Nyheder

Overtids gyser i Svendborg

Svendborg Rabbits tabte igen hjemmebanen, denne gang efter en overtidsgyser af rang. Randers Cimbria spillede bedst og vandt helt fortjent 103-105 efter perioderne 21-23, 29-19, 25-31, 21-23 og i overtime 7-9.

Dermed har Randers to matchbolde, den første udløses på "skær"torsdag i Randers. Der er lagt op til endnu et gys.

Randers startede kampen bedst og klart mest tændte, der var højt tempo over kronjyderne lige fra tipp-off som Randers også vandt. Især var Adrian Casas brandvarm med den første 4 inden hjemmeholdet kom ind i kampen med en treer fra Will Paul. Randers kom en smule lettere til scoringerne og førte 7-10 midt i perioden på to straffekast fra Bonell Colas inden Mads Bloch fandt meget flot reboundspil frem fra posen og alene 5 angrebsrebounds i 1. periode. Samtidig tillod Bloch også at brænde to straffekast inden han revancherede sig med 6 points godt suppleret af Antonio Porta, Damian Ocana og Johnell Smith. Randers svarede igen med tre trepointsscoringer fra tre spillere, Casas, Troy Gottselig og fra Charlie Burgess og dermed vinder Randers 1. periode helt fortjent og fordi Randers ville det lige lidt mere end hjemmeholdet.

Svendborg lagde derimod godt fra land straks fra 2. periodes start med scoringer fra Porta, Rasmus Christensen og Damian Ocana med en treer. Den blev straks udlignet af Mike Nielsen der spillede en fremragende kamp i dag og måske var udslagsgivende for Randerssejren, netop fordi Mike blev en af de spillere der kom ind fra bænken og scorede masser af points (15, 4/6 på treeren, et layup og et straffe). Antonio Porta lagde derefter fire straffe sikkert i kurven og selv om Morten Hansen var blevet advaret på Randersbænken kunne Hansen ikke slå så store knuder på sig selv, at han kunne holde munden lukket da kaninerne stille og roligt overtog kampen. En teknisk fejl og dermed yderligere to straffe til Rabbits. Niels Degn med en befriende treer og to pladestraffe fra Mads Bloch og kaninerne var foran med 11.

Randers kom godt igen med 6 points fra Chris Nielsen og en dum fejl til slut i 1. halvleg fra Will Paul gav Charlie Burgess tre straffekast.

Burgess scorede på alle tre inden Will Paul sluttede halvlegen med de sidste to til +8 for Rabbits. Absolut intet var afgjort for selv om kaninerne var foran, så var det som om momentum lå hos Randers der stadig ville det lidt mere. Bonell Colas en smule i fejlproblemer med 3 ved halvtid.

Will Paul startede 2. halvleg med et ”and one” spil og føringen blev skubbet op på +11 for hjemmeholdet men Randers var på ingen måde hægtet af, hvilket holdet beviste med et run på 3-11 og føringen udlignet på flot spil for kronjyderne med Adrian Casas som skarpretteren med ialt 11 points i perioden. Kampen blev derfor igen helt tæt men hjemmeholdet var stadig foran.

En situation i et spil mod Randerskurven blev Mads Bloch fejlet hård af Chris Nielsen der fik en usportslig fejl. Mads Bloch ville ikke finde sig i den behandling og efter at dommerne havde skilt kamphanerne ad kom dommen: teknisk fejl til Bloch. Kampen var så intens og spændende at den næsten kunne skæres ud for de 1000 fremmødte i dag i Svendborg idrætscenter.

Endnu to treerer fra Mike Nielsen til slut i perioden og dagens højeste bifald tilfaldt Antonio Porta med en fabelagtig aflevering bagom ryggen i posten til Will Paul inden Damian Ocana og Antonio selv sluttede bedst for kaninerne der kun var foran med 2 inden sidste periode af den ordinære spilletid.

Damian Ocana indledte 4. periode med sin 2. trepointsscoring og Antonio Porta fulgte trop med et "and one" spil men forinden havde Charlie Burgess vist, at han ikke kun kunne spille med mund og muskler men også med kløgt med 4 points i træk. Randers har stadig momentum og Chris Nielsen med to straffe og en treer inden Mike Nielsen igen sænker en treer og Randers er foran for første gang siden starten af 2. periode, 85-87, med 5 minutter igen på klokken.

Johnell Smith scorer 6 points stort set i træk og sammen med Damian Ocana på to meget sikre straffe kommer Rabbits igen op på Randers der forinden havde vist flot angrebsspil men også måtte lade en af de allerbedste Troy Gottselig, forlade banen med 5 personlige fejl. Chris Nielsen sætter endnu et svært skud og bringer sit mandskab foran med 4 med 2 minutter igen. Johnell Smith med endnu to hårdt tilkæmpede points og Antonio Porta med endnu et "and one" spil inden Bonell Colas også laver et sådant med kun 22 sekunder igen og Rabbits på bolden. Antonio Porta tager den mod kurven og scorer på et lay up og Randers bold med 10 sekunder igen.

Charlie Burgess med bolden i de sidste ti sekunder men godt forsvar fra kaninerne holder Randers fra at score og kampen slutter helt lige, 96-96. Overtime.

I overtiden så det mest ud til, at hjemmeholdet stod med de bedste muligheder for de havde virkelig kæmpet som besatte for at holde kronjyderne væk fra point. Det hjalp da også at først Chris Nielsen derefter Bonell Colas måtte forlade banen udsat for samme skæbne som Troy Gottselig. Randers uden deres tre bedste og kaninerne med alle starterne på banen. Will Paul med en flot indsats og 5 points i træk inden Charlie Burgess får tilkæmpet sig to straffekast med 1½ minut igen. Burgess brænder det første og scorer på nr. 2, 101-103 og på næste angreb bliver der begået fejl på Damian Ocana der scorer sikker på sit 7. og 8. straffekast i kampen. Stillingen igen helt lige og Randers bold med 20 sekunder igen. Kaninerne drøner rundt og forsøger at fange bolden og få Randers til at lave en turnover men Charlie Burgess er kølig og med et sandt cirkusskud sender han bolden gennem hjemmeholdets net og med kun 1,4 sekunder igen tager Rabbits sin sidste timeout.

Bolden flyttes frem og der blev i timeout'en aftalt et indspil men det glipper og der kommer ikke noget ud af de sidste par sekunders spil og igen kan udeholdet tage trumfen hjem.

De slukørede kaniner må forlade hjemmebanen med endnu et nederlag til Randers der i dag spillede en fremragende kamp og hele tiden troede på sagen.

For Svendborg Rabbits blev dagens kanin igen Antonio Porta med 32 points og 7 assists, Will Paul havde 21 points og 12 rebounds, 16 til Damian Ocana og 8 rebounds samt tre steals, 11 til Johnell Smith og 11 rebounds samt 7 assists, 10 til Mads Bloch og 9 rebounds, Claus Magaard 8, 3 til Niels Degn og 2 til Rasmus Christensen.

For Randers scorede Chris Nielsen og Adrian Filip hver 20, Chris havde også 4 assists, 19 til Charlie Burgess og 8 rebounds samt 4 assists, 15 til Mike Nielsen, 11 til Bonell Colas og 8 rebounds og 6 til Patrick Nielsen.