielsen og Charlie Burgess, som til sammen scorede 76 ud af Randers Cimbrias 94 point i den forhenværende kamp. Desværre levede hverken disse tre eller nogen andre på Randersholdet op til deres normale niveau i anden og tredje periode, og det skulle vise sig at være altafgørende. For i både første og fjerde periode dominerede Randers Cimbria – men deres nederlag på 84-91 beviser, at hvis man vil vinde en semifinalekamp, så skal man kunne spille op til niveau HELE kampen igennem.

Allerede inden kampen virkede Randersspillerne ufattelig tændte. Det var også hjemmeholdet, der kom bedst fra start. Bo Colas får fat i bolden, og Adrian sender bolden i kurven for første gang i aften, hvorefter hallen bryder ud i jubel, og det er tydeligt, at opbakningen til kronjyderne er endnu større, end den plejer at være. Hurtighed i både forsvar og angreb bringer hjemmeholdet foran med 6-0 efter kampens to første minutter, mens gæsterne virker til at have svært ved at få især angrebsspilet til at hænge sammen. Efter to hurtige scoringer fra William Paul hænger Svendborg Rabbits dog på igen, og derefter er perioden, præcis ligesom i første kamp, meget lige. Dog trækker Randers flere gange fra, og opnår føringer der er større end hvad nogen af holdene formåede i mandagens kamp. Perioden er i sidste ende meget lige, i det Svendborg spiller bedst i periodens sidste minutter, og med kampens første trepointsscoring fra Damian Ocana, er stillingen efter første periode 20-17.

Kampens første periode var både fyldt med spænding og fejl – hele fem fejl til begge hold blev det til i første periode.

2. periode skulle vise sig at stå i trepointsscoringen tegn. Svendborg bringer sig foran for første gang i kampen, da William Paul scorer til 22-23. Derefter scorer Damian endnu en trepointsscoring, så gæsterne udvider deres føring. Generelt virker det som om, hjemmeholdet har betydeligt sværere ved at finde vej til kurven, end de havde i kampens første 10 minutter. Derimod viste Svendborgspillerne en uhyggelig træfsikkerhed igennem hele perioden. Dette resulterer i, at gæsterne langsomt udvider deres føring, som pludselig bliver ret stor.

Frustrationerne er tydelige på Randersbænken, mens også Svendborgs træner flere gange viser tydelige frustrationer, selvom der som udgangspunkt ikke var særlig meget at være frustreret over fra gæsternes side. Ligesom forudsagt er Johnell Smith, William Paul og Antonio Porta altafgørende for gæsterne, mens Randers’ profiler desværre ikke rigtig slår til. Chris Nielsen får kun scoret på to straffekast i kampes to første perioder, hvilket bestemt ikke er normalt fra hans side af. Med et par hurtige scoringer til sidst i perioden, formår Randers, selvom Charlie Burgess brænder på en friløber, at gå til pause med et minimeret forspring til gæsterne på 41-49.

3. periode starter skidt for hjemmeholdet, som brænder en chance, hvorefter Svendborg endnu en gang scorer. Derefter har begge hold flere turnovers, og gennem hele perioden laver begge hold en del uprovokerede fejl – dog udnytter Svendborg dette bedst, og de trækker længere og længere fra, grundet den simple ting at de scorer på flere chancer end Randersspillerne gør. Havde Randersspillere brændt bare halvt så mange chancer, havde kampen set helt anderledes ud. Svendborg fortsætter med at score på nærmest hver eneste chance, og derfor kommer Randers ikke tættere på gæsterne overhovedet.

Der bliver begået en del fejl fra begge hold, og det er næsten imponerende at ingen af holdene har fået tvangsudvist nogen efter tredje periode. Både Johnell Smith og William Paul når op på 18 point i løbet af perioden, og dermed ender perioden 55-69, og der skal mirakler til, før at Randers Cimbria kan gøre sig nogen forhåbninger om at vinde aftenens kamp.

I starten af fjerde periode virkede Randersspillerne ikke umiddelbart opsat på en sejr, men i løbet af perioden ændrede det sig drastisk. Svendborg laver et par sjældne fejl, som Randers endelig udnytter, og derfor kan Troy med en trepointsscoring og en brændt Svendborg chance, tvinge Svendbords træner til at tage time-out.

Dette har fået gejsten op hos Randersspillerne, og måske er miraklet en mulighed. Randers Cimbria haler længere og længere ind på gæsterne, og ved stillingen 77-81, tager Svendborgtræneren en time-out, og der resterer 2 minutter og 8 sekunder af kampen, som alligevel er blevet spændende.

Desværre brænder Randers et par chancer, og Svendborg trækker igen fra til stillingen 77:85, og med knap halvandet minut tilbage, virkede en Randerssejr nu igen ret langt væk. Selvom Randers Cimbria formår at komme på 82-85 med knap 50 sekunder igen, laver Troy Gottselig sin fjerde fejl, som resulterer i både en scoring og en straffekastscoring fra Antonio Porta, som bringer gæsterne på 88 point. Adrian scorer, men laver derefter en fejl, hvorefter Damian scorer på et enkelt straffekast, men det er nok til mere eller mindre sikre sejren, som ender med at blive på 84-91.

Topscorere:

Randers Cimbria: Bo Colas, 22. Charlie Burgess, 18. Troy Gottselig, 17.

Svendborg Rabbits: Johnell Smith, 24. William Paul, 23. Antonio Porta: 16.