Nyheder

Rabbits er også semifinaleklar

Med endnu en sejr over Værløse er Svendborg Rabbits nu også klar til semifinalerne.

Modstanderen hedder i de næste kampe Randers men det blev først klart efter en lidt tøvende indsats mod Værløse. Kaninerne vandt kampen med 10, 98-88 efter perioderne 19-25, 26-15, 27-24 og 26-24.

Den gameplan cheftræner Craig Pedersen havde lagt til dagens kamp blev fulgt af kaninerne straks fra kampstart. Det var et fuldt koncentreret Rabbitsmandskab der startede klart bedst og hurtigt kom foran 8-3 og 12-5 men så faldt kaninerne helt ud af kampen. Koncentrationen slap op og mistede bolde i hobetal til kaninerne og Værløse slog igen især med fremragende spil af de to amerikanere Richard Delk og Justin Baker og 8-20 og Værløse vinder helt fortjent 1. periode.

Kaninerne var på ingen måde overbevisende og spillet hang slet ikke sammen.

Martin Mariegaard var den sidste der scorede for kaninerne i 1. periode på en treer og han fulgt flot op staks fra 2. periodes start med mere af samme skuffe. Donald Rutherford og Mikkel Plannthin med de næste 10 points og så slår Værløse igen næsten samtidig med, at cheftræner Thomas Silfen forlader hallen og dermed årets sidste kamp for sit hold. Silfen havde konstant øjnene på sin mobiltelefon for der var familieforøgelse på vej og turen gik efter knap halvdelen af kampen retur til Herlev Hospital, hvor denne store begivenhed skulle finde sted. Held og lykke til Thomas herfra Svendborg.

Assistcoach Peter Åbling tog over og Værløse tog ansvar med 8 points i træk inden kaninerne sluttede bedst inden pausen med et run på 11-2 og halvlegsføring 45-40.

Nu måtte Værløse da snart bryde ned tænkte de godt 400 fremmødte men nej. Værløse fortsatte med at kæmpe og troede genne hele kampen på, at de kunne flytte kamp 4 til Søndersøhallen. Kaninernes koncentration og især Greg Washington ville det anderledes. Han var sammen med Mikkel Plannthin, Adama Darboe og Donald Rutherford igen kernen og vejen til sejr. Det firkløver gjorde igen forskellen og stille og roligt øgede kaninerne afstanden til Værløse. Forspringet blev øget til 10-12 points men det var ikke på særligt stabilt spil for der kom aldrig rigtig flow i kaninernes angreb.

Inden de sidste 10 minutter førte Svendborg Rabbits med 8, Værløse var igen dygtige og Delk og Baker skal fremhæves for en flot indsats. Peter Møller fulgte flot med og viste sit enorme talent ligesom Kristoffer Gertz også viste sit for kaninerne med flere flotte drives mod kurven og sikre scoringer på straffekast, for Værløse kunne ikke stoppe stortalentet fra Svendborg uden at fejle.

De føste 5 scoringer i sidste periode var alle trepointsscoringer. Tre fra Værløse og to fra Svendborg Rabbits. Så tog Greg Washington igen over og scorede 11 points der sammen med flot spil fra Adama Darboe gjorde at forspringet sneg sig op på 17, 90-73. Værløse måtte da så være ude af den kamp, men nej, holdet kæmpede sig på svære skud tilbage og med tre trepoinsscoringer var afstanden pludselig nede på 8 og spændingen tilbage i kampen. Darboe og Washington igen ved fuld koncentration og de kunne øge, sammen med endnu to sikre straffekast fra Gertz. Kampen forholdsvis sikkert i hus med 98-88 og Værløse kan holde sommerferie.

For Svendborg Rabbits scorede Greg Washington i dag 25 og hentede 12 rebounds, 21 til Adama Darboe og 7 assists, 18 til Donald Rutherford og 11 rebounds, 13 til Mikkel Plannthin og 4 assists, 8 til kaptajn Mariegaard, 7 til Kristoffer Gertz og 6 til Claus Magaard.

For Værløse scorede Justin Baker 28 points, 26 til Richard Delk, 16 til Peter Møller og 10 til Axel Karasson.