Nyheder

Pligtsejr til Randers Cimbria

Det er ikke mere end lidt over to uger siden, at Værløse BBK og Randers Cimbria sidst tørnede sammen i Arena Randers. Denne kamp endte med en overlegen sejr til hjemmeholdet på 105-63.

Siden den kamp er der sket en markant ændring hos Randers Cimbria, den tidligere ungdomslandsholdstræner Thomas Quaade har indtaget stillingen træner for holdet ved siden af Morten Hansen.

Den markante forskel der er på de to holds resultater på papiret, var da også tydelig i dagens kamp. Hjemmeholdet trak en forholdsvis komfortabel sejr på 122-93 i land, også selvom spillet bestemt blegnede i store perioder.

Kampens første minutter var hektiske med flere tekniske fejl fra begge hold, og allerede efter to minutter og stillingen 4-2 til hjemmeholdet kalder Værløses træner sin første time-out. Efter den meget tidlige time-out forbliver spillet hektisk, dog trækker Randers en smule fra. Kort tid inden enden på 1. Periode ender hele to Værløse spillere i gulvet under et Randers angreb, hvorefter tiden løber ud og perioden ender 29-14 til hjemmeholdet.

Bo Colas og Chris Nielsen var to af de spillere, der gjorde forskellen for Randers Cimbria i 1. Periode, hvor førstnævnte især leverede flere gode rebounds og scoringer i sidste halvdel af perioden.

2. periode fortsatte i præcis samme spor som 1. Periode. Spillet var i perioder meget tilfældigt, og frustrationerne var tydelige hos begge mandskaber, men især hjemmeholdet virkede utilfredse med egen indsats, og med god grund.

I løbet af perioden begyndte Værløse at lægge et meget aggressivt pres på Randers’ mandskab, og flere gange fik de succes med det, hvor de efter en mistet bold fra Randers’ side kunne lægge bolden i kurven. Det aggressive pres tvang hjemmeholdet til at spille hurtigt, hvilket de ellers ikke havde formået i løbet af kampen. Det hurtige spil indbragte flere scoringer, bl.a. efter et par hurtige opløb fra Randers’ nr. 10, Charlie Burgess. Selvom spillets tempo steg, gjorde antallet af spiltekniske fejl det desværre også, hvilket ikke gjorde 2. Periode specielt seværdig.

I periodens sidste sekunder dømmer dommeren en fejl mod Chris Nielsen, som han bestemt ikke er tilfreds med, og frustrationerne får frit løb. Dette giver to straffekast til gæsterne, som bliver fuldt udnyttet, og da hornet lyder, er stillingen 52-43 til hjemmeholdet.

Dermed vinder gæsterne 2. Periode med 29-23, hvor især den nytilkomne Jordan Clarke gjorde sig bemærket med 8 point.

Efter den lange pause virkede det som om, at især hjemmeholdet havde fundet nye kræfter, mens gæsterne fra Værløse ikke pressede lige så meget på, som de havde gjort i den forgangne periode. Det dynamiske angrebs- og forsvarsspil der har kendetegnet Randers hele sæsonen begyndte endelig at vise sig. Hjemmeholdet leverede flere flotte scoringer - især Bo Colas og Kore White - som flere gange dunkede bolden i kurven.

I den sidste halvdel af perioden vågnede Randers endelig for alvor op, og man kunne igen kende de hvidklædte spillere. Hurtigere spil, færre fejl og flotte scoringer sørgede alle for at hjemmeholdet kunne gå ind til 4. Periode med en føring på 22 point og stillingen 84-62.

Randers Cimbria kom bedst ud til sidste periode, og den energi som gæsterne havde vist i kampens to første perioder var så godt som forsvundet. Der skulle gå knap to et halvt minut, før Værløse kom på scoringstavlen i 4. Periode.

Hjemmeholdet fortsatte i samme tempo som i 3. Periode, og dette sørgede også for at Kore White med 2 hurtige dunks efter 5 minutter, kunne score til 100-74 i Randers’ favør.

Værløse måtte tvangsudskifte Evan Thompson og Jordan Clarke, hvilket beviste, at kampen langt det meste af tiden ikke var særlig billedskøn. Det var dog hjemmeholdet, som til sidst viste, at det er en grund til, at de ligger så langt oppe i tabellen, som de gør. Med bl.a. fire 3-pointsscoringer fra Mike Nielsen i sidste periode og 28 point fra kampens spiller - Kore White - gennem hele kampen, kunne Randers gå fra banen med en sejr på 122-93.

Topscorere:
Randers Cimbria: Kore White, 28 point. Bo Colas, 20 point. Charlie Burgess, 19 point.

Værløse BBK: Jordan Clarke, 23 point. Troy Brewer, 19 point. Peter Møller, 15 point.