Nyheder

Rabbits slår BC Aarhus

Svendborg Rabbits sikrede sig sejr nr. 21 i ligaen i denne sæson da BC Aarhus blev sendt hjem til smilets by med et nederlag på 86-67 efter perioderne 24-21, 21-19, 13-13 og 28-14.

Det blev således til favoritsejren og der var aldrig spænding om resultatet. Adama Darboe bemærkede sig med en triple-double, 10 rebounds, 10 assists og 24 points.

Straks fra kampstart blev konceptet fra de sidste par kampe fulgt til punkt og prikke for kaninerne. Der var god fart på spillet og den frie mand blev hele tiden fundet enten under kurven eller bag trepointslinjen eller helt fri i feltet. Hurtigt kom kaninerne foran 9-3 men så kom BC Aarhus også med i kampen.

Det var især Randy Dezouvre og Charles Funches der stod for lysglimtene i fravær af cheftræner Peter Hoffmann. De 13 af BC's 21 points kom fra de to amerikanere. For kaninerne var der 7 spillere om at dele holdets 24 points i 1. periode. 

Fra 2. periodes start tog BC et run på 2-10 og så var kampen helt lige igen. Rasmus Søby med en af sine velkendte trepointsskud, bue på,  bragte BC foran med 5 og så tog Adama Darboe tingene i egen hånd. Der blev strøet ud med gode afleveringer til medspillerne ligesom Darboe viste vejen med 11 points i perioden godt fulgt op med 8 fra Donald Rutherford.

For BC var det stadig de to amerikanere der fortsatte med at putte points i kaninernes kurv. Svendborg vinder også 2. periode med et buzzerdunk fra Donald Rutherford der medførte store protester fra den vikarierende cheftræner for Aarhus, Michael Niebling, fordi han mente, at dunket kom efter slutsignalet. Dagens tre dommere var uenige og kaninerne foran med 5 ved pausen. 

3. periode blev ligesom delt op i to. I første halvdel scorede Svendborg 13 points mod 4 til BC og i 2. halvdel scorede BC 9 mod 0. Der havde bredt sig en mat stemning i hallen, hvor der i dag var 714 tilskuere, et trods alt flot fremmøde på en kold hverdagsaften.

Spændingen i kampen var dog trods alt til stede, Svendborg var "kun" foran med 5 inden de sidste 10 effektive minutter og i teorien kunne alt jo ske.  

Et run på 14-4 i de første par minutter af sidste periode fik BC til at se om muligt endnu mere opgivende ud. Spillerne kom ikke med hjem på kaninernes fast-breaks og Svendborg havde mange steals kampen igennem ligesom skudklokken flere gange var helt i bund. Turnover statistikken var heller ikke gavmild mod BC Aarhus, der flere gange smed bolden uprovokeret ud over side- eller baglinjen. Kaninerne kom op med +15 og slutter også kampen bedst med endnu et run, 12-2. Niels Degn smider den sidste treer gennem nettet til slutresultat på + 19 for Svendborg Rabbits og den 21. sejr i hus.  

Udover den altdominerende spiller for Svendborg Rabbits, Adama Darboe, som nævnt i indledningen, scorede Donald Rutherford 20 og hentede 13 rebounds, 12 hver til Greg Washington og Mikkel Plannthin, 10 til Niels Degn, 5 til Claus Magaard og 3 til Kristoffer Gertz. Desuden 15 for 15 på straffekast til kaninerne.

 For BC Aarhus scorede Charles Funches 26 points og hentede 9 rebounds, Randy Dezouvre scorede 25 og 8 rebounds, 5 til Rasmus Søby, 3 til Karl Baare og 2 hver til Jakob Wang, Anton Elsner, Ronny Laier og Gudni Valentinusson.