Nyheder

Rabbits næsten tilbage på sporet.

Med Derrick Wilson ind som erstatning for Brandon Norfleet og med pause siden dmidt i december og en skadesfri trup var alle odds med hjemmeholdet.

Men en modstander som suveræne Bakken Bears skal man også være lidt mere end klar for at tage 2019’s første sejr.

Det skete heller ikke for hjemmeholdet men det var tæt på. Der stod 78-81, efter perioderne 16-20, 26-18, 20-23 og 16-20, på scoringstavlen da kampen var slut og Rabbits kunne være deres indsats bekendt når man tænker tilbage på to kampe mod HIC og en mod Bears lige inden jul.

Kampens topscorer blev Jeremiah Ingram med 15, Mikkel Plannthin med 14. For Bears var bedste mand den tidligere kanin Adama Darboe med 13, 11 til Thomas Lærke og Ryan Martin.

Et af kaninernes fixpunkter var at holde tempoet ude af kampen, for det er dumt at begynde at løbe med bjørnebanden. De har med al tydelighed vist, at der skal et meget løbestærkt mandskab til for at følge med, både i den hjemlige liga men også ude i Europa. Desuden skulle Rabbits holde reboundspillet i egen boldpossition og ikke lade Bakken få mange angrebsrebounds og så skulle turnovers begrænses kraftigt i forhold til sidste møde.

Det lykkedes til dels og efter Bears havde sat 4 trepointsskud 1. periode og vundet den med 4 var der trods alt optimisme at spor hos hjemmeholdet. Faktisk var det kun Sebastian Åris og Jeremiah Ingram der scorede i 1. periode for hjemmeholdet.

Det blev ændret i 2. periode, her spillede hjemmeholdet en af de bedste periode i denne sæson. Gode aflevringer, godt sammenspil og frem for alt solidt forsvar. Mange bød ind og så fik den nye kanin Derrick Wilson vist at han bliver en kæmpe gevinst for kaninerne. Rabbits scorer 26 points i perioden og kan gå til pause foran 42-38, det så faktisk rigtig godt ud.

Spørgsmålet hos de godt 800 fremmødte var om Bakken kunne finde motivationen og holde dampen oppe for i flere situationer viste holdet fra smilets by, at det kun krævede en smule højkoncentration så hentede holdet lige 10 points på to minutter. Uhyggelige effektive på den lange distance og hele tiden fart på bolden og så spillede Ryan Martin og Adama Darboe meget solidt. Bakken fandt det gode spil frem og vandt perioden med 3, stillingen inden sidste periode 61-62. Det var trods alt lidt spændende i kaninhulen.

Kaninerne kom foran 68-62 efter 4 minutter men så viste Bakken igen høj klasse med 0-14 og foran med 68-76 iden de sidste tre minutter synes kampen afgjort. Rabbits kom igen og Jacob Enevold med en treer efter time-out gjorde kampen helt tæt i de sidste halvandet minut. Mikkel Åris havde udligningen i hånden men et meget presset skud ude af balance og Bakken kunne køre kampen hjem 78-81. Spændingen var næsten som i gamle dage i de store opgør mellem de to klubber.

Kaninerne kunne være indsatsen bekendt og det lover godt til mandagens meget spændende opgør mod Randers Cimbria i kvartfinalen i pokalturneringen. Der er tipp-off kl. 19:00 i HK Midt Arena.

Bakken Bears samlede endnu to points til kontoen og stiller allerede til kamp igen fredag eftermiddag kl. 16:30 mod søsterklubben EBAA. 

Foto er leveret af ”Tom Andreasen – Fotografi"